Off the beaten track
Re: Off the beaten track
u mnie wrzesień mocno wyjazdowy więc nie dam rady, chyba że październik to może się na prawy do kogoś przysiądę.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
damaz pisze: no i co, esi?
no i nic, zbieramy 1500 pln na opracowanie trasy

minimus pisze: a co to asekuracja i do czego potrzebny jest profesjonalista?
a o tym to było juz wczesniej

a tak serio to moim zdaniem kilka powodów jest, np.:
-profesjonalny kaowiec prawie zawsze się przydaje ( no chyba, że wyłoni się z uczestników)
-poczucie bezpieczeństwa podczas zabaw gdzie OBK moga nie dać rady
- bezcenny wyraz twarzy profesjonalisty któremu OBKowcy i Forkowcy UDOWODNIA KURDE , żw Subaru to terenówka i naped symetryczny zondzi
-............ itp............itd
minimus pisze:chodzi o kolesia, który będzie w razie czgo pomagał??
tak - to odpowiedź na pytanie z dołu

Ostatnio zmieniony 25 sie 2009, o 19:35 przez esilon, łącznie zmieniany 2 razy.
chodzi o kolesia, który będzie w razie czgo pomagał??
no dobra, doczytałem i twierdze olać asekuracje jeśli ma kosztować drugie tyle czyli 1,500 zyla. Śmiem twierdzić że łącznie z Damaziami nie ma takiej sytuacji z której byśmy subaru nie wyciągneli. W ostateczności zawsze można po traktor pobiec. Czyli koszty by były 1000-1500 za roadbook, nocleg + wacha.
no dobra, doczytałem i twierdze olać asekuracje jeśli ma kosztować drugie tyle czyli 1,500 zyla. Śmiem twierdzić że łącznie z Damaziami nie ma takiej sytuacji z której byśmy subaru nie wyciągneli. W ostateczności zawsze można po traktor pobiec. Czyli koszty by były 1000-1500 za roadbook, nocleg + wacha.
To może ustalmy ile nas faktycznie będzie. Czyli termin początek października? 3, 4 czy 10, 11? Może zróbmy 2 listy: jedną bez zewnętrznej asekuracji (czyli byłbym ja szerokim dżipem, i damazie Mitsu Pajero (prawda??)), i za friko, i drugą z ceną wyższą, ale z asekuracją? Zakładam, że lista sprzed paru miesięcy może być nieaktualna.
proponuję na początek listę składkowa do zamówienia roadbooka bo opracowanie chwile potrwa
co do asekuracji "z" czy tez "bez" to moim zdaniem drugorzędna sprawa i teraz wprowadzi tylko jakże potrzebne spory i waśnie oraz tradycyjne zamieszanie

co do asekuracji "z" czy tez "bez" to moim zdaniem drugorzędna sprawa i teraz wprowadzi tylko jakże potrzebne spory i waśnie oraz tradycyjne zamieszanie

A komu później nasze "oszlifowane" przez krzaczyska autka sprzedamy? 

Dolce far niente 

jak się wieść rozniesie to w ogłoszenia trzeba będzie dodawać że nie użytkowane w terenie.FUX pisze: A komu później nasze "oszlifowane" przez krzaczyska autka sprzedamy?![]()
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Dobrze prawisz...inquiz pisze:jak się wieść rozniesie to w ogłoszenia trzeba będzie dodawać że nie użytkowane w terenie.FUX pisze: A komu później nasze "oszlifowane" przez krzaczyska autka sprzedamy?![]()

Dolce far niente 

1. minimus
2. FUX.
3. damazie (z roszczeniami kalendarzowymi: w grę wchodzą weekendy między 19.09 a 10.10)
2. FUX.
3. damazie (z roszczeniami kalendarzowymi: w grę wchodzą weekendy między 19.09 a 10.10)
damaz pisze: a dlaczemu?

a tak swoją drogą to cosik mało chętnych na ten wyjazd. Chyba już oficjalnie można powiedzieć, że nici

