ET i rozstaw otworów w wrx 2002r.
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ET i rozstaw otworów w wrx 2002r.
witam, pisze i proszę o jakieś wieści, mam możliwość zakupu ładnych felg, w dobrej cenie
mam subaraka wrx 2002rok, wersja usa, czy sie ktoś orientuje jakie jest et i dokładny rozstaw śrubków :)
felgi te sa od golfa 4 niestety sprzedajacy nie zna sie i nie opotrafi odp jakie ma u siebie et .(rozstaw 5x100)
prosze o jakies wiesci.
pozdrawiam
picjaa
mam subaraka wrx 2002rok, wersja usa, czy sie ktoś orientuje jakie jest et i dokładny rozstaw śrubków :)
felgi te sa od golfa 4 niestety sprzedajacy nie zna sie i nie opotrafi odp jakie ma u siebie et .(rozstaw 5x100)
prosze o jakies wiesci.
pozdrawiam
picjaa
Re: ET i rozstaw otworów w wrx 2002r.
picjaa, w Golfie ET na pewno jest inne niż u Ciebie. Mniejsze. Zdaje się, że 38 a w WRXie coś koło 50. Bez dystansów nie będą pasowały.
czarne jest piękne...
hmmm to powstaje pytanie czy jest sens, z dystansami pewnie bedą wystawały i bedzie to wieśniacko wyglądac :( jaki koszt takich dystansów około ?
picjaa, z dystansami nie będą wystawały, a po prostu będą się normalnie mieściły w błotnikach. Co do sensu to zdania są podzielone, ale ja bym tak nie chciał jeździć, więc ceny tym bardziej nie znam.
czarne jest piękne...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
dodatkowo VW ma inną średnicę otworu centrującego (większą). Felgi będą się trzymać tylko na śrubach.
I jeszcze to co michał w innym wątku napisał. VW ma inne śruby. Kiedyś próbowałem jeździć z felgami od VW i bardzo trudno było znaleźć odpowiednie nakrętki (VW ma śruby, a subarak nakrętki)
I jeszcze to co michał w innym wątku napisał. VW ma inne śruby. Kiedyś próbowałem jeździć z felgami od VW i bardzo trudno było znaleźć odpowiednie nakrętki (VW ma śruby, a subarak nakrętki)
Ostatnio zmieniony 21 lip 2009, o 13:54 przez Konto usunięte, łącznie zmieniany 1 raz.
najprościej będzie jak przymierzysz - i przód i tył. odpowiedź co do innych rzeczy masz w wątku o śrubach zabezpieczających.
hehe.. Ja już mam rozdwojenie jaźni.Konto usunięte pisze:I jeszcze to co michał w innym wątku napisał.

czarne jest piękne...
dlaczego kolego tak twierdzisz ???Azrael pisze:Na 99% nie będzie to działać
Bo kolega ma dosyć duże doświadczenie z subarami.picjaa pisze:dlaczego kolego tak twierdzisz ???Azrael pisze:Na 99% nie będzie to działać
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Właśnie odwrotnie. Jak mają za małe ET, to będą już bez dystansów waliły o nadkola.picjaa pisze:hmmm to powstaje pytanie czy jest sens, z dystansami pewnie bedą wystawały i bedzie to wieśniacko wyglądac :( jaki koszt takich dystansów około ?
Z dystansami może nie. Bo cała szerokość opony wyjdzie na zewnątrz poza nadkole

picjaa pisze: dlaczego kolego tak twierdzisz ???
Bo wiem że felgi od VW nie pasują.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 310 razy
- Polubione posty: 60 razy
A nie można felgi trochę od wewnątrz podfrezować. Powinny podejśćjarmaj pisze: Właśnie odwrotnie. Jak mają za małe ET, to będą już bez dystansów waliły o nadkola.

So What! pisze: A nie można felgi trochę od wewnątrz podfrezować. Powinny podejść![]()
Mówimy o 12-15mm różnicy.
vibowit, je też, ale pewności nie mam. Pytanie czy nasz nowy kolega by to wyłapał.
oki, widze ze nadałem powód do śmiesznego tematu :)
w takim razie odpuszam sobie te laczki :)
pozdro.
pozdro.

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 310 razy
- Polubione posty: 60 razy
I to jest jedynie słuszna decyzjapicjaa pisze: oki, widze ze nadałem powód do śmiesznego tematu :)