Ja ten tekst słyszałem o poznaniakachjarmaj pisze:To jeszcze dużo gorzej. Mój ojciec zawsze mawiał, że Krakusy to plemię wygnane ze Szkocji za skąpstwo.WRC fan pisze:vicu pisze: o zakładzie mechanicznym w Anglii czy Szkocji
Ja wiem, że jestem Krakusem,
innesamochody tez miewaja problemy
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: innesamochody tez miewaja problemy
A Poznaniak z Krakusem wymyślili drut miedziany .........znaleźli razem jednogroszówkę i każdy tak ciągnął do siebie ,że mamy teraz drut miedziany

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Pacjent: Franca
Problem: głuche stuki (coś w stylu uderzania pustym, plastikowym wiadrem o ziemię)
Gdzie i kiedy: prawe przednie zawieszenie, głównie przy skręcie w lewo, zwłaszcza przy przejeździe przez koleiny/poprzeczne dziury (ale nie tylko bo czasem stuka też przy przejeździe przez wały spowalniające)
Auto prowadzi się normalnie, nie ściąga.
Any ideas ?
W poniedziałek i tak podjadę do mechanika, ale jutro miałem jechać za miasto i w tej sytuacji zastanawiam się czy nie zrezygnować.
Problem: głuche stuki (coś w stylu uderzania pustym, plastikowym wiadrem o ziemię)
Gdzie i kiedy: prawe przednie zawieszenie, głównie przy skręcie w lewo, zwłaszcza przy przejeździe przez koleiny/poprzeczne dziury (ale nie tylko bo czasem stuka też przy przejeździe przez wały spowalniające)
Auto prowadzi się normalnie, nie ściąga.
Any ideas ?
W poniedziałek i tak podjadę do mechanika, ale jutro miałem jechać za miasto i w tej sytuacji zastanawiam się czy nie zrezygnować.
- pablonas
- 5 gwiazdek
- Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
Łącznik stabilizatora, ewentualnie amortyzator. Ale raczej łącznik.
- pablonas
- 5 gwiazdek
- Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
Mówisz o tulejach gumowych? Owszem też możliwe :)Azrael pisze: ew. mocowanie stabilizatora
pablonas, albo tuleje albo np. obejma która pękła, też się zdarza (w Subaru potrafi się np. urwać śruba trzymająca obejmę
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 86 razy
- Polubione posty: 443 razy
WRC fan, w Clijówkach są dość słabe sworznie zwrotnicy (ja kilka razy musiałem zmienić), radzę sprawdzić, bo efekty dźwiękowe mocno padniętego sworznia są właśnie takie jak piszesz.
Wiem, też już wymieniałemjarmaj pisze: WRC fan, w Clijówkach są dość słabe sworznie zwrotnicy
No nic, jutro podjadę do mechanika. Tylko czemu takie "kwiatki" zawsze muszą wyjść parę dni przed wyjazdem na wakacje
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 21 razy
- Polubione posty: 83 razy
Wolałbyś w trakcie?WRC fan pisze: No nic, jutro podjadę do mechanika. Tylko czemu takie "kwiatki" zawsze muszą wyjść parę dni przed wyjazdem na wakacje![]()
Wolałbym tydzień temu, jak byłem u mechanika wymieniać mocowania tłumikaGodlik pisze: Wolałbyś w trakcie?![]()
No więc pojechałem i dupa... Wszystkie sworznie i inne pierdoły w porządku. Koncepcji co dalej brakWRC fan pisze: No nic, jutro podjadę do mechanika.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 86 razy
- Polubione posty: 443 razy
No to gorzej. Mocowanie mcphersona w kielichu? Widziałem kiedyś (nie w Renault) cały wyrwany kielich McP.
Czy sprawdzono czy sanki są w porządku, czy gdzieś nie pękły na przykład, albo nie urwało się któreś ich mocowanie?
Czy sprawdzono czy sanki są w porządku, czy gdzieś nie pękły na przykład, albo nie urwało się któreś ich mocowanie?
To też raczej w porządku wujek (mechanik) szarpał za kolumnę i wszystko OK.jarmaj pisze: Mocowanie mcphersona w kielichu?
Co do sanek to nie wiem, łyżką wujek sprawdzał od spodu na 10tą stronę, jak auto stało na ziemi to też wyszarpane zostało chyba jak tylko się da. Ja niestety mam za małą wiedzę jeśli chodzi o mechanikę i ciężko mi coś wymyślić/zasugerować
Nadkole plastikowe, zbiorniczek plynu do spryskiwacza, cos jeszcze plastikowego pod maską, obudowa filtra powietrza, oberwana oslona amortyzatora, yyy musiałbym pod mache looknąć, może przyszloby mi cos do glowy.
Aaa zderzak, reflektor/
Jakiegos gołębia czy psa nie potrąciłeś?
Aaa zderzak, reflektor/
Jakiegos gołębia czy psa nie potrąciłeś?
Dolce far niente 
Czasami dopiero na szarpaku coś wychodzi. Sprawdzaliście na szarpaku?WRC fan pisze: łyżką wujek sprawdzał od spodu na 10tą stronę,
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
Wg mnie dźwięk stukania jest zbyt konkretny jak na takie drobiazgi.FUX pisze: Nadkole plastikowe (...)
W zimie, ale "bezśladowo".FUX pisze: psa nie potrąciłeś?
Nie.ky pisze: Czasami dopiero na szarpaku coś wychodzi. Sprawdzaliście na szarpaku?
Na forum Clio pojawiła się sugestia, że to poduszka amortyzatora - możliwe to ?
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 261 razy
- Polubione posty: 535 razy
WRC fan, sugestia pierdoły może być słuszna. U mnie szurało coś kiedyś przy hamowaniu i skręcie... okazało się, że ktoś niedokładnie włożył zbiorniczek wyrównawczy płynu chłodzącego w swoje mocowanie. Wypadł na jakimś wyboju i potem powodował straszne dzwięki 
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
WRC fan pisze: Na forum Clio pojawiła się sugestia, że to poduszka amortyzatora - możliwe to ?
Możliwe ale raczej by wujek wyłapał.
Może jeszcze sam amortyzator ???
Heh, już mam niezły mętlik w głowie
Jutro przejadę się chyba do krakowskiego guru od Clio, może on do czegoś dojdzie.
Jutro przejadę się chyba do krakowskiego guru od Clio, może on do czegoś dojdzie.
Byłem u guru i stwierdził, że nie ma się do czego przyczepić i nie ma się czym martwić i, że nad morze spokojnie dojadę...a stuki i obcieranie jak były tak są dalej.Odpuszczam temat do powrotu z wakacji 
WRC fan, nie martw się. Jak odpadnie element zawieszenia to usłyszysz.
A tak poważnie to mam podobnie w szmelcwagenie. Coś telepie, a z uporem maniaka wciskają mi, że wszystko jest ok i nic nie słyszą. Cóż.
A tak poważnie to mam podobnie w szmelcwagenie. Coś telepie, a z uporem maniaka wciskają mi, że wszystko jest ok i nic nie słyszą. Cóż.
czarne jest piękne...
Hmm...koło ?vibowit pisze: Jak odpadnie element zawieszenia to usłyszysz.![]()
Dzięks, startujemy w piątekzofija pisze: no i udznego urlopu![]()