[ZAKUP GRUPOWY] Gauge - Wskaźniki - GRUPOWO TANIEJ!!!!!

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
stankiew STI
1 gwiazdka
Auto: Impreza STi 96 JAPAN IMPORT LIKE NEW
Polubił: 0
Polubione posty: 0

[ZAKUP GRUPOWY] Gauge - Wskaźniki - GRUPOWO TANIEJ!!!!!

Post 21 lip 2009, o 13:35

Witam
:-d :-d :-d :-d
Zamierzam zebrać grupę osób na zakup zegarów.

No wieć wskaźniki, które chce zamówić to 3 in 1 firmy Sgear. Tak wiem zaraz pojawią sie posty ze to badziewie z taiwanu, takie jak "auto gauge" czy inne szmelce na polskim rynku. Mam do testów jeden licznik 3 in 1 i pomiary są w 100 % zgodne z rzeczywistością a przy tym bardzo dobre wykonanie produktu. Polecam lekturę na australijskich forach SUBARU lub SKYLINE, wszyscy polecają te liczniki a przy tym cena nie jest kosmiczna jak za DEFI (wiem defi to inna półka ale za 600 PLN kupimy jeden zegar DEFI)

Pierwszy model:Fim z you tube:

Dostępne są dwa zegary (minimalna ilość zamówienia 20 SZT - ja biorę 2 sztuki wieć jeszcze 18 ):
3 in 1 Boost + EGT + Intake Temp. cena za taki gauge z pilotem 600 PLN -630 PLN (z przesyłką do kraju)
3 in 1 Oil Pressure + Oil Temp + Water Temp + Voltage: cena za taki gauge z pilotem 500 PLN - 530 PLN (z przesyłką do kraju)
Sensors and Bracket are all included.
Tu niestety nie mogę wkelić fotki bo jest zbyt duża ale film pokazuje jak to działa. na życzenie fotka z katalogu na maila.
Przesyłka za 20 SZT to około 130 USD - ta cena już jest wliczona w cene wskaźnika (130 USD / 20 SZT = 6,5 USD za jeden wskaźnik)
Cene jeszcze nie była negocjowana i może się zmienić, oczywiście na naszą kożyść. W cenach niestety nie została ujęta akcyza czy podatek, ale udało mi się dogadać z dostawcą ze wyśle to jako SAMPLE więc nie powinno być dodatkowych opłat, ale jeżeli coś będzie napewno nie będą duże (10 PLN-20 PLN na szt.) (jeszcze się dowiem jakie koszta trzeba by doliczyć)

Koszt przesyłki w kraju zależy od ilości zegarów. W Warszawie i okolicach odbiór free, reszta polski normalna opłata pocztowa.

Drugi model (mogę dobrać po jednym więc pozostaje 15 do dobrania)

Tych też trzeba by zamówić 20 szt żeby poszła paczka.
Crenate2_front[2}.GIF
Crenate2_back[1]52mm.GIF
Poniżej ceny
- sg35000 Remote: 25 PLN (suitable for all the Crenate II products)-

- sg35001 Boost: 184 PLN/set

- sg35002 Oil pressure: 220 PLN /set (pressure sensor if from Texas Instrument)

- sg35003 Oil temp: 155 PLN/set

- sg35004 Water temp: 155 PLNset

- sg35009 EGT: 220 PLN/set

Przesyłka za 20 SZT to około 130 USD - ta cena już jest wliczona w cene wskaźnika (130 USD / 20 SZT = 6,5 USD za jeden wskaźnik) tu ta sama historia co przy tamtych.

Jeżeli uda się zebrać więcej niż 20 to napewno będzie jeszcze taniej. Myślę że oferta jest dość konurencyjna i godna uwagi.

Jak zamawiać/zgłaszać chęć.
Umówmy się tak. Jeżeli ktoś coś będzie chciał pisze w temacie. np:
1. stankiew STI -
3 in 1 Boost + EGT + Intake Temp x1
3 in 1 Oil Pressure + Oil Temp + Water Temp + Voltage x1

czyli ze chce zamówić po jednym z każdego rodzaju 3 in 1 gauge.
Po wpisaniu sie na forum przesyła mi na maila adres do przesyłki oraz swoje pełne dane z nr tel. (po otrzymaniu maila będe dzwonił zeby wszystko potwierdzić) i czekamy aż zbierze się 20 zegarów. Potem wpłacacie mi zaliczkę na konto (ustalimy w trakcie prowadzenia tematu i będzie zależna od ilości i łacznej sumy) i ja już zamawiam zegary, czas w jakim zegary będą w Polsce to około 14 dni roboczych.
Żeby nie było obaw podam oczywiście wszystkie swoje dane, bo nie mówimy to o kwotach 100 PLN czy 200 PLN tylko mogą nawet być to kwoty dochodzące do 2000 PLN.

