Żabą na Nordkapp
Re: Żabą na Nordkapp
no damaz na nordkapp to sie asfaltem dymie i to od sredniowiecza wczesnego.
jak ktos chce na skroty przez gory se cyknac, to istotnie, mozna sie na szutrowki natknac, ale nawet ja moim na nieznut terenopwych oponach to pokonalem.
bergen - uwaga - te szutrowki czesto sa platne, trzeba miec 10cio koronowki na szlaban.
jak ktos chce na skroty przez gory se cyknac, to istotnie, mozna sie na szutrowki natknac, ale nawet ja moim na nieznut terenopwych oponach to pokonalem.
bergen - uwaga - te szutrowki czesto sa platne, trzeba miec 10cio koronowki na szlaban.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Arno, ja nie byłem w Skandynawii, ale domyślam się, że - tak jak gdzie indziej - większość tamtejszej populacji NIE używa terenówek.
chodziło mi o pewien specyficzny typ offrołdowców-gawędziaży co to tylko o swoich wyprawach i o wyprawach.

chodziło mi o pewien specyficzny typ offrołdowców-gawędziaży co to tylko o swoich wyprawach i o wyprawach.
damaz, no jak sie jest prezesem, ma sie wielgachna tojote z silnikiem V8, to jakos trzeba uzasadnic jej istnienie. Ja znam tylko jednego, a moze dwoch ewentualnie, co w teren jezdzi. sam se myslalem, a moze se kupie wieksze 4x4. No tak, ale po co. Bo modne?
Maja te auta dwie zalety na codzien : dziury nie grozne. I wyzej sie siedzi, wiec lepiej widac. Ale poza tym nie pamietam, zebym przez ostatnie 20 lat gdzie snie mogl wjechac.
No ale gdyby przyszlo do durnego lba jechac na Ukraine? A to juz inna rozmowa.
Maja te auta dwie zalety na codzien : dziury nie grozne. I wyzej sie siedzi, wiec lepiej widac. Ale poza tym nie pamietam, zebym przez ostatnie 20 lat gdzie snie mogl wjechac.
No ale gdyby przyszlo do durnego lba jechac na Ukraine? A to juz inna rozmowa.
nie jest dobrze, oj nie jest...minimus pisze:damaz, a jak tam ranny srebrny smok?? Goi się?

warsztat "się przejął" i dość personalnie podchodzą do zagadnienia, to plus. i to duży. niestety, problem jest z częściami i nie bardzo wiadomo ile czasu wszystko potrwa.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Bergen, świetny pomysł i zapewne piękna trasa. Już zazdroszczę wrażeń.
Moje doświadczenia ze Skandynawią są bardzo małe i widziałem jedynie południowe części Szwecji i Finlandii, ale i tak byłem pod ogromnym wrażeniem. Piękne kraje....
Jedynie jazda cholernie męcząca tam jest, ale pewnie dalej na północ nie ma już takich mas fotoradarów i donosicieli wśród obywateli, skłonnych dzwonić po gliny.
Moje doświadczenia ze Skandynawią są bardzo małe i widziałem jedynie południowe części Szwecji i Finlandii, ale i tak byłem pod ogromnym wrażeniem. Piękne kraje....
Jedynie jazda cholernie męcząca tam jest, ale pewnie dalej na północ nie ma już takich mas fotoradarów i donosicieli wśród obywateli, skłonnych dzwonić po gliny.
jarmaj, tam sie nigdzie nie da jezdzic.
co prawda w nieco bardziej oddalonych od cywilizacji terenach np pogranicze ze szwecja na poludnie od lillehamer nie jest obsadzone radarami, ale po pierwsze wstyd jakos rznac tam ile fabryka przewiduje a po drugie istotnie moze ktos mily doniesc.
przez trzy tygodnie widzielismy z corka chyba dwoch lokalesow jadacych szybko.
I to tez na znanym im kawalku wzdluz fiordu. Kary moga tam byc wysokie, zaden interes. A srednia przejazdu swinskim truchtem nie jest tam zla.
co prawda w nieco bardziej oddalonych od cywilizacji terenach np pogranicze ze szwecja na poludnie od lillehamer nie jest obsadzone radarami, ale po pierwsze wstyd jakos rznac tam ile fabryka przewiduje a po drugie istotnie moze ktos mily doniesc.
przez trzy tygodnie widzielismy z corka chyba dwoch lokalesow jadacych szybko.
I to tez na znanym im kawalku wzdluz fiordu. Kary moga tam byc wysokie, zaden interes. A srednia przejazdu swinskim truchtem nie jest tam zla.
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
http://moto.wp.pl/kat,106086,title,Pona ... caid=181a5Arno pisze: Kary moga tam byc wysokie, zaden interes

