Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
miszozon
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Forek S-turbo
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Jeśli ktoś zna egzemplarz, proszę o opinie.

Post 13 cze 2009, o 15:44

Nie wiem czy ta jest dobre miejsce ale jako, że to mój pierwszy tekst na forum to chciałbym wszystkich Przywitać.
Więc Witam wszystkich maniaków, miłośników i "zwykłych" (o ile tacy istnieją) właścicieli Subarynek.

Od jakiegoś czasu zgłębiam wiedzę na temat Forków. Powodu chyba nie muszę przedstawiać.
Decyzja zapadła. I gen., s-turbo, manual. Reduktora nie potrzebuję ponieważ jak zjadę za czarne to raczej na szuter itp. Często po błocie też śmigać nie będę ale 4x4 z większym prześwitem musi być.
Z racji, że w tym momencie ujeżdżam stare Mitsu (jak najbardziej polecam) myślałem jeszcze o Outku turbo ale z racji wysokich roczników(cen) problem się rozwiązał.
Na auto będę miał ok 25kpln + ok. 4 na ewentualne dopieszczenie.

W związku z tym mam do Was kilka pytań:
Na początek, czy jest w Łodzi jakiś spec od Subaraków. Mieszkam niedaleko Freya na Tuwima ale coś doczytałem, że to kiepścizna (jak to ASO). Z racji podeszłego wieku przyszłego autka interesuje mnie raczej jakiś "domowy" spec. Może być kilkadziesiąt km za Łodzią.
Kolejno gdzie poza 4turbo i Freyem w Krakowie można sprawdzić przyszły zakup. Ogólnie to przydała by się taka lista zaufanych warsztatów. Chyba, że nie dostatecznie poszukałem na forum.
Co do sprowadzania ze Szwajcarii, czy jest ktoś na forum oblatany w tym temacie? Na znalezienie auta będę miał ok 1,5m-ca więc długie poszukiwania nie wchodzą w grę i rozważam wszystkie opcje.
Zakładam, że jak na solidnego japończyka 200kkm nie jest przebiegiem po którym coś się może zacząć sypać więc o co chodzi z tymi przebiegami? 8/10 aut ma kręcone liczniki?, bo z tego co widzę to większość ma nalatane jak by miała z 6 lat.

Kurcze nie wiem czy miałem jeszcze o coś zapytać. Mam nadzieje, że się nie wściekacie za samie pytania ale z racji początku działalności na forum czasami tak to będzie z mojej strony wyglądać.

Aha, z racji, że nie jestem jedyny który poszukuje takiego Forka życzę koledze sirchaser'owi udanych zakupów. Ja dopiero za miesiąc zacznę szukać tego jedynego.

Pozdrawiam

vel misza, Pozdrawiam!

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 13 cze 2009, o 16:02

Witam,
miszozon pisze:Na początek, czy jest w Łodzi jakiś spec od Subaraków. Mieszkam niedaleko Freya na Tuwima ale coś doczytałem, że to kiepścizna (jak to ASO). Z racji podeszłego wieku przyszłego autka interesuje mnie raczej jakiś "domowy" spec. Może być kilkadziesiąt km za Łodzią.
Kolejno gdzie poza 4turbo i Freyem w Krakowie można sprawdzić przyszły zakup. Ogólnie to przydała by się taka lista zaufanych warsztatów. Chyba, że nie dostatecznie poszukałem na forum.
W Łodzi nie słychać, ale nich się Łodzianie wypowiedzą.
Tak ogólnie, to polecać można 4t, MTS Marek z Dzierżoniowa, Carfit w N. Sączu i osobiście mam całkiem dobre doświadczenia z ASO w Mikołowie.
miszozon pisze:Co do sprowadzania ze Szwajcarii, czy jest ktoś na forum oblatany w tym temacie?
Forumowicz Piter35

