Subaru Legacy kombi - czy warto kupić

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Subaru Legacy kombi - czy warto kupić

Post 2 lip 2009, o 23:37

FUX, na pewno sie nie mylisz :mrgreen:

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 3 lip 2009, o 07:08

Kruszyn pisze:
Witek pisze: Napęd AWD Subaru jest kompletnie przereklamowany, wiem o tym bardzo dobrze, z własnego doświadczenia :!:

Do każdego napędu potrzebne są jeszcze szare komórki ... :mrgreen:
Ten krótki post powyżej to będzie mój prezent na urodziny dla Witka jeśli Kruszyn pozwoli. Wydrukuję go, oprawię w ramki i masz go sobie powiesić nad łóżkiem Wituś. Codziennie rano przeczytasz ze zrozumieniem i będzie dobrze.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 3 lip 2009, o 07:18

Konto usunięte,

Sądzę, że powyższa sentencja powinna większej części populacji przyświecać i to nie tylko w kwestii napędu... :giggle:
Dolce far niente ;-)

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 3 lip 2009, o 09:32

Konto usunięte, pomysł zacny. Chciałem jednak nieśmiało zauważyć, że bardziej koszernie byłoby bez ramek :-)

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 3 lip 2009, o 11:01

Konto usunięte pisze: Ten krótki post powyżej to będzie mój prezent na urodziny dla Witka jeśli Kruszyn pozwoli. Wydrukuję go, oprawię w ramki i masz go sobie powiesić nad łóżkiem Wituś. Codziennie rano przeczytasz ze zrozumieniem i będzie dobrze.

Proszę bardzo :mrgreen:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

BartekT
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Legacy
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 3 lip 2009, o 11:22

2.5 kombi AT to chyba seryjnie miały pneumatyczne zawieszenie...

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 3 lip 2009, o 11:49

Konto usunięte, pomyśleć, że pisze to ktoś, kto się dał byle bankowi nabić w butelkę i jak małe dziecko skarżące się mamie i na złość odmrażające uszy, parkował swoją lodówę obsmarowaną skargami przed owym bankiem. :roll:

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 lip 2009, o 11:53

Witek, moim zdaniem, nie zyskasz niczyjej sympatii zachowując się w ten sposób. Wprost przeciwnie, obawiam się. Ale mogę się mylić, oczywiście.
http://wwojnar.com/

– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Post 3 lip 2009, o 11:57

Witek pisze:Konto usunięte, pomyśleć, że pisze to ktoś, kto się dał byle bankowi nabić w butelkę i jak małe dziecko skarżące się mamie i na złość odmrażające uszy, parkował swoją lodówę obsmarowaną skargami przed owym bankiem. :roll:
Wituś, proszę cię uprzejmie abyś zmienił ton, zszedł z pozycji samozwańczego alfonsa i omegonsa i przestał się czepiać wszystkich wokół. Spróbuj, świat wtedy może się stać piękniejszy.

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 lip 2009, o 11:59

devlin, to niech szanowny kolega Fido się ode mnie od stosunkuje, wtedy ja z przyjemnością wielką uczynię to samo.

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Post 3 lip 2009, o 12:01

Witek, na razie to ty się dostosunkowujesz do większości.

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 lip 2009, o 12:07

Witek, ale co chcesz zyskać w ten sposób? Nagłą zajętość i niedostępność wszystkich życzliwych Ci ludzi na tym forum? Bo do tego zmierzasz, jeżeli tego nie widzisz - a nie jestem pewien, czy dokładnie tego chcesz.
http://wwojnar.com/

– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!

Baficzka
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Centi i nogi dwie ;>

Post 3 lip 2009, o 12:11

Się podepnę pod devlina opinię...
Life's too short to get upset.

Obrazek

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 3 lip 2009, o 12:13

Witek pisze: Konto usunięte, pomyśleć, że pisze to ktoś, kto się dał byle bankowi nabić w butelkę i jak małe dziecko skarżące się mamie i na złość odmrażające uszy, parkował swoją lodówę obsmarowaną skargami przed owym bankiem. :roll:

Witek różnica między Tobą a Fido jest taka, że on na te swoje nabijanie w butelkę i oklejanie zarobił sam. Z całym szacunkiem ale dość mocno ostatnimi czasy przeginasz.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 3 lip 2009, o 12:32

Witek pozwolę sobie zacytować samego Ciebie (wyboldowałam i podkreśliłam moim zdaniem ważne fragmenty).
Poniżej to co sam napisałeś dokładnie miesiąc temu:
Witek 2009-06-04, 15:59 pisze:Witajcie,
Eteryczny popełnił samobójstwo, nie było ono nagłe i niespodziewane (przynajmniej dla niektórych). Stawał się coraz bardziej eteryczny, aż zniknął, co było tym łatwiejsze, że tak naprawdę nigdy go nie było. Owo "eterycznienie" zaczęło się mniej więcej od Chlejad, ale dopiero w poniedziałek wyłonił się z mroków podświadomości i przebiła się do świadomości, fakt dokonanego aktu samobójstwa. Ujęła mnie bezinteresowna dobroć spotkanych ludzi mimo, że jestem "trochę" trudnym forumowiczem. Pogrzeb wypadł akurat dzisiaj, bez jakiegoś konkretnego powodu, poza tym, że kilku osobom obiecałem ten tekst, a wcześniej mi się go nie chciało napisać. Z godnie z tradycją powinno się wygłosić mowę o zmarłym, spróbuję.

