git negatyw z tyłu, tak chyba z -2,5 gołym okiem
Opel Insignia 2.0T 4x4 lub inny podobny
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Opel Insignia 2.0T 4x4 lub inny podobny
remek,
Brak podpisu.
jarmaj pisze: Mietkami zaczynają tu się ekscytować???
Hmmmm, postarzeli się nagle do >60....?
true. trzeba sie ogarnac
Dobra, dobra - takim byś nie pogardziłjarmaj pisze: Hmmmm, postarzeli się nagle do >60....? Obrazek

remek pisze: cudo.

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
No to ja zamykam się w sobiejarmaj pisze: Mietkami zaczynają tu się ekscytować???
PS. Większy zestaw fotek Kizashi. MSZ, na kilku wygląda tu nieco korzystniej z zewnątrz - no i widać zupełnie sympatyczny środek: http://moto.onet.pl/130060,5346404,2,zd ... #id5346421
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 86 razy
- Polubione posty: 443 razy
Dobra, trafiłeś.WRC fan pisze:Dobra, dobra - takim byś nie pogardziłjarmaj pisze: Hmmmm, postarzeli się nagle do >60....? Obrazek![]()
Jeden chyba z niewielu (może jedyny?) model i wersja Mietka, którą bym nie pogardził
A co Ty nam tu jakąś plastikową Corollę pokazujesz? ;>remek pisze:
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- nowa skrzynia biegów SMG - wymienione razem ze sprzęgłem (koszt wymiany 48 tyś zł)
Phiiii, przedwczoraj miałem okazję oglądać mielonkę zrobioną ze skrzyni GTR-a. Koszt nowej skrzyni - 100k PLN. To jest coś!
Phiiii, przedwczoraj miałem okazję oglądać mielonkę zrobioną ze skrzyni GTR-a. Koszt nowej skrzyni - 100k PLN. To jest coś!
nowa skrzynia biegów SMG - wymienione razem ze sprzęgłem (koszt wymiany 48 tyś zł) + nowe sprzęgło - wymienione przy 69 tyś. KM (koszt wymiany 14 tyś zł)
tyle za Forka nie wezmę a tylko rok starszy
no to fakt, nowy legas w dizlu za taka cenę
,
a swoja droga to ciekawe że zmielona skrzynia GTR-a, TTTM ?

