Rozdkodowanie VIN
Rozdkodowanie VIN
Hej wszystkim,
Potrzebuje pomocy w rozkodowaniu VIN Forresta ktorego mam zamiar kupic. Kiedy probuje korzystac z serwisow on-line okazuje sie, ze "invalid check digit", ale wiekszosc z nich to serwisy amerykanskie, wiec moze...?
W kazdym razie, VIN o ktorym mowa to:
JF1SF5LJ4XG045928
Slicznie prosze?
Potrzebuje pomocy w rozkodowaniu VIN Forresta ktorego mam zamiar kupic. Kiedy probuje korzystac z serwisow on-line okazuje sie, ze "invalid check digit", ale wiekszosc z nich to serwisy amerykanskie, wiec moze...?
W kazdym razie, VIN o ktorym mowa to:
JF1SF5LJ4XG045928
Slicznie prosze?
Re: Rozdkodowanie VIN
99, 2.0 N/A Europa, nie dziwne że amerykańskie serwisy nie rozponają. A co chcesz o nim wiedzieć?
Dzieki za odpowiedz.
Chcialbym jeszcze wiedziec, ile ma rzeczywiscie poduszek i cokolwiek jeszcze mozesz mi napisac na podstawie tego VIN.
Chcialbym jeszcze wiedziec, ile ma rzeczywiscie poduszek i cokolwiek jeszcze mozesz mi napisac na podstawie tego VIN.
Dzieki vibowit, ale:
- jak byc moze zauwazyles, tabelka w watku nie obejmuje np. mojego silnika (2.0). Jest identyczna z taka ktora pomoglo mi wyszukac Google (wnioskuje, ze jest dla samochodow na rynek amerykanski).
Podobnie, np. pole z "restraints" nie obejmuje wartosci ktora znajduje sie w moim VIN, wiec...
...watek do ktorego mnie odeslales jest niekompletny i jako taki, nieprzydatny.
Poprawka: wlasnie dowiedzialem sie, ze europejski VIN dla Forestera nie uwzglednia rodzaju poduszek. Sorry vibowit. Linki ktore w watku dodal kolega godlik, wystarcza.
- jak byc moze zauwazyles, tabelka w watku nie obejmuje np. mojego silnika (2.0). Jest identyczna z taka ktora pomoglo mi wyszukac Google (wnioskuje, ze jest dla samochodow na rynek amerykanski).
Podobnie, np. pole z "restraints" nie obejmuje wartosci ktora znajduje sie w moim VIN, wiec...
...watek do ktorego mnie odeslales jest niekompletny i jako taki, nieprzydatny.
Poprawka: wlasnie dowiedzialem sie, ze europejski VIN dla Forestera nie uwzglednia rodzaju poduszek. Sorry vibowit. Linki ktore w watku dodal kolega godlik, wystarcza.
Ostatnio zmieniony 27 lip 2009, o 20:58 przez pamejudd, łącznie zmieniany 2 razy.
pamejudd, z tego co pamiętam te forki miały tylko 2 poduszki i nie było tu żadnych wersji do rozdkodowywania. Ogólnie specyfikacja jest określona przez producenta jako "base".
Dzieki po dwakroc, Azrael.
Hmmm.... W ofercie mam napisane, ze cztery poduszki, ale na drzwiach nie zauwazylem zadnych oznaczen - stad watpliwosci.
PS: sorki za liczbe edytow, ale troche dzisiaj malo spalem :)
Hmmm.... W ofercie mam napisane, ze cztery poduszki, ale na drzwiach nie zauwazylem zadnych oznaczen - stad watpliwosci.
PS: sorki za liczbe edytow, ale troche dzisiaj malo spalem :)
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
pamejudd pisze: ale na drzwiach nie zauwazylem zadnych oznaczen
Nowsze Imprezy miały poduszki w przednich siedzeniach, co łatwo poznać po metce z napisem airbeg, umieszczonej z boku po zewnętrznej stronie oparcia, więc może w Foresterze też tak jest?
Azrael, to chyba taki jak mój, co?Azrael pisze: 99, 2.0 N/A Europa

Jeśli tak, to jest dokładnie tak jak napisał Witek

Witek pisze: Nowsze Imprezy miały poduszki w przednich siedzeniach, co łatwo poznać po metce z napisem airbeg, umieszczonej z boku po zewnętrznej stronie oparcia, więc może w Foresterze też tak jest?
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
yyyy. to w razie dekompresji chyba. tylko w modelach wyposazonych w duze skrzydlo lotniczeWitek pisze: z napisem airbeg

kurcze, nie wiem czego uczą w tych szkołach w dzisiejszych czasachremek pisze:yyyy. to w razie dekompresji chyba. tylko w modelach wyposazonych w duze skrzydlo lotniczeWitek pisze: z napisem airbeg

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Airbeg'a nie mam, ale mam za to taki wiecznie świecący się fuelbeg.remek pisze:yyyy. to w razie dekompresji chyba. tylko w modelach wyposazonych w duze skrzydlo lotniczeWitek pisze: z napisem airbeg

niee, dlaczego pytasz??pamejudd pisze:Przepraszam, czy airbeg ma cos wspolnego z zebractwem na wolnym powietrzu?

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
pewnie dlatego, że beg to żebrać w lengłydżuminimus pisze: niee, dlaczego pytasz??![]()

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
wlasnie dlatego mi sie skojarzylo z maska tlenowa w razie dekompresjiGodlik pisze: pewnie dlatego, że beg to żebrać w lengłydżu![]()

myślę, że minimus to wie.Godlik pisze:pewnie dlatego, że beg to żebrać w lengłydżu

czarne jest piękne...