Nawigacja w Subaru - nareszcie jest!
Re: Nawigacja w Subaru - nareszcie jest!
Z tym że padł ekspert powiedział że w naszym wypadku trzeba było jakiegoś chipa zwyczajnie wymienić bo umarł, pytanie czy możliwe że od złego softu, czy po prostu zbieg okoliczności.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Tak jak pisał Konto usunięte, tam nie ma żadnego softu, więc raczej przykry zbieg okoliczności.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

-
Tasior_Miedziak
- 4 gwiazdki
- Auto: Czarny karawan na gnojówkę
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Wodzowie,
Pojawila sie nowa wersja mapy
Zapraszam na PW po kontakt (zmienil sie od ostatniego razu).
Pojawila sie nowa wersja mapy

- rrosiak
- 6 gwiazdek
Tasior_Miedziak pisze: Pojawila sie nowa wersja mapy Zapraszam na PW po kontakt (zmienil sie od ostatniego razu).
Ja przesiadłem się na NaviBox z Automapą, ale z ciekawości zapytam, nowa wersja zmieniła się na zdecydowanie lepiej, czy tylko trochę

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

-
Tasior_Miedziak
- 4 gwiazdki
Pojecia nie mam. Nie sprawdzalem. Dostalem wczoraj info, ze jest nowa wiec przekazuje 

Szanowny Panie
szczęśliwy posiadacz XT prosi o bliższe informacje na temat pozyskania mapy do nawigacji w wydaniu polskim
pozdrawiam
Andrzej Muszyński
szczęśliwy posiadacz XT prosi o bliższe informacje na temat pozyskania mapy do nawigacji w wydaniu polskim
pozdrawiam
Andrzej Muszyński

Witam,
Poszukuje płyty DVD z mapami Polski,o której Pan wspominał. Czy mogłabym prosić o namiar "do Tego Pana"?
Pozdrawiam
Justyna
Poszukuje płyty DVD z mapami Polski,o której Pan wspominał. Czy mogłabym prosić o namiar "do Tego Pana"?

Pozdrawiam
Justyna
nawigacja nawigacją ale ja lubię mieć w samochodzie oprócz tego "wynalazku szatana" porządną mapę papierową. Ponieważ wydaje mi się że mój atlas samochodowy Polski rok wydania chyba 1978 się zdezaktualizował i potrzebuję kupić jakiś atlas samochodowy Polski możliwie dokładny i w rozsądnych rozmiarach.
Ponieważ różnego rodzaju atlasów jest zatrzęsienie może ktoś doradzi mi jakiś możliwie aktualny sprawdzony atlas Polski na następne kilka lat
Ponieważ różnego rodzaju atlasów jest zatrzęsienie może ktoś doradzi mi jakiś możliwie aktualny sprawdzony atlas Polski na następne kilka lat
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
tadeklodz, najlepiej samemu pomacać w księgarni i coś wybrać. Każdy ma inne preferencje, zarówno co do czytelności atlasu, jak i jego gabarytów. Ja używam atlasu Shella i jestem z niego zadowolony. Mieści się w kieszeni na oparciu fotela pasażera (Forek MY'06).
No właśnie. Nie ma atlasu dobrego dla każdego. Ja używam Copernicusa (marka PPWK), 1:300 000. Dla mnie liczy się czytelna szata graficzna i pewna ogólna... hmm, schludność kartograficzna. Niektóre wersje mi nie pasują np. przez zły dobór barw.. takie zboczenie zawodowe. Jak będziesz kupował to zwróć uwagę na to czy druk nie jest rozjechany (prawie wszystkie mapy drukuje się w Chinach i zdarzają się wpadki z pasowaniem barw).
Oczywiście ważne jest też jakie jest źródło danych ale to raczej ciężko zweryfikować. PPKW/TeleAtlas ma swoją technologię pozyskiwania danych dla nawigacji i z tej bazy danych robią papierowe atlasy. Ich dane zasilają też polskie googlemaps.
To jeszcze bym rozważył ale nie miałem w rękach: http://www.kompas.com.pl/produkty/112/P ... 0-wyd-2009
Oczywiście ważne jest też jakie jest źródło danych ale to raczej ciężko zweryfikować. PPKW/TeleAtlas ma swoją technologię pozyskiwania danych dla nawigacji i z tej bazy danych robią papierowe atlasy. Ich dane zasilają też polskie googlemaps.
To jeszcze bym rozważył ale nie miałem w rękach: http://www.kompas.com.pl/produkty/112/P ... 0-wyd-2009
fitter happier more productive
Właśnie pojawił się atlas autostrad polskich.tadeklodz pisze: Ponieważ różnego rodzaju atlasów jest zatrzęsienie może ktoś doradzi mi jakiś możliwie aktualny sprawdzony atlas Polski na następne kilka lat