Eteryczny narodził się wraz z nowym Forumem, od początku miał być eteryczny, czyli miał nie istnieć w rzeczywistości (dlatego w PW często podpisywałem się jako Witek, a nie Eteryczny, na co nikt uwagi nie zwrócił). Miał prowokować, dogryzać ciętym dowcipem i pisać zwariowane teksty. Miał być zarozumiały, pewny siebie i przebojowy, czyli posiadać cechy, których prawdziwemu Witkowi brak i to czasami nawet za bardzo.
Myślę, że przez pierwsze kilka dni to się udało. Eteryczny pozytywnie zabłysnął na forum i pomógł je rozkręcać.
Później niestety przygasł i stawał się powoli taki jakiego znamy go dzisiaj, czyli zgorzkniały, czepliwy, przewrażliwiony, złośliwy, zarozumiały, często piszący na siłę (dlatego zniknął na pół roku). Najgorsze do tego wszystkiego, że stał się też bezkarny, w końcu to nie byłem ja, nie? No właśnie nie, ale żeby to zauważyć potrzebny jest dystans, którego Eterycznemu też zabrakło.
Dopiero teraz powoli dociera do mnie, że mogłem urazić niektóre osoby, a co najgorsze nieświadomie, nie raz osoby, których bardzo nie chciałbym urazić. Przepraszam. Mogę obiecać jedynie, że będę przykładał wagę do tego, aby to się nie powtórzyło, ale nie oznacza to, że nic głupiego już nie palnę.

Mam nadzieję, że Eteryczny umarł na dobre, niby zależy to głównie ode mnie (złośliwi powiedzą, że tylko), ale różnie to się układa.
Jaki teraz będzie Witek na forum? Na pewno bardziej prawdziwy. Postara się nie szukać złośliwości na siłę, ale na pewno jakaś mu się od czasu do czasu wymsknie, na pewno będzie mniej marudził, przynajmniej przez jakiś czas. Nadal będzie stawiał tezy na różne tematy, aby sprawdzić je z rzeczywistością, naiwnie łudząc się (a w naiwnym łudzeniu się jest lepszy niż się wielu może wydawać), że to zapoczątkuje rozmowę na argumenty, a nie zostanie odebrane jako "wypowiadanie się w autorytatywny sposób na tematy, o których nie ma zielonego pojęcia".
Mam wrażenie, że znów ci zabrakło dystansu... :-|

Przeczytaj sobie jeszcze raz ten tekst i się zastanów :arrow: czy na prawdę cokolwiek się zmieniło :idea:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 3 lip 2009, o 12:32

A rozpoczęło się od takiego niewinnego tekstu...
Napęd AWD Subaru jest kompletnie przereklamowany, wiem o tym bardzo dobrze, z własnego doświadczenia
Witek.
Miej jaja i napisz, że Cie poniosło, nie ogarnąłeś, a myślałeś, że potrafisz, daleś za dużo w pedał i koniec, a nie silisz się na pseudo inteligenckie wywody na temat napędu...
Komu chcesz zaimponować?
Do tego obrażasz parę Osób, które Ci źle nie życzą, lecz mają inne spojrzenie na napęd AWD, że to tak zgrabnie ujmę :mrgreen: .
Dolce far niente ;-)

crony
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: hunda EG

Post 3 lip 2009, o 13:17

sorry, ze wam przerwe ta interesujaca rozmowe...
chcialem tak tylko wtracic male pytanie w pomiedzy ta dyskusje na temat witkowego zniesmaczenia napedem AWD, a mianowicie:
BartekT pisze:
2.5 kombi AT to chyba seryjnie miały pneumatyczne zawieszenie...
yyy to dobrze, czy etam?? :roll:

BartekT
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Legacy

Post 3 lip 2009, o 13:53

W zasadzie to "eetam", bo jak każdy element subaru jest fajne dopóki działa. :-)