Moje dane kontaktowe [email protected] lub tel.791 009 792
Powiedzcie znajomym, nie muszą sie logować na forum wystarczy mail z zamówieniem, dopisze do listy na forum.

Trzeba ustalić jeszcze do kiedy ciągniemy wątek, i jeżeli nic z tego nie wyjdzie to kasujemy temat.

Pozdrawiam i czekam na wasze zgłoszenia.
Maciek :-)

stankiew STI
1 gwiazdka

Re: [ZAKUP GRUPOWY] Gauge - Wskaźniki - GRUPOWO TANIEJ!!!!!

Post 21 lip 2009, o 15:44

A zapomniałem dodać, kurs dolara jaki przybrałem przy przeliczaniu to 3,20 PLN tak dla bezpieczeństwa. wiec jak dolar spadnie cena też spadnie :)

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 21 lip 2009, o 17:04

stankiew STI pisze:jak za DEFI (wiem defi to inna półka ale za 600 PLN kupimy jeden zegar DEFI)
Jak znasz namiar, gdzie można za 600 dostać Defi to bardzo proszę o info. Kupuję natychmiast zestaw 2 lub 3.

stankiew STI
1 gwiazdka

Post 21 lip 2009, o 22:10

ziomuś
mówimy o zakupach grupowych. Jak zamówisz 20 gaugerow defi to ci ogarne za 600 PLN, a tak na poważnie to polecam ebay.com defi boost jest za 197 USD plus 45 USD przesyłka.wiec troche ponad 600 PLN to tak na szybko, bo niechce mi sie szukac, pozatym nie robie zakupow na defi.

Pozdrawiam

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 16 razy
Polubione posty: 273 razy

Post 21 lip 2009, o 22:13

stankiew STI pisze: ziomuś
jarmaj, już możesz oddychać... :evilgrin: :lol:
Death ain't nothin' but a heartbeat away...

jarmaj
6 gwiazdek

Post 21 lip 2009, o 22:23

stankiew STI pisze:ziomuś
mówimy o zakupach grupowych. Jak zamówisz 20 gaugerow defi to ci ogarne za 600 PLN, a tak na poważnie to polecam ebay.com defi boost jest za 197 USD plus 45 USD przesyłka.wiec troche ponad 600 PLN to tak na szybko, bo niechce mi sie szukac, pozatym nie robie zakupow na defi.

Pozdrawiam

Nie mam konta na ebay. Nie mam ochoty/czasu (w sumie jedno wynika z drugiego) bawić się w ściąganie czegoś z niewaidomoskąd. Chodziło o to, ża jak mi ktoś (może Ty ziomuś :razz: ) sprzeda za tyle, to od ręki biorę. Nie to nie. ;-)

stankiew STI
1 gwiazdka

Post 21 lip 2009, o 22:31

wbijaj sie na ebay.com i szukaj. nie raz pojawialy sie zestawy za kilaset zlotych. dalem ci przyklad przyklad zegara defi za 735 PLN z przesylka bez wnikliwego szukania, wiec za 600 pln da rade ogarnac, ale napewno nie w polsce czy europie, szukaj USA, Australia, JAPAN. Jak znajde za 600 pln to ci dam linka.
Pamiętaj jedno, ze jak zamawia firma w polsce to musi zaplacic podatki, akcyzy i jeszcze na tym zarobic. Ale sa sposoby zeby tego nie placic jak zamawiasz np 3 szt, pozatym nie musisz na tym przycinac wiec cena spada i to duzo.

Pozdrawiam

jarmaj
6 gwiazdek

Post 21 lip 2009, o 22:54

Nie będę na pewno szukał po dalekich krajach na ebayu bo jak powiedziałęm, nie mam na to czasu. Jak cena dobra, to mogę komuś oczywiście zapłacić za załatwienie sprawy.
Jak zegary mogę kosztować te 600 o którym mówiłeś, płus usługa, powiedzmy w sumie 700 to biorę trzy.

