Witam
Tak się ostatnio roglądam za Foresterem i zaczynam się zastanawiać nad wersją USA. Rozważam zakup raczej nowego auta.
Czy może ktoś z was jeździ takim autem ?
Jakie są różnice w budowie ewentualnie w kosztach eksploatacji ?
Czy na przykład opony to są zwykłe, do kupienia w polsce, czy trzeba z USA ściągać ?
Pozdrawiam, Gerwazy
Forester EU czy US
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
Re: Forester EU czy US
Nowy Forester, znaczy ten MY09 jest dramatyczny! Jest tak miękki, że na zakrętach próbuje zabić kierowcę, a przy gwałtownym hamowaniu staje na przednich kołach i rzuca go po całej drodze.
wszelki duch! I tak dalej...gerwazy pisze: Czy na przykład opony to są zwykłe, do kupienia w polsce, czy trzeba z USA ściągać ?

Opony raczej są zwykłe

A na przykład filtry ? Jakieś części blacharskie w razie stłuczki ?
Pytam, bo to samochód dla żony, a jak już mam kupować nowy to raczej tak z 5-7 lat żeby pojeździł. Nie chcę się wpierdzielić na minę i po 3-5 latach ściągać części z usa jak coś padnie.
Generalnie widzę że jest różnica tak 15-20 tys pln pomiędzy wersjami EU i USA - jak myślicie - czy opłaca się kupić wersje US ?
Gerwazy
Pytam, bo to samochód dla żony, a jak już mam kupować nowy to raczej tak z 5-7 lat żeby pojeździł. Nie chcę się wpierdzielić na minę i po 3-5 latach ściągać części z usa jak coś padnie.
Generalnie widzę że jest różnica tak 15-20 tys pln pomiędzy wersjami EU i USA - jak myślicie - czy opłaca się kupić wersje US ?
Gerwazy
gerwazy na pewno jest taka różnica w zakupie pomimo drogiego Dolara i wyższej akcyzy? Ja bym nowego z salonu w USA nie kupował. Co zrobisz jak trzeba będzie podjechać do serwisu? Tu w Polsce gwarancji nie będziesz miał. A jednak usterki mogą się zdarzyć.
A co do filtrów to przecież jak wymieniasz płyny ustrojowe w serwisie to filtr też wymienią.
A co do filtrów to przecież jak wymieniasz płyny ustrojowe w serwisie to filtr też wymienią.