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 3 lip 2009, o 14:39

to najpierw on topic
devlin pisze:
crony pisze:btw dziwne to forum wszyscy spamuja, zero kontroli, chyba zostane tu na dluzej :-)
Nie chcę Cię straszyć, ale na ogół tak to się kończy :-)
to, że tak się na ogół kończy, to w ogóle nie jest problem. gorzej, że często tak się zaczyna. :whistle:
:evilgrin:

a teraz off topic
FUX pisze:A rozpoczęło się od takiego niewinnego tekstu...
Napęd AWD Subaru jest kompletnie przereklamowany, wiem o tym bardzo dobrze, z własnego doświadczenia
Witek.
Miej jaja i napisz, że Cie poniosło, nie ogarnąłeś, a myślałeś, że potrafisz, daleś za dużo w pedał i koniec, a nie silisz się na pseudo inteligenckie wywody na temat napędu...
hmm....
a ja ten cytowany tekst Witka odebrałem jednoznacznie jako typowe Witkowe gadanie (znaczy: taki dowcip), tyle, że bez emotek typu :razz: . poza tym NIE byłem z wami na rajdzie polskim.
z powyższych dwóch wynikają dwie prośby:
1. Witek, używaj przez pewien czas emotek w sposób łopatologiczny (jeśli żartujesz, napisz/pokaż, że żartujesz). również w postach do Konto usunięte :razz:
2. inni, przestańcie glanować Witka (nie aż tak i nie na środku, w każdym razie :razz:)

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 lip 2009, o 15:01

crony, :arrow: PW

damaz pisze: 1. Witek, używaj przez pewien czas emotek w sposób łopatologiczny

Masz rację :!: Dzięki :!: Zauważyłem, że co jakiś czas sam z siebie zaczynam emotionki dawać od wielkiego dzwona, dopóki ktoś mi nie wydzwoni i później znowu... :oops:
damaz pisze: a ja ten cytowany tekst Witka odebrałem jednoznacznie jako typowe Witkowe gadanie (znaczy: taki dowcip), tyle, że bez emotek typu :razz: . poza tym NIE byłem z wami na rajdzie polskim.

Boś Ty mądry i światły człowiek, nie to co ta hołota. :-) Bardzo, żałuję, że mi choćby ułamka Twojej mądrości zabrakło i pojechałem na rajd (to bez złośliwości czy innego sarkazmu). Fajnie było, ale nie aż tak. :wall: Pewnie ten tekst o przereklamowanym subarowskim awd też przeczytałeś z przymrużeniem oka, nie?

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 lip 2009, o 15:35

damaz pisze:ten tekst o przereklamowanym subarowskim awd też przeczytałeś z przymrużeniem oka, nie?
tak. z powodu tego posta, zresztą, prośba o używanie emotek. z powodu tego drugiego też, ale ten był pierwszy.
Witek pisze: Boś Ty mądry i światły człowiek, nie to co ta hołota. :-)
nie mądry, nie światły, tylko nie byłem na rajdzie. a ona była.
:evilgrin: :evilgrin: :evilgrin:

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 lip 2009, o 15:54

damaz pisze: tak. z powodu tego posta, zresztą, prośba o używanie emotek.

Widzę, że sam siebie musisz prosić przez forum, bo inaczej się nie słuchasz. :mrgreen:

damaz pisze: nie mądry, nie światły, tylko nie byłem na rajdzie. a ona była.

Ona w sensie zofija? Też na rajdzie nie była. :whistle: :mrgreen:
Na miejscu, zazwyczaj się na mnie nie uskarżali, przynajmniej nie prosto w twarz. :whistle:

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 lip 2009, o 15:58

wrrr....

ad.1 no ok. "tamtego"
ad.2 "ona" -> ta hołota :-p

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 3 lip 2009, o 16:13

Tak czytam ten i parę innych wątków i normalnie na zmianę niedobrze, albo smutno mi się robi.

Mnie się na rajdzie (w sensie na całym wyjeździe) cholernie podobało, bardzo się cieszyłem z obecności wszystkich, którzy się tam pojawili i ogólnie wydawało mi się, że inni też to tak odbierają.

Jak widać jest inaczej. Ten żałuję że przyjechał, komuś coś/ktoś tam się nie podoba itp itd.

Jak mam w przyszłości takie g....a potem na forum czytać, oglądać takie skakanie do siebie, bicie piany, atakowanie się nawzajem (a im niżej pasa tym lepiej), to ja bardzo dziękuję.
Dalej uważam, że było fantastycznie (mimo moich niedociągnięć :oops: ), ale to z pewnością ostatni wyjazd, jaki zorganizowałem.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 3 lip 2009, o 16:32

jarmaj pisze: Mnie się na rajdzie (w sensie na całym wyjeździe) cholernie podobało, bardzo się cieszyłem z obecności wszystkich, którzy się tam pojawili i ogólnie wydawało mi się, że inni też to tak odbierają.
To Ci napiszę, że cholernie żałuję, że mnie z Wami nie było :wall: 8-)

ODPOWIEDZ