miszozon pisze:8/10 aut ma kręcone liczniki?
Jak chodzi o auta sprzedawane/sprowadzane przez handlarzy? Myślę że 99 na 100 ma kręcone liczniki. Dlatego zagadnij do Pitera

miszozon
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 15 cze 2009, o 13:37

czyli z serwisami jak ze wszystkim w Polsce. Im dalej na północ tym większa lipa (poza 3miastem).
A jak się ma żywotność amortyzatorów samopoziomujących, załóżmy że przy umiarkowanej jeździe? I za ile można je wymienić, bo jak się naczytałem to ceny są w zawsze wysokie ale i znacząco różne. I to samo pytanie odnośnie wiskozy. Po ilu pada jeśli ktoś nie lata dużo w terenie.
vel misza, Pozdrawiam!

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 15 cze 2009, o 13:44

miszozon, mówią, że amorki wytrzymują 100 tys. Wiskoza statystycznie trochę więcej. Ja i Olleo wymienialiśmy przy 160-170 tysiącach.

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 15 cze 2009, o 16:38

miszozon, straciłem trochę nerwów w ATZ (na Tuwima), ale związane to było z punktualnością pracowników, do tego co robili przy aucie nie mam zastrzeżeń - z kolei nie robili nic poważnego. W Łodzi jeszcze ASO Saaba ogarnia Subaru, choć pewnie nie we wszystkich sytuacjach. Z innymi serwisami w okolicach Łodzi nie miałem do czynienia.

deLux
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: X.X

Post 15 cze 2009, o 16:46

najtaniej słyszałem ~1200 zł/sztukę za amorki samopoziomujące, ale waluty inaczej stały...

paruch
0 gwiazdek

Post 16 cze 2009, o 10:37

Witam kolegów.

Kojarzy ktoś to STI: http://allegro.pl/item660540877_subaru_ ... _2003.html ?

Obrazek

Podobno kiedzyś było forumowe... Pozdrawiam,

Jurek.

deLux
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: X.X

Post 16 cze 2009, o 13:25

http://allegro.pl/item661932083_subaru_ ... _td04.html

tu aukcja z TD04L, wygląda jakby miała conieco ukruszone?
łopatki jakieś takie zasyfione, normalne to?

stary_zgred
0 gwiazdek

Post 16 cze 2009, o 20:16

Witam wszyskich. Wypatrzyłem na allegro. Jeśli ktoś z Was zna to auto będę wdzięczny za info.
http://moto.allegro.pl/item663331049_su ... 50_km.html
pozdrawiam

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 16 cze 2009, o 23:17

Na razie nic nie kupuję ale tak sobie czasami przeglądam oferty (RSów zwłaszcza), ten WRX mnie zaciekawił bo z opisu ciekawie a cena jakaś niewygórowana http://moto.allegro.pl/item657838037_su ... kombi.html
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Niedźwiedź
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: SI

Post 16 cze 2009, o 23:28

inquiz, to podobno byłe auto Martyny W.
Obrazek
Obrazek

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 16 cze 2009, o 23:31

sirchaser pisze: to podobno byłe auto Martyny W.
nie ma w opisie "użytkowane przez kobietę" :mrgreen:
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Niedźwiedź
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 16 cze 2009, o 23:37

inquiz, jeśli to jest to auto, to Martyna sprzedawała je dwa lata temu.
Obrazek
Obrazek

miszozon
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 18 cze 2009, o 16:28

jak by był ktoś zainteresowany http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8685480. Byłem, widziałem i ogólnie kiepski egzemplarz. Nie wiem jak mechaniczne, bo nawet się nie przejechałem ale wnętrze jest łagodnie mówiąc zużyte. Z zewnątrz też nie najlepiej. Zderzak malowany ale pod reflektorem schodzi farba.
A tak na marginesie po ilu mniej więcej wyciera się skóra na gałce i kierownicy. W dużej mierze zależy to pewnie od kierowcy ale może mniej więcej da się przybliżyć jakieś przebiegi.
vel misza, Pozdrawiam!

