Outback; zamiana kierownicy na taką z przyciskami audio

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
tuscan
0 gwiazdek
Auto: Subaru Outback 2.5 2005r; BMW E46 320D 2004r; Nissan 200SX Racing E
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Outback; zamiana kierownicy na taką z przyciskami audio

Post 24 sie 2009, o 16:29

Witam, mam problem, w moim subaru outback z 2005 roku miałem zwykłą skórzaną kierownicę, ostatnio kupiłem upragnioną Momo z przyciskami audio, jednak po podłączeniu identycznych kostek to nie działa. W serwisach się motają, zbywają na maksa, trzeba auto wstawić, wtedy coś powiedzą a terminy mają nieciekawe. Macie jakiś pomysł??? dzięki za info...

minimus
5 gwiazdek
Auto: kiedyś OBK MY06 2.5L

Re: Outback; zamiana kierownicy na taką z przyciskami audio

Post 24 sie 2009, o 18:56

Swego czasu dowiadywałem się w ASO zanim kupiłem :mrgreen:
Powiedzieli, że się nie da. ;-(

tuscan
0 gwiazdek
Auto: Subaru Outback 2.5 2005r; BMW E46 320D 2004r; Nissan 200SX Racing E

Post 24 sie 2009, o 19:36

no właśnie mi powiedzieli, że się da, że wystarczy przełożyć... po przełożeniu przeze mnie i zgłoszeniu że nie działa, zmienili zdanie... :) nikt nie wie o co chodzi- czy chodzi o wiązkę, radio czy też jakieś przeprogramowanie modułu... nawet subaru import polska rozłożyło ręce... stąd moje pytanie

minimus
5 gwiazdek
Auto: kiedyś OBK MY06 2.5L

Post 24 sie 2009, o 19:41

A którzy to byli? Mi zrobili podobny numer z lusterkiem wewnętrznym. Powiedzieli że się da z USSpeca a potem się nie dało.

Wkurzająca jest ta ich beztroska. Mówią coś na odwal się. Jakby potem za to mieli płacić to by się starali trochę bardziej. Może na piśmie trzyba ich pytać. :wall:

sherif
2 gwiazdki
Auto: Outback 3.0 MY08

Post 25 sie 2009, o 17:19

tuscan pisze: Witam, mam problem, w moim subaru outback z 2005 roku miałem zwykłą skórzaną kierownicę, ostatnio kupiłem upragnioną Momo z przyciskami audio, jednak po podłączeniu identycznych kostek to nie działa. W serwisach się motają, zbywają na maksa, trzeba auto wstawić, wtedy coś powiedzą a terminy mają nieciekawe. Macie jakiś pomysł??? dzięki za info...

Jaka masz wersje EU czy US ?
W EU sie nie da, bo wg schematu, jest inne radio i sterownik. Przewody od przyciskow ida do sterownika a on polaczony jest z radiem (chyba CANem). W US przyciski laczy sie bezposrednio z radiem, na jakims forum ang. jest dokladny manual jak to zrobic.
Pozdrawiam
Marcin

sherif
2 gwiazdki

Post 25 sie 2009, o 17:20

tuscan pisze: no właśnie mi powiedzieli, że się da, że wystarczy przełożyć... po przełożeniu przeze mnie i zgłoszeniu że nie działa, zmienili zdanie... :) nikt nie wie o co chodzi- czy chodzi o wiązkę, radio czy też jakieś przeprogramowanie modułu... nawet subaru import polska rozłożyło ręce... stąd moje pytanie

Nie zartuj :lol: :lol:
przeciez wystarczy w schemat spojrzec z serwisowki, ktore to takie ASO ?
Pozdrawiam
Marcin

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 25 sie 2009, o 17:24

Spróbuję się czegoś dowiedzieć w temacie...

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 26 sie 2009, o 10:14

Zainteresowanych tematem prosze o nr telefonu na PW. W MY07+ na peewno da się to zrobić, w MY05 temat do przegadania przez telefon.

sherif
2 gwiazdki

Post 26 sie 2009, o 11:05

Azrael pisze: Zainteresowanych tematem prosze o nr telefonu na PW. W MY07+ na peewno da się to zrobić, w MY05 temat do przegadania przez telefon
MY2007 to inny temat, ma inne audio, nawet na "." temat byl dyskutowany i nawet ASO sobie z tym dawalo rade :mrgreen: .
W MY2005 EU bez navi jest trudny temat, bo wg schematu jest jeszcze jeden komp, ktorego w wersjach bez navi nie ma. W US jest za to prosto wystarczy polaczyc przyciski pod zlacze w radiu i gotowe.
Pozdrawiam
Marcin

ODPOWIEDZ