Długo będzie aktualny

Weryfikację papierowego atlasu mam nietypową, po prostu szukam pewnej małej miejscowości i jak jest zaznaczona to dokładność całości atlasu będzie ok i wtedy się przyglądam całokształtowi.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Witam forumowiczow, właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem forka 2,5XT. Nawiązując do tematu, jest w Konstancinie firma która przerabia nawigacje (nie tylko subaru). Poza AutoMapą (z licencja) można odtwarzać filmy, zdjęcia itp. Wszystko pięknie ale jedna wada, ponad 2k.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
2,5XT pali mniej niz 10l/100km? Po co Ci 200 KM????? :)
- rrosiak
- 6 gwiazdek
Porter69 pisze: jedna wada, ponad 2k.
to znaczy, że ceny podnieśli

Witam,
czy ktoś się spotkał z taką mapą:
Version 1- 2007 r. 0950 Kenwood ?
Podobno pasuje do foresterów MY07
pozdrawiam
czy ktoś się spotkał z taką mapą:
Version 1- 2007 r. 0950 Kenwood ?
Podobno pasuje do foresterów MY07

pozdrawiam

Jeśli jeszcze tam nie dotarłeś, to temat nawigacji proponuję zacząć od wątku-tasiemca (ale skromnego jak na możliwości tego forum).
r.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
nie taką nietypową znowu.inquiz pisze:Weryfikację papierowego atlasu mam nietypową, po prostu szukam pewnej małej miejscowości i jak jest zaznaczona to dokładność całości atlasu będzie ok i wtedy się przyglądam całokształtowi.

my na Polskę używamy Copernicus'a 1:200000 (z kółkami na grzbiecie). najlepiej przeszedł "test zadupia".
-
kosa
- 0 gwiazdek
- Auto: Forester 2.5 XT MY06 choć z 2005 :)
Bylem u goscia sprzedajacego mape do Mazdy:
http://www.allegro.pl/item721909312_ply ... owosc.html
Sprawdzalem,
plyta dziala u mnie w Foresterze
. Co do samej mapy to koles sprzedaje kopie, a nie oryginaly, wiec poszukalem sobie innego zrodla
Mapa jest z 2007 roku i ma raczej srednie pokrycie. Z tego co widze na szybko to wieksze miasta + głowne drogi. Moja podwarszawska okolica pokryta jest dobrze. Nie jest to żadna rewelacja, ale lepsze to niz ekran z zegarkiem. Do nawigacji po duzych miastach starczy na pewno.
http://www.allegro.pl/item721909312_ply ... owosc.html
Sprawdzalem,

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Nie działał Ci kompaskosa pisze: lepsze to niz ekran z zegarkiem.

-
Tasior_Miedziak
- 4 gwiazdki
Czas biegnie i pojawiaja sie nowe mozliwosci:
Sa w stanie to zrobic juz za 1700 PLN brutto. Kurcze, szkoda ze tak pozno! Zamiast sie meczyc z tym KNA-G520 mialbym teraz o niebo wieksza funkcjonalnosc.
Sa w stanie to zrobic juz za 1700 PLN brutto. Kurcze, szkoda ze tak pozno! Zamiast sie meczyc z tym KNA-G520 mialbym teraz o niebo wieksza funkcjonalnosc.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Czy Tasior ma coś z niedźwiadkaKonto usunięte pisze: Tasior_Miedziak, to już chyba z rok ma ten news

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
Tasior_Miedziak
- 4 gwiazdki
Co Wy mi tu sciemniacie? Jaki rok? Rok temu to ja swoja nawigacje zakladalem i o takich cudach to wtedy mozna bylo tylko pomarzyc