Niedźwiedź
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 21 cze 2009, o 12:34

Obrazek
Obrazek

niuniek
4 gwiazdki
Auto: impka

Post 21 cze 2009, o 16:54

paruch pisze:Witam kolegów.

Kojarzy ktoś to STI: http://allegro.pl/item660540877_subaru_ ... _2003.html ?

Obrazek

Podobno kiedzyś było forumowe... Pozdrawiam,

Jurek.
To auto mojego dobrego kolegi, jednak od chwili sprzedaży paru właścicieli miało. Swego czasu drugi właściciel je dość długo sprzedawał. Nie wiem czy wtedy sprzedał. Auto w chwili sprzedaży, przez Michała, nie było serią. Miało 320 kucy, zegarki defi, audio i decha się zgadza. Wiem że Michał malował przedni zderzak. Reszta była ok. Później kupił ktoś z Poznania, napewno Maptek będzie coś wiedział o tym aucie.
Obrazek

Przemko
0 gwiazdek

Post 22 cze 2009, o 12:34

Panowie potzrebne mi jakiekolwiek info na temat tego gtka

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=664845860

bigban
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: Impreza GT

Post 24 cze 2009, o 00:29

Witam. Czy ktos zna tego GTeka? Cos moecie o nim powiedziec? Godny uwagi? Czy kolejny złom.
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7089467
"Albo bokiem, albo wcale"

aerospin
0 gwiazdek

Post 24 cze 2009, o 08:15

Przemko pisze: Panowie potzrebne mi jakiekolwiek info na temat tego gtka

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=664845860
Przemko, zerknij na ostatni komentarz sprzedającego, a także na komentarz kupującego, który dostał od tego sprzedawcy.

bigban - sprzedaje go użytkownik bady na kropce.

bigban
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 24 cze 2009, o 15:29

a co to za samochod badego? nie znam uzytkownika. wyglada auto ladnie a jak ze stanem technicznym? da sie jeszcze exploatowac auto? warto sie nim zainteresowac? niech ktos sie wypowie jak zna uzytkownika i jego auto lub sam uzytkownik niech cos powie

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 24 cze 2009, o 15:36

bigban, o ile to ten bady o którym myślę, to jest on współwłaścicielem serwisu Bady & Black, który zajmuje się m.in. Subaru.

bady na to forum nie zagląda, Czarny (Black) zarejestrował się, ale też nie pisuje.
czarne jest piękne...

bigban
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 24 cze 2009, o 18:19

no dobrze to o wlascicielu wiem juz sporo a moze cos o samochodzie powiecie?

Zacma
0 gwiazdek

Czy zna ktoś to subaru?

Post 2 lip 2009, o 21:30

Witam.Mysle ze kazdemu przyda sie ten temat a raczej pomocna informacja dla chcacych kupic subaru
Ja wlasnie jestem na takim etapie i chcialbym Was zapytac czy znacie ta impreze?
Byc moze ktos z Was widzial ja na zywo wiec pomoc bedzie nie oceniona zwlascza ze pomozecie od strony technicznej poki co na ktorej sie nie znam :wall: .

http://otomoto.pl/subaru-impreza-wrx-C7778135.html
http://otomoto.pl/subaru-impreza-sti-2- ... 15809.html

Pozdrawiam i z gory dzieki za odp

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK

Re: Czy zna ktoś to subaru?

Post 2 lip 2009, o 21:38

Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Re: Czy zna ktoś to subaru?

Post 2 lip 2009, o 21:41

Zacma pisze:Byc moze ktos z Was widzial ja na zywo wiec pomoc bedzie nie oceniona zwlascza ze pomozecie od strony technicznej poki co na ktorej sie nie znam :wall: .
Tylko jeden to WRX (zmapowany), a drugi STI. Sam musisz zdecydować, co chcesz kupić.

ODPOWIEDZ