To może jakieś małe conieco w ten weekend w takim razie? Tak lokalnie w małym gronie. A jak pogoda dopisze to i grila możnaby zrobić 

gootek, a te odwiedziny Drakuli to była jakaś "wyprawa 4x4", czy zwykły urlop z hotelem?
Damaz,
pojechałem tam w interesach, a ten mały wypad w góry był tak przy okazji.
Tam wystarczy zjechać tylko z którejkolwiek główniejszej szosy, aby znaleźć się w bardzo ciekawych miejscach...
chociaż powoli wkraczaja tam już rózne Phare i Sapardy i przybywa dróg asfaltowych...
to jednak jeszcze jakiś czas będą dominować szutry.
W góry zachodniorumuńskie jest blisko z Węgier.
To nie specjalnie wysokie, ale malownicze góry.
Te zdjęcia, które umieściłem wczesniej, zrobiłem na wysokościach 1000-1200m.
pojechałem tam w interesach, a ten mały wypad w góry był tak przy okazji.
Tam wystarczy zjechać tylko z którejkolwiek główniejszej szosy, aby znaleźć się w bardzo ciekawych miejscach...
chociaż powoli wkraczaja tam już rózne Phare i Sapardy i przybywa dróg asfaltowych...
to jednak jeszcze jakiś czas będą dominować szutry.
W góry zachodniorumuńskie jest blisko z Węgier.
To nie specjalnie wysokie, ale malownicze góry.
Te zdjęcia, które umieściłem wczesniej, zrobiłem na wysokościach 1000-1200m.
aha
bo już chciałem żądać szczegółowej relacji, jak krótka pojarka (w kolorze kurzu) sprawuje się na wyprawach...
czy nie za krótka, w sensie
a miejsce rzeczywiście urokliwe.
bo już chciałem żądać szczegółowej relacji, jak krótka pojarka (w kolorze kurzu) sprawuje się na wyprawach...

czy nie za krótka, w sensie
a miejsce rzeczywiście urokliwe.
Na szczegółową relację nie mam niestety czasu, bo to musiałby być bardzo długi opis. Tyle było interesujących miejsc i sytuacji. Na pewno będę się starał pojechać tam znowu w przyszłym roku. Myślę, że następnym razem wybiorę się do Maramureszu.
Za to relacja jak sprawuje się krótkie Pajero, może być bardzo niedługa, a zarazem wyczerpująca temat:
- sprawuje się idealnie
Za to relacja jak sprawuje się krótkie Pajero, może być bardzo niedługa, a zarazem wyczerpująca temat:
- sprawuje się idealnie

1. minimus
2. FUX.
4. gregski
ale bardzo by bylo wypasnie, gdybysmy to z ALowym ujezdzaniem polaczyli..sobota na torze, niedziela w blocie..
Termin: 16-18 października. Miejsce szkolenia: lotnisko Rudniki k. Częstochowy.
2. FUX.
4. gregski
ale bardzo by bylo wypasnie, gdybysmy to z ALowym ujezdzaniem polaczyli..sobota na torze, niedziela w blocie..
Termin: 16-18 października. Miejsce szkolenia: lotnisko Rudniki k. Częstochowy.
Może uda mi się wyrwać na kilka godzin i zobaczyć wasze zmagania z żywiołami...gregski pisze:Termin: 16-18 października. Miejsce szkolenia: lotnisko Rudniki k. Częstochowy.
gdyby mi się udało do tego czasu sfinalizować ten deal, w który Cię wkręciłem...
po przyjechałbym wybrudzić trochę domiego...

i co z offroadami w przyszly weekend?
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=8
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=8
gregski, nie siej fermentu; my sie w sobote powaznie uczymy... 

Dolce far niente 

obk jest jednak niezastapiony.
rodzinne kombi, ekonomiczne, calkiem sprawne na autostradzie, drodze kretej czy polnej potrafi zaskoczyc... endurowcow w piskarni..
sam siebie zaskoczylem.. objechalem tor enduro, gdzies w 70%. polegl bym jedynie na hopkach wiec odpuscilem..
chopaki ze smiechem przybijali pione i ogladali nieznane im auto z dalekiego wschodu..
ja poogladalem ich pekne KTMy ...
gregu_duzy_chopiec
rodzinne kombi, ekonomiczne, calkiem sprawne na autostradzie, drodze kretej czy polnej potrafi zaskoczyc... endurowcow w piskarni..
sam siebie zaskoczylem.. objechalem tor enduro, gdzies w 70%. polegl bym jedynie na hopkach wiec odpuscilem..
chopaki ze smiechem przybijali pione i ogladali nieznane im auto z dalekiego wschodu..
ja poogladalem ich pekne KTMy ...
gregu_duzy_chopiec