Z drugiej strony obserwując ruch drogowy w Kielcach zastanawiam się, czy można Twoje dane kwalifikować jako jazdę po mieście
Ile pali 2.0T ?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Ile pali 2.0T ?
esilon, tyle to może raz mi spalił i to w zimie.
Z drugiej strony obserwując ruch drogowy w Kielcach zastanawiam się, czy można Twoje dane kwalifikować jako jazdę po mieście
Konto usunięte pisze: Z drugiej strony obserwując ruch drogowy w Kielcach zastanawiam się, czy można Twoje dane kwalifikować jako jazdę po mieście
przecież nie ma danych fabrycznych dla jazdy niewielkomiejskiej więc dokonałem pomiarów, które wskazuja , że w pipidówie 2.0XT pali do 12,5 na 100
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
esilon, wyczytałem, że na trasie powinien Ci palić 7,7 l/100 km. Wynik 12,5 l/100 km to już całkiem sporo
http://www.subaru.de/fileadmin/download ... ster05.pdf
na dystansie 50 tysięcy kilometrów które przejchałem moim Foresterem spalanie tylko raz zeszło poniżej 10l / 100km dokładnie wyniosło 9,9
to sa bajki dla grzecznych dzieci
chyba, że połowa dystansu przejechana na LPG
So What! pisze: na trasie powinien Ci palić 7,7 l/100 km.
to sa bajki dla grzecznych dzieci
- eddie_gt4
- 4 gwiazdki
- Auto: zono-woz FXT MY'16 & daily WRX MY'15 & fun-car Celica GT-Four MY'96
- Polubił: 1 raz
ale te MT to zarloczne somSo What! pisze:esilon, wyczytałem, że na trasie powinien Ci palić 7,7 l/100 km. Wynik 12,5 l/100 km to już całkiem sporo![]()
2.0XT AT z tego rocznika w trasie pali 7,4
Jezdzic nie umiem, ale bardzo lubie 
To ze o silniczek trzeba dbac i zalewac 98 to kazdy wie, to ze na 98 mozna przejechac wiecej km niz na 95 tak twierdzą niektórzy, to ze zdrowsze jest paliwo z markowych stacji niz z mniejszych korporacji tez podobno większosc wie ale: Jak to jest z tym paliwem v-pover racing 100 oktanów? Wiecej km sie na nim przejedzie?? Jest bardziej korzystne z punktu widzenia mechanicznego i w gruncie rzeczy ekonomicznego? Czy moze nie ma czym sobie głowy zawracac i lac benzyne z za wschodniej granicy ;)
"Albo bokiem, albo wcale"
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 257 razy
- Polubione posty: 533 razy
bigban, lanie benzyny z jak najwyższą możliwą LO jest bez sensu. Lać należy benzynę mającą jak najniższą LO na której silnik pracuje poprawnie - czytaj: na takiej jak zaleca producent auta lub na takiej na jakiej został wystrojony. Inną kwestią jest trzymanie przez paliwa na stacjach deklarowanych parametrów.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
bigban pisze: Jak to jest z tym paliwem v-pover racing 100 oktanów? Wiecej km sie na nim przejedzie?
To chyba jest jedyne paliwo importowane z zagranicy, przynajmniej w sieci Shell (vpower 95 jest "krajowe" - przynajmniej według pracownika owej stacji ). Znam dużo historii "bardzo mądrych" testów (ja takich nie robiłem i nie zamierzam), kiedy auto na Racing miało większą prędkość maksymalną niż na innej 98.
Nie słyszałem jeszcze historii, aby komuś auto muliło po zalaniu racinga, natomiast o orlenie i bp tak (sam miałem niemiłe doświadczenia 98, na stacji na której tankowałem wcześniej tę benzynę przez przeszło 4 lata).
Niektóre europejskie subaraki fabrycznie były strojone na 98 (chyba wszystkie japońskie na 100), a niektóre po remapie też wymagają Racinga.
Zainspirowany tym wątkiem sprawdziłem sobie dzisiaj spalanie, bo akurat mi się bak skończył. Tylko miasto - inna rzecz, że są wakacje, a ja mam do pracy 25 km - i średnia spalania to 13,8.
czarne jest piękne...
vibowit pisze: średnia spalania to 13,8.
niemożliwe, napisz ile naprawdę, może byc
jutro zatankuje to sprawdze najnowsze dane
Pchałeś govibowit pisze: średnia spalania to 13,8.
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
A przepraszam, pomyliłem się. 13,69. No, ale ja nie używam klimy w te piękne dni.
Hamulce też mi się jeszcze nie skończyły. Chyba nie umiem jeździć.
Hamulce też mi się jeszcze nie skończyły. Chyba nie umiem jeździć.
czarne jest piękne...
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
vibowit pisze: Chyba nie umiem jeździć.
Jeździć nie. Ale wożenia się to jesteś mistrzem.
esilon pisze: jutro zatankuje to sprawdze najnowsze dane
no dobra, tankowałem przed chwilą, na dystansie 350 km łyknał 46 litrów
dalej mnie dziwi , a mój wczorajszy jeszcze bardziej bo miało być 12,5vibowit pisze: A zdziwił Cię mój wynik.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
esilon pisze: na dystansie 350 km łyknał 46 litrów
Tyle benzyny starcza mi zwykle na około 380 km w mieście. Czyli litr na setkę mniej.
Konto usunięte pisze: Tyle benzyny starcza mi zwykle na około 380 km w mieście. Czyli litr na setkę mniej.
zwykle to 52 litry( wtedy załącza się lampka rezerwy) starcza mi na ok 420 km , ale ostatnio miałem zły humor
-
jmiciuk
- 2 gwiazdki
- Auto: Narazie jezdzę rowerem :)
Ej takie male spalanie w forku to chyba niezmapowanym, co ? Bo ja jezdze naprawde delikatnie i spalanie mam 12,85 :(
Ale fakt ze na krotkich odcinkach jezdę po miescie
Czyli nie tylko ja lubię sobie chlapnąć trochę benzynki na poprawę nastrojuesilon pisze: zwykle to 52 litry( wtedy załącza się lampka rezerwy) starcza mi na ok 420 km , ale ostatnio miałem zły humor
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
U mnie też coś w tym stylu.Konto usunięte pisze: esilon, a mi się rezerwa świeci już przy 48 l, normalnie nie wiem o co chodzi![]()
bo bardzo duzo zalezy od tego jakie "miasto" jest ,jmiciuk pisze: Ej takie male spalanie w forku to chyba niezmapowanym, co ? Bo ja jezdze naprawde delikatnie i spalanie mam 12,85 :(
jak napisze, że bywało i 11,5 to i tak nikt nie uwierzy
Konto usunięte pisze: a mi się rezerwa świeci już przy 48 l, normalnie nie wiem o co chodzi
ja tez, z ta lampka to jest dziwnie, bo wystarczy bujnąc trochę budą w zakręcie a wtedy i przy 12 litrach sie załączy
Bergen pisze: Czyli nie tylko ja lubię sobie chlapnąć trochę benzynki na poprawę nastroju
biedne te subaraki
a foczki o smutnych oczachesilon pisze: biedne te subaraki![]()
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
jazda Subarakiem zwykle powoduje wzmozona produkcje endorfinki czy innych tam serotoninek, a to z kolei przeklada sie na wieksze checi opiekowania sie slabszymi. Do tego ilosci CO2 wydmuchiwane przez nasze wolne wydechy sa niezbedne dla roslinek.inquiz pisze: a foczki o smutnych oczach![]()
Subaryna jest ekologicznym autem, bo spala te cholerna rope tfu benzyne zlo wcielone