Najdziwniejsza naprawa gwarancyjna
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Najdziwniejsza naprawa gwarancyjna
Coś mi się wydaje, że będę miał najdziwniejszą naprawę gwarancyjną w historii SIP
Otóż z gwiazdek w znaczku firmowym na klapie bagażnika odłazi mi sreberko
Mam tylko nadzieję, że nie będę musiał wymieniać całej klapy... 
Re: Najdziwniejsza naprawa gwarancyjna
To nie podlega gwarancji... 
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
A co ma lakier do zamkniętego na durch znaczka?
Coś mi tam chyba na przeglądach robili...
Kruszyn, też tak myślę i przygotowuję się na długi i wyczerpujący proces
Coś mi tam chyba na przeglądach robili...
Kruszyn, też tak myślę i przygotowuję się na długi i wyczerpujący proces
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Aaaa, no i zapomniałem dodać, że przy poprzecznym kiwaniu coś mi stuka z przodu. Maglownica 
No i brak jednego pedała 
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
jak sobie nie przypilnowales, to mogli Ci zrobic jedynie przeglady. A znaczek jest elementem karoserii.Konto usunięte pisze: Coś mi tam chyba na przeglądach robili...
Konto usunięte pisze: A co ma lakier do zamkniętego na durch znaczka?
Bardzo dużo!!! Przynnajmenij wg. gwaranta. Jak nie masz przeglądów nadwozia wbitych to nie zrobią.
Przy okazji. Czy można skasować luz na zamku oparcia tylnego siedzenia, bo sie na nierównościach odzywają.
Tylko proszę nie pisać, żeby wozic pasażerów, samochód zmienić, etc.
Czy pizg...e w wystającą klamrę coś pomoże, czy tylko sie pogorszy?
Dolce far niente 
Konto usunięte, niestety, ale przegląd karoserii w serwisie trzeba zamówić, żeby Ci wbili. ASO niestety ma klienta dokładnie tam gdzie cała firma i jak nie będziesz chodził i tupał i sprawdzał co robią, to nie zrobią
FUX, jakąś szmatką coś tam owinąć czy coś? Mnie to w Peugeocie pomogło.
FUX, jakąś szmatką coś tam owinąć czy coś? Mnie to w Peugeocie pomogło.
BMW se kup.FUX pisze:Przy okazji. Czy można skasować luz na zamku oparcia tylnego siedzenia, bo sie na nierównościach odzywają.
Miałem napisać, żebyś wywalił tylną kanapę, ale Ty coś pisałeś o bezsensowności wybebeszania auta, braku klimy i takich tam, więc pewnie nie skorzystasz z tej rady.
czarne jest piękne...
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 132 razy
- Polubione posty: 201 razy
barbie pisze: Konto usunięte, niestety, ale przegląd karoserii w serwisie trzeba zamówić, żeby Ci wbili. ASO niestety ma klienta dokładnie tam gdzie cała firma i jak nie będziesz chodził i tupał i sprawdzał co robią, to nie zrobią
Na kropce był temat z tym związany. Dyrekcja wypowiedziała się następująco
Obowiązkiem ASO jest wykonanie pełnego przeglądu zgodnie z instrukcją FHI.
W skład tego wchodzi naturalnie wykonanie przegladu karoserii i potwierdzenie tego odpowiednim wpisem w książce gwarancyjnej.
Proszę o kontakt na PW z informacją, które to nasze ASO nie wywiązały się za swych obligacji wynikających z umowy (+ numer podwozia)
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.
O jak wspaniale. Chyba zaraz do nich napiszęrrosiak pisze:barbie pisze: Konto usunięte, niestety, ale przegląd karoserii w serwisie trzeba zamówić, żeby Ci wbili. ASO niestety ma klienta dokładnie tam gdzie cała firma i jak nie będziesz chodził i tupał i sprawdzał co robią, to nie zrobią
W skład tego wchodzi naturalnie wykonanie przegladu karoserii i potwierdzenie tego odpowiednim wpisem w książce gwarancyjnej.
Proszę o kontakt na PW z informacją, które to nasze ASO nie wywiązały się za swych obligacji wynikających z umowy (+ numer podwozia)
bo za czesto myjesz auto... wykorzystales limit na ilosc umyc znaczka i nie podlega on juz gwarancjiKonto usunięte pisze:Coś mi się wydaje, że będę miał najdziwniejszą naprawę gwarancyjną w historii SIPOtóż z gwiazdek w znaczku firmowym na klapie bagażnika odłazi mi sreberko
Mam tylko nadzieję, że nie będę musiał wymieniać całej klapy...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Nie no ale zaraz.
Ten znaczek jest szczelnie zamknięty. Obłażące sreberko jest w środku (na wierzchu jest tylko przezroczysty plastik). Co więc ma do tego przegląd lakieru? Nic nie rozumiem. 
Konto usunięte, mój reflektor też był szczelnie zamknięty i nie mam pojęcia co do rzeczy ma lakier. Ale jak się reflektor rozszczelnił, to SIP uznał że z braku stempla o lakierze, gwarancja jest nieważna i reflektora nie naprawią 
We Wroclawiu, jak poprosiłem o dokonanie przeglądu karoserii, to zrobilirrosiak pisze:barbie pisze: Konto usunięte, niestety, ale przegląd karoserii w serwisie trzeba zamówić, żeby Ci wbili. ASO niestety ma klienta dokładnie tam gdzie cała firma i jak nie będziesz chodził i tupał i sprawdzał co robią, to nie zrobią
Dolce far niente 
Dzieciaki w bagażniku wozisz, nie...vibowit pisze: Miałem napisać, żebyś wywalił tylną kanapę, ale Ty coś pisałeś o bezsensowności wybebeszania auta, braku klimy i takich tam, więc pewnie nie skorzystasz z tej rady.
Dolce far niente 
FUX pisze: We Wroclawiu, jak poprosiłem o dokonanie przeglądu karoserii, to zrobili...
Jak poprosiłeś to zrobili. Według słów Dyrekcji, bez proszenia też mają obowiązek robić, więc dlaczego się dziwisz?
FUX pisze: Dzieciaki w bagażniku wozisz, nie...![]()
Nie musi, bo nie ma luzów na zamkach oparcia tylnego siedzenia, które by się odzywały na nierównościach
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
W moim Forku też tak mam. Tylko gwarancja mi się na początku roku skończyłaKonto usunięte pisze:Otóż z gwiazdek w znaczku firmowym na klapie bagażnika odłazi mi sreberko![]()
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Jezeli importer traktuje znaczek jako element karoserii to gwarancja trwa 12 lat 
Nie zupełnie. Na nadwozie jest bodjaże 5 czy ileśtam, 12 tylko na performację.
No, performance to będzie w ASO na pewno.Azrael pisze:Nie zupełnie. Na nadwozie jest bodjaże 5 czy ileśtam, 12 tylko na performację.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.