Mam takową zagwózdkę: Planuję na sezon zimowy zakupić zestaw kół zimowych - czy istnieje cuś takiego jak felgi stalki do subaru? W OBKu mam letnie alu 17" a na zimę planuję 16" i chyba stalowe

Konto usunięte pisze: No chyba, że Gal będzie chciał sprzedać najsłynniejsze stalówki tego forum (bo chyba ich nawet nie rozpakował)
Ależ one piękne byłyKonto usunięte pisze: No chyba, że Gal będzie chciał sprzedać najsłynniejsze stalówki tego forum (bo chyba ich nawet nie rozpakował)![]()
Czy ja dobrze kombinuję, żeby do OBKa założyć na zimę 16tki, a może dać 17tki ?Konto usunięte pisze: moim zdaniem nie warto się bawić w stalówki.
Kraszan120 pisze: Czy ja dobrze kombinuję, żeby do OBKa założyć na zimę 16tki, a może dać 17tki ?
So What! pisze: Ależ one piękne były![]()
Witek pisze: Jeśli jeździsz w zdecydowanej większości po asfalcie
Dzięki Panowie, Zobaczę co szybciej upoluję, jak 16tki to dam wyższy profil opony, a jak nie to zostanę przy 17Witek pisze: to lepsze będą 17
Jeżeli zmieni Ci się średnica koła, to nie będziesz mógł korzystać z oryginalnego koła zapasowego - istnieje duże ryzyko uszkodzenia napęduKraszan120 pisze: Zobaczę co szybciej upoluję, jak 16tki to dam wyższy profil opony
Dzięk SoWhat, ale tak właśnie kombinowałem, że jak dam do 16tek wyższy profil opony to zachowam właściwą średnicę ... dobrze gadam?So What! pisze: Jeżeli zmieni Ci się średnica koła
Tak swoją drogą, to temat o sprzedaży felg esilona był bardzo fajny. Aż sobie go jeszcze raz przeczytałemJeżeli zmieni Ci się średnica koła
"jak dam do 16tek wyższy profil opony to może uda mi się zachować właściwą średnicę"Kraszan120 pisze: jak dam do 16tek wyższy profil opony to zachowam właściwą średnicę ... dobrze gadam?
So What! pisze: to może uda mi się zachować właściwą średnicę
To oczywiste. Są cieńsze, więc muszą być lżejszevibowit pisze:tadeklodz, ale zdajesz sobie sprawę z tego, że felgi stalowe są zazwyczaj lżejsze od aluminiowych?
So What! pisze:Witek pisze: Coś słabo pamiętam tę legendę.http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=5&t=1231
Kraszan120 pisze: Dzięki Panowie, Zobaczę co szybciej upoluję, jak 16tki to dam wyższy profil opony, a jak nie to zostanę przy 17![]()
może mało estetyczne ale praktyczne.eddie_gt4 pisze: hm, dla mnie Subaru i stalowki, to jak sandaly... i skarpety![]()