tyle za Forka nie wezmę a tylko rok starszy
jarmaj pisze: przedwczoraj miałem okazję oglądać mielonkę zrobioną ze skrzyni GTR-a. Koszt nowej skrzyni - 100k PLN. To jest coś!
no to fakt, nowy legas w dizlu za taka cenę
a swoja droga to ciekawe że zmielona skrzynia GTR-a, TTTM ?
Nissan stworzył bardzo szybkie auto, tylko zapomniał zablokować użytkownikom możliwość szybkiego startu ;)esilon pisze: a swoja droga to ciekawe że zmielona skrzynia GTR-a, TTTM ?
A kto przetestował procedurę startową?
r.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Akurat w tej skrzyni demolka zaczęła się od koła zębatego 6-tego biegu, więc nie z powodu startu. 
no to ownera trochę trzepnęło po kieszeni jeśli ma Sky'a z niewłaściwymjarmaj pisze:Akurat w tej skrzyni demolka zaczęła się od koła zębatego 6-tego biegu, więc nie z powodu startu.
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
a czy Skyline nie ma czegoś na zasadzie "czarnej skrzynki". która rejestruje co się działo z autem między przeglądami ;).ky pisze:Nissan stworzył bardzo szybkie auto, tylko zapomniał zablokować użytkownikom możliwość szybkiego startu ;)esilon pisze: a swoja droga to ciekawe że zmielona skrzynia GTR-a, TTTM ?
r.
Swoją drogą to ktoś kiedyś na forum streetracing.pl podał informacje związane z wymaganą obsługą przeglądową, hmmm tanio nie było
Pablo vel 2hot napisał tak na forum sr.pl:
link do źródła: http://www.racingforum.pl/index.php?s=Chciałem się w końcu podzielić wrażeniami konkretnymi a nie lizaniem lodów przez szybę dot. GT-R biggrin.gif Wygląd ma rasowy to widać na fotkach, dla mnie fenomenalny tył można się zbrandzlować cool.gif Środek może być, nie rzuca na kolana, zdecydowanie 997 TT jest ładniejsze i bardziej dopracowane, ale narazie nic nie skrzypiało i nie było tzw. świerszczy wink.gif Co do samej jazdy - ściąga majtki z tyłka, pierwsze wrażenie jest niesamowite, można było go zmierzyć poprzez seryjny PC, ale sądzę że powinien mieć poniżej 4 do 100km/h. Fajnie się trzyma, duża radość z jazdy, brzmienie seryjnego układu też jest do przyjęcia jak ktoś nie ma zamiaru dalej grzebać chociaż to grzech biggrin.gif Miałem wrażenie, że przy ostrzejszej jeździe seryjne heble zaczynały się mocno grzać, być może dlatego przy wymianie klocków trzeba wymienić wszystko łącznie z tarczami (20 tyś zł).
Jak ktoś ma dość Porsche albo chce kupić coś innego jest to super wynalazek, a dlatego wynalazek bo kwestia serwisu jest przerażająca, dla mnie bardzo ważna podczas ekspolatacji - przyjmuje 20.000km rocznie.
- 1000km / Olej
- 5000km / Olej skrzynia do 5000 zł, jak olej w skrzyni rozgrzeje się do 140st. wymiana ponowna
- Przegląd co 10 000km / 2000 zł
- Komplet hamulce / 20 tyś
- co 10 000 km / komplet opon Potenza RE40A / zakładam 5000 - 6000 zł
- skrzynia biegów - 92 tyś zł netto / coś dla posiadaczy 2008
Z tego co się dowiedziałem wersja 2009 ma nowa skrzynię i oprogramowanie, tak więc podobno ma być błąd wyeliminowany stąd przesunięcie w premierze UE na wrzesień 2009. Sprzedano w PL 36 szt. Wawa i 12 szt. Kraków
Pozdrawiam,
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Opony to faktycznie ciekawostka. Ten od tej skrzyni jest na Potenza re070. Tak, tak. Tylko w rozmiarze bodaj 285/35/20 z tyłu i 255/40/20 z przodu. Czy coś koło tego.Barthol pisze:Pablo vel 2hot napisał tak na forum sr.pl:
I kto mówił, że re070 jest tylko w rozmiarze do Imprezy?
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
moze to cos w stylu jak ten tuning o ktorym mowil pan policjant - poszerzane opony :Djarmaj pisze: Tylko w rozmiarze bodaj 285/35/20 z tyłu i 255/40/20 z przodu. Czy coś koło tego.
I kto mówił, że re070 jest tylko w rozmiarze do Imprezy?![]()
GT-R, po prostu GT-R. Ma. Jak wyłączysz VDC (czy jak się to nazywało), to się odłoży tam. Jak szlag trafi skrzynię to już wiesz, co dalej. W Japonii ta skrzynka potrafi też stwierdzić, kiedy jesteś na torze i zdjąć Ci na tę okoliczność limit na 180km/h.Barthol pisze: a czy Skyline nie ma czegoś na zasadzie "czarnej skrzynki". która rejestruje co się działo z autem między przeglądami ;).
A skrzynka w nowszych ponoć ta sama tylko inny soft, dzięki czemu sprzęgła mniej agresywnie załączają/rozłączają napęd.
r.
ky pisze: GT-R, po prostu GT-R.
fakt, ale ciągle ludzie piszą Skyline... i tak już człowiekowi się wdrukowało
koniec rumakowaniaky pisze: Jak wyłączysz VDC (czy jak się to nazywało), to się odłoży tam. Jak szlag trafi skrzynię to już wiesz, co dalej.
Choć mnie ta cała sytuacja bardzo śmieszy od momentu gdy zrobiło się głośno o tym problemie, zwłaszcza iż samo auto do tanich nie należy. Tym bardziej, że opcja z wyłączeniem kontroli trakcji nie była w żaden sposób zablokowana przez producenta czy też oznaczona migającymi lampkami i informacją co się z tym wiąże gdy skrzynia powie bye bye.
A swoją drogą to chyba czas przyspieszania od 0 do 100 km/h podawany w folderach reklamowych był uzyskiwany przy wyłączonej kontroli.
o tym słyszałem, w sumie ciekawa opcja, działa na zasadzie GPS-aky pisze: W Japonii ta skrzynka potrafi też stwierdzić, kiedy jesteś na torze i zdjąć Ci na tę okoliczność limit na 180km/h.
jarmaj pisze:Opony to faktycznie ciekawostka. Ten od tej skrzyni jest na Potenza re070. Tak, tak. Tylko w rozmiarze bodaj 285/35/20 z tyłu i 255/40/20 z przodu. Czy coś koło tego.Barthol pisze:Pablo vel 2hot napisał tak na forum sr.pl:
I kto mówił, że re070 jest tylko w rozmiarze do Imprezy?
http://allegro.pl/item710647778_komplet ... a_gtr.html
No cóż, jesli kogoś stać, to sam decyduje na jakie przyjemności wydaje kasę...
a jeśli kogoś nie stać, to proszę bardzo - można będzie jeździć tanio:
http://biznes.onet.pl/elektryczne-auto- ... rasa-detal

a jeśli kogoś nie stać, to proszę bardzo - można będzie jeździć tanio:
http://biznes.onet.pl/elektryczne-auto- ... rasa-detal
no no, wczoraj zlało mnie kilkakronie audi (5) ,dyszel w automacie ,ale piękne, 500 nm, w środku bardzo przyjazne kierowcy, bagaznik wiekszy niż w Foresterze
niemcy jednak umieja robic auta, do dzisiaj jestem pod wrażeniem............... koniec rumakowania
(5,9 do 100 potrzebuje)

niemcy jednak umieja robic auta, do dzisiaj jestem pod wrażeniem............... koniec rumakowania
Informacja takowa jest w karcie gwarancyjnej.Barthol pisze: czy też oznaczona migającymi lampkami i informacją co się z tym wiąże gdy skrzynia powie bye bye.
r.
Wczoraj ujeżdżalem GLK 220CDI z 7 biegowym automatem oraz E 320CDI z taka samą skrzynią.esilon pisze:no no, wczoraj zlało mnie kilkakronie audi (5) ,dyszel w automacie ,ale piękne, 500 nm, w środku bardzo przyjazne kierowcy, bagaznik wiekszy niż w Foresterze
niemcy jednak umieja robic auta, do dzisiaj jestem pod wrażeniem............... koniec rumakowania(5,9 do 100 potrzebuje)
Moge się tylko pod Twoim zdaniem podpisać...
Niemcy potrafią.
Za ca. 150 mozna lekko chodzona testówke w przyzwoitym wyposażeniu wyrwać. O Forku raczej tego nie można powiedzieć...
Dolce far niente