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
jarmaj, no to byłeś trzeci co tak pop....yla w Szwecji 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Ciekawe jak tam nasz zdobywca Skandynawii
Coś nie ma tam chyba prądu bo nic nie pisze

Coś nie ma tam chyba prądu bo nic nie pisze

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
w skandynawii fajna zabawa jest plywanie kajakami po firdach. Fiordy dlugie, fal brak. kajaki morskie.
http://www.plastex-composite.com/?p=14&idp=16
Ta firma jest prowadzona przez bylego mistrza kajakarstwa polskiego, w warszawie. prokukuja zdaje sie jakies 80% floty olimpijskiej dla wszystkich ekip. Mam ich Canoe ( nie ma na stronie). Moga dostosowac do obywatelskich zadan.
I w Norwegii widzi sie sporo takich kajakow na dachach samocjhodow. Nawet sie z wolna zastanawiam. jak widzicie te kajaki niezatapialnie i maja duza dzielnosc.
A jak taki fiord ma 180 km....
Ta Norwegia to tez letnie narty. Stryn. I pare innych miejsc. Mozna sprobowac.
Norwegia dla WEDKARZY RAJ!
Norwegia jest super na nartuy zima. Moge zainteresowanym radzic, ladne kilka sezonow mam za soba. Gory niezbyt wysoki, ale co za roznica, za to mieszka sie w domach z bali, z sauna swoja..... Zarcie tylko fatalne, trzeba gotowav samemu
http://www.plastex-composite.com/?p=14&idp=16
Ta firma jest prowadzona przez bylego mistrza kajakarstwa polskiego, w warszawie. prokukuja zdaje sie jakies 80% floty olimpijskiej dla wszystkich ekip. Mam ich Canoe ( nie ma na stronie). Moga dostosowac do obywatelskich zadan.
I w Norwegii widzi sie sporo takich kajakow na dachach samocjhodow. Nawet sie z wolna zastanawiam. jak widzicie te kajaki niezatapialnie i maja duza dzielnosc.
A jak taki fiord ma 180 km....
Ta Norwegia to tez letnie narty. Stryn. I pare innych miejsc. Mozna sprobowac.
Norwegia dla WEDKARZY RAJ!
Norwegia jest super na nartuy zima. Moge zainteresowanym radzic, ladne kilka sezonow mam za soba. Gory niezbyt wysoki, ale co za roznica, za to mieszka sie w domach z bali, z sauna swoja..... Zarcie tylko fatalne, trzeba gotowav samemu
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
O, sam chciałem tam Forkiem jechać, ale nie mam z kim, bo w domu same ciepłoluby
Jakby ktoś był chętny, to w przyszłym roku zapraszam
albo sam pojadę bo już 2 lata o tym myślę 

Konto usunięte, powędkujemy przy okazji ???
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Ja to nie wędkuję mniej więcej od podstawówki, ale możemy posiedzieć nad wodą, bo co tu robić na tej północy (poza osuszaniem zapasów z Polski
)

Konto usunięte, to ja chętnie na przyszły rok się piszę . Nawet mam dodatkową osobę do składu.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
To gites, mam nadzieję że "dodatek" pijący
O zdolności kulinarne się nie pytam, sam obrobię

O zdolności kulinarne się nie pytam, sam obrobię

Konto usunięte, znam tylko dwóch niepijących . 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Konto usunięte, 

Nie umiem ale wchodze w ciemno , wpisz mnie na listęKonto usunięte pisze: O, sam chciałem tam Forkiem jechać, ale nie mam z kim, bo w domu same ciepłoluby Jakby ktoś był chętny, to w przyszłym roku zapraszam albo sam pojadę bo już 2 lata o tym myślę

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Piter 35, jakieś Areo się po drodze ściągnie co 

Zawsze mi sie podobało Volvo 121 Amazon 

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
To już zabytek 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy