"Goooooooool! A nie...to tylko boczna siatka..."
Re: "Goooooooool! A nie...to tylko boczna siatka..."
Konto usunięte, obiektywnie to trzeba stwierdzić, że tak mocnej drużyny koszykówki nie mieliśmy od lat. Ostatnimi czasy to baty dostawaliśmy nawet z juniorami z Litwy, więc jest się z czego cieszyć. Nie twierdzę, że mamy drużynę, która wygra mistrzostwa, ale progres jest olbrzymi. Jak widać impreza mistrzowska w Polsce przydała się.
Tyle, że jak zauważyłeś, w przypadku piłki kopanej to nie ma najmniejszego znaczenia, bo działacze roztrwonią wszystkie szanse, możliwości, konieczności.
Genralnie cieszyć się należy, że w ostatnich latach nasze sporty drużynowe podzwignęły się z dna i zaczęło się coś dziać:
koszykówka pań, teraz panów, piłka ręczna, siatkówka kobiet i mężczyzn, ... I tylko nasz ukochany sport narodowy leży w totalnej dupie.
Tyle, że jak zauważyłeś, w przypadku piłki kopanej to nie ma najmniejszego znaczenia, bo działacze roztrwonią wszystkie szanse, możliwości, konieczności.
Genralnie cieszyć się należy, że w ostatnich latach nasze sporty drużynowe podzwignęły się z dna i zaczęło się coś dziać:
koszykówka pań, teraz panów, piłka ręczna, siatkówka kobiet i mężczyzn, ... I tylko nasz ukochany sport narodowy leży w totalnej dupie.
czarne jest piękne...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Nie przeczę, że już dawno temu nie było tak mocnej drużyny. Tylko martwi mnie typowa w takich sytuacjach hurraeuforia w mediach, że jesteśmy już nie wiadomo kim. Drużyna jest solidna (chyba) ale mimo wszystko jest to poziom ciągle średni, chociaż chyba raczej strefy górnej niż dolnej. Dobrze jednak, że coś się dzieje. Widać, że powolna praca od podstaw przynosi efekty.
Co do naszego sportu narodowego to myślę, że Leo jednak dał nową jakość drużynie. Widać sporą różnicę w stylu gry porównując ją z Janasem czy Engelem (wcześniej to nawet nie ma co mówić) i chociaż 4-5-1 nie należy do moich ulubionych ustawień to jednak w wersji ofensywnej z wchodzącymi skrzydłowymi (czyli takie łamane na 4-3-3) jest całkiem udane. Problemów jest jednak kilka. Pierwszy to PZPN i tu nie ma co dyskutować. Związek padł ofiarą wlasnego sukcesu. Jest to jedyny polski związek sportowy, który nie bierze dotacji budzetowych, bo sam zarabia na tyle świetnie, że radzi sobie sam. Tyle że do żłoba dorwali się różnej maści nieudacznicy, którzy korzystając z autonomii związkowej tę kasę po prostu przejadają. PZPN powinien zainwestować w system szkoleń, bo tu jest problem numer 2, czyli kiepskie wyszkolenie techniczne naszych piłkarzy. Jeszcze 10 - 15 lat temu nasi piłkarze mieli szansę odnieść sukces w renomowanych klubach; obecnie są tak słabi, że siedzą w średniakach na ławkach rezerwowych. Leo tu nic nie poradzi. Jeśli ktoś myślał po MŚ że przyjdzie i machnie cudowną różdżką, to się mylił. Owszem, T&T poradził sobie nadspodziewanie dobrze, ale leo zrobił to co z Polską na Euro - wprowadził dużynę do finałów. Tylko że u nas cały czas pamięta się lata 74-82 i żąda sukcesów, a tu niestety nie ma drużyny na miarę tamtych czasów. Spójrzmy prawdzie w oczy - jesteśmy sredniakami, którzy czasme mogą osiągnąć sukces, ale trzeba go traktować jako wyjątek a nie normę. Podbijanie bębenka nie ma sensu, bo każde przebudzenie po klęsce jest coraz bardziej bolesne. A ostatnia sprawa to motywacja piłkarzy, i chociaż Leo robi co moze, to jednak wydaje mi się, że im się po prostu często nie chce. Po co się starać, skoro kadra ich nie wypromuje, a siedzenie na lawie za granicą jest już osiągniętym szczytem możliwości.
