Nordkapp Kreska Power Trek
Re: Nordkapp Kreska Power Trek
na przyszły rok pewno bym się pisał, w tym nie dam rady.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
wiesz, bo Vikin(gowie|dzy) porywczy sa. Sie martwie o Pitera. Jeszcze se przypomni o moim bialym STi i da go w okup.Azrael pisze: remek, czemu nie;P
inquiz pisze: na przyszły rok pewno bym się pisał, w tym nie dam rady.
Myślę ,że na spokojnie trzeba zorganizować to na przyszłe wakacje .
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Również się ku temu sklaniam...Kruszyn pisze:inquiz pisze: na przyszły rok pewno bym się pisał, w tym nie dam rady.
Myślę ,że na spokojnie trzeba zorganizować to na przyszłe wakacje .
Dolce far niente 

FUX, aż ciekaw jestem wstępnego kosztorysu

FUX, absolutnie nie znam cen na północy
Pokazałem koleżance ona płynęła yachtem inną trasę ....podobno na łodzi hardcorowa wycieczka
Pyta czy może się z nami zabrać hehehe szalona

Pyta czy może się z nami zabrać hehehe szalona

Skoro na łodzi przeżyła, to z nami jest szansa, że również wytrzyma...
Ale tak po prawdzie, to by się duży kamper przydał, tylko ze tutaj zahaczamy o dzienny dudżet na niego w granicach 600-700pln lub przestronny bus, aby w miare wygodnie sie rozlokować...
Może jakiemus dealerowi Mercedesa lub VW zrobimy promocję i nam za free udostępni?
Przyznać się, kto ma chody?
Ale tak po prawdzie, to by się duży kamper przydał, tylko ze tutaj zahaczamy o dzienny dudżet na niego w granicach 600-700pln lub przestronny bus, aby w miare wygodnie sie rozlokować...
Może jakiemus dealerowi Mercedesa lub VW zrobimy promocję i nam za free udostępni?
Przyznać się, kto ma chody?
Dolce far niente 

FUX, ten co nas obsmarował jak mu tam radcexel ??
Może coś załatwi :)

FUX pisze: tylko ze tutaj zachaczamy o dzienny dudżet na niego w granicach 600-700pln
No tylko odchodzą koszty hoteli...

http://www.finserv.pl/?id=camp
Zastanawia mnie jedno. Dlaczego miejsc do jazdy 5, a do spania 6...
Chyba, ze ktos z nas w ciąży będzie...
Chyba, ze ktos z nas w ciąży będzie...

Dolce far niente 

Jedno gratis na miejscową pannę 

E, spamerzy, poprawcie te "chaki", bo oczy bolą. 

czarne jest piękne...

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
W kwestii trasy - w Kopenhadze byłem, nie muszę tam koniecznie jechać, ale chciałem się przejechać mostem nad cieśniną Oresund.
Promy nie wiem czy dają taki zysk czasowy... muszę zobaczyć jaka jest różnica. Pewnie z Karlskrony do Gdyni jest, a jak płynąć na Rugię to nie bardzo. Ale można by w Malmo Umberta odwiedzić
Jeśli chodzi o Norwegię, to czytałem, że jest kapryśna pogoda (co oznacza możliwe straty czasowe przy i tak napiętym harmonogramie), a poza tym jest sporo płatnych tuneli i promów, nawet na mapie droga nie wygląda na taką, która daje średnią ponad 100 km/h...
W Rovaniemi można za to odwiedzić św. Mikołaja i zamówić sobie prezent
Promy nie wiem czy dają taki zysk czasowy... muszę zobaczyć jaka jest różnica. Pewnie z Karlskrony do Gdyni jest, a jak płynąć na Rugię to nie bardzo. Ale można by w Malmo Umberta odwiedzić

Jeśli chodzi o Norwegię, to czytałem, że jest kapryśna pogoda (co oznacza możliwe straty czasowe przy i tak napiętym harmonogramie), a poza tym jest sporo płatnych tuneli i promów, nawet na mapie droga nie wygląda na taką, która daje średnią ponad 100 km/h...
W Rovaniemi można za to odwiedzić św. Mikołaja i zamówić sobie prezent

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Konto usunięte pisze: nawet na mapie droga nie wygląda na taką, która daje średnią ponad 100 km/h...
Niestety większość dróg górskich w Norwegii ma tylko jeden pas ruchu i zatoczki do mijanek co kilkaset metrów. W sezonie jest to koszmar, pamiętam jak stalismy w korku ponad dwie godziny, bo autobus próbował się wyminąć z dużą cięźarówką. Oczywiście każdy z nich ciągnął za sobą mały sznur innych samochodów i powstała sytuacja patowa

Co do promów, to ich odpłatność jest niewielkim problemem, bo pozwalają zaoszczędzić sporo paliwa, ale czasami trzeba trochę poczekać na swoją kolej.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

- dareq
- 3 gwiazdki
- Auto: Forester sturbo01 & Legacy 93
Konto usunięte pisze: jest sporo płatnych tuneli i promów
tuneli nie spotkalem zadnych platnych oprocz tego przed Nordkapp....promy platne ale w niektoryvh miejscach niema wyjscia,prom to jedyna alternatywa ale to bardziej wybrzeze.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Jest, Stenaline. Płynie ok 10 godzin.Konto usunięte pisze:Promy nie wiem czy dają taki zysk czasowy... muszę zobaczyć jaka jest różnica. Pewnie z Karlskrony do Gdyni jest
Yes. Zalogowałam się na obu forach, co by troszki info zebrać,(co też Bergen tam porabia?), bo właśnie strzeliło mi do głowy przeturlać się foreczkiem na Nordkapp ...
Wlazłam tutaj i już myślałam, że będziemy ganiać się po tych samych drogach i jakieś tète â tète się przydarzy, a tu widzę dopiero na przyszły rok ekipa się szykuje ...
No, to może, kobity - robimy własną, ekstremalną wyprawę w zimie - cel: zorza polarna! Anybody ...
Jakby co - proszę o wątek w tym temacie. Jestem już chętna na przejażdżkę
m.

Wlazłam tutaj i już myślałam, że będziemy ganiać się po tych samych drogach i jakieś tète â tète się przydarzy, a tu widzę dopiero na przyszły rok ekipa się szykuje ...

No, to może, kobity - robimy własną, ekstremalną wyprawę w zimie - cel: zorza polarna! Anybody ...

m.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
mucha, pierwotnie to miał być taki właśnie kameralny wyjazd - pod hasłem Forkiem na Nordkapp.
No ale skoro tak to może wybierzemy się zimą, w kupie cieplej będzie
Gootek, a skąd masz takie info - brzmi niby logicznie, ale nie mogę znaleźć potwierdzenia
Już znalazłem: "Depending upon snow conditions, it’s open to private traffic from April to mid-October."
Hmm. Ale autobus jedzie? Muszę chyba zadzwonić i zapytać

No ale skoro tak to może wybierzemy się zimą, w kupie cieplej będzie

gootek pisze: w zimie wjazd na Przylądek Północny jest zamknięty dla samochodów,
Gootek, a skąd masz takie info - brzmi niby logicznie, ale nie mogę znaleźć potwierdzenia

Już znalazłem: "Depending upon snow conditions, it’s open to private traffic from April to mid-October."
Hmm. Ale autobus jedzie? Muszę chyba zadzwonić i zapytać

ja! ja! ja
jaaa chce pojechać! Norwegia to moje marzenie od wielu lat, jednak jakoś nie było z kim na takie "tur de" pojechać
Więc ja chętna na wycieczkę :)) Mam namiot, mogę zabrać

jaaa chce pojechać! Norwegia to moje marzenie od wielu lat, jednak jakoś nie było z kim na takie "tur de" pojechać

Więc ja chętna na wycieczkę :)) Mam namiot, mogę zabrać

if anyone asks...i'm a bubbly ray of sunshine, coated with sweetness.
zagatka, to będzie męski wyjazd

ale mnie do standardowej kobiety bardzo dalekoKruszyn pisze:zagatka, to będzie męski wyjazd![]()

Tak ??? Ciekawe
A niby czemu ? 

bo tak!