LouCyphre
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: H&H
Polubione posty: 3 razy

Post 21 lip 2009, o 23:07

jarmaj pisze: Jak zegary mogę kosztować te 600

Kombinujesz pohandlować ? :mrgreen:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 21 lip 2009, o 23:20

to ja jako nietechniczny mam pytanie. Jest Defi i jest jakas tam firma ze sredniej polki. Czym sie te np. boost gauge moze roznic? Oprocz obudowy?

jarmaj
6 gwiazdek

Post 21 lip 2009, o 23:27

Od takich z dołu tym, że Defi będzie pokazywał to co trzeba, a reszta co im się uzna za stosowne.
Od tych z środkowej półki pewnie bajerami, są przecież zegary uznanych marek dużo tańsze od Defi.

Dlatego właśnie się tym zainteresowałem. Defi za przeszło 1kPLN – moim zdaniem coś kompletnie niewartego tych pieniędzy (oczywiście mogę się mylić).
Defi za 600 PLN, czyli w cenie czegoś ze standardowej średniej półki, chyba dobry zakup. Więc się dopytuję.

owoc666
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: było STi '05

Post 21 lip 2009, o 23:28

stankiew STI pisze: Jak zamówisz 20 gaugerow defi to ci ogarne za 600 PLN

No, to Jarmaj chce 3, ja chcę 3, Ty weźmiesz 3 i już mamy 9. A do tego są 3 centralki, więc w sumie 12 urządzeń.

Tylko takie małe pytanko - czy gwarantujesz cenę? Bo co jeśli Twoi ziomusie nie ogarną na cle i trzeba będzie zapłacić jednak? ;)
Obrazek Obrazek

411KM @ 575Nm

stankiew STI
1 gwiazdka

Post 22 lip 2009, o 07:44

Witam

Widze ze dyskusja się rozkręca :) dobrze.
Jasne ze mozna dyskutować o jakości wykonania, czy wskazywania wartości. Oczywiście jeżeli płacimy kilkaset złotych za gauge to musi być z najwyższej półki.

Zamykamy temat DEFI czy innych markowych zegarów. Tematem jest co innego.

Tak wiec co do niezmienności ceny jestem na 99 % pewien ze uda sie ominąć polskie prawo, jeszcze ani razu nie zapłaciłem cła za przesyłane rzeczy a już kilka razy sciągałem coś z azji. Tak na wszelki wypadek, przelicze jaka by była dopłata. Druga kwestia co do dopłaty to będzie taka ze dostawca ma wysłać przedmioty po zaniżonej cenie wiec nawet jesli to beda groszowe sprawy, napisze maila i dogadam szczegóły. Potem coś na skrobie.
Pamiętajcie ze w cenach jest wzięta mała poprawka na różne czynniki.

Jeżeli chodzi o zakupy grupowe. to zobaczcie jak to funkcjonuje na forum nissana http://www.turbokillers.com/zakupy-grup ... 07be62a668 , jak miałem 200sx to naprawde można było zamówić kilka fajnych fruktów za niezłe pieniądze :)

Pozdrawiam

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 22 lip 2009, o 07:56

stankiew STI, moze szczegoly techniczne zachowaj dla siebie lub na PW dla zainteresowanych - to forum publiczne, dostepne dla kazdego ;-)

stankiew STI
1 gwiazdka

Post 22 lip 2009, o 08:16

Ja nic na zegarach nie zarabiam wiec spoko, a to ze Polskie prawo ma luki, to już sprawa ustawodawcy, ja działam jak najbardziej zgodnie z Polskim prawem :)

tak dla zainteresowanych DEFI
Np. coś takiego 1800 PLN pod dom
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/DEFI-DIN ... ccessories

albo to biorąc od gościa kilka płacisz tylko raz za wysyłkę i można jeszcze zbić cene (suma sumarum za jeden zegar wyjdzie ponad 600 PLN ale to i tak mniej niż w PL )
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/DEFI-BLU ... ccessories

Koniec tematu DEFI :)

Pozdrawiam

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/DEFI-BLU ... ccessories

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 22 lip 2009, o 10:16

stankiew STI pisze: Koniec tematu DEFI :)

A co to jest w ogóle to DEFI? :-p

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 lip 2009, o 10:56

stankiew STI pisze: tak dla zainteresowanych DEFI
Np. coś takiego 1800 PLN pod dom
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/DEFI-DIN ... ccessories
Taaak, tylko, że DIN to trochę inna liga i nie bardzo jest jak kupić skonfigurowane pod potrzeby użytkownika zestawy. Przykładowo, w DIN nie występuje w ogóle EGT, co jak pewnie wiesz, ma kapitalne znaczenie w doładowanych Subarakach.

Ale to tak kompletnie OT. ;-)

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

ODPOWIEDZ