Co do naszego sportu narodowego to myślę, że Leo jednak dał nową jakość drużynie. Widać sporą różnicę w stylu gry porównując ją z Janasem czy Engelem (wcześniej to nawet nie ma co mówić) i chociaż 4-5-1 nie należy do moich ulubionych ustawień to jednak w wersji ofensywnej z wchodzącymi skrzydłowymi (czyli takie łamane na 4-3-3) jest całkiem udane. Problemów jest jednak kilka. Pierwszy to PZPN i tu nie ma co dyskutować. Związek padł ofiarą wlasnego sukcesu. Jest to jedyny polski związek sportowy, który nie bierze dotacji budzetowych, bo sam zarabia na tyle świetnie, że radzi sobie sam. Tyle że do żłoba dorwali się różnej maści nieudacznicy, którzy korzystając z autonomii związkowej tę kasę po prostu przejadają. PZPN powinien zainwestować w system szkoleń, bo tu jest problem numer 2, czyli kiepskie wyszkolenie techniczne naszych piłkarzy. Jeszcze 10 - 15 lat temu nasi piłkarze mieli szansę odnieść sukces w renomowanych klubach; obecnie są tak słabi, że siedzą w średniakach na ławkach rezerwowych. Leo tu nic nie poradzi. Jeśli ktoś myślał po MŚ że przyjdzie i machnie cudowną różdżką, to się mylił. Owszem, T&T poradził sobie nadspodziewanie dobrze, ale leo zrobił to co z Polską na Euro - wprowadził dużynę do finałów. Tylko że u nas cały czas pamięta się lata 74-82 i żąda sukcesów, a tu niestety nie ma drużyny na miarę tamtych czasów. Spójrzmy prawdzie w oczy - jesteśmy sredniakami, którzy czasme mogą osiągnąć sukces, ale trzeba go traktować jako wyjątek a nie normę. Podbijanie bębenka nie ma sensu, bo każde przebudzenie po klęsce jest coraz bardziej bolesne. A ostatnia sprawa to motywacja piłkarzy, i chociaż Leo robi co moze, to jednak wydaje mi się, że im się po prostu często nie chce. Po co się starać, skoro kadra ich nie wypromuje, a siedzenie na lawie za granicą jest już osiągniętym szczytem możliwości.
do wszystkiego co się nazywa PZ..... mam awersję, PZKosz to też szuje
oprócz naturalizacji (dokładnie tak nazywa się ten proces) Logana, nie przypisywałbym im większych osiągnięć.
zatrudnienie Katzurina też jakimś wyczynem nie jest
ich zasługą nie jest również to, że kilku chłopaków rozwinęło swoje talenta w zagranicznych klubach (Gortat, Lampe, Szewczyk, Ignerski.
inna sprawa to bilety na te mistrzostwa, wyliczyłem że jest ich około 386 700
PZKosz przeznaczył do sprzedaży 132 000, no przecież to jest jakaś kpina
przypuszczam, że i tak większość z tych 132k to bilety na mecze grupowe i raczej nie z udziałem Polski
oprócz naturalizacji (dokładnie tak nazywa się ten proces) Logana, nie przypisywałbym im większych osiągnięć.
zatrudnienie Katzurina też jakimś wyczynem nie jest
ich zasługą nie jest również to, że kilku chłopaków rozwinęło swoje talenta w zagranicznych klubach (Gortat, Lampe, Szewczyk, Ignerski.
inna sprawa to bilety na te mistrzostwa, wyliczyłem że jest ich około 386 700
PZKosz przeznaczył do sprzedaży 132 000, no przecież to jest jakaś kpina
przypuszczam, że i tak większość z tych 132k to bilety na mecze grupowe i raczej nie z udziałem Polski

Siatkarze z dużym fuksem 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
minimus, a wszystko zakończy nasza wielka kadra w piłkę kopaną 

taa, wątek trzyba będzie zamknąć jak ci wirtuozi ruszą do "boju" 

Padłem...minimus pisze:taa, wątek trzyba będzie zamknąć jak ci wirtuozi ruszą do "boju"

Dolce far niente 

Wirtuozi już zaczęli koncert 

Kruszyn, nie nerwujsia, gospodin!
Dolce far niente 

a może, coby sie oddtruć od tych badziewiarzy, byśmy gdzieś forumowo obejrzeli jakąś siatkę albo kosza? Może lepiej siatkę?
FUX, no grają rewelacyjnie 

minimus, ale oni grają o takich dziwnych porach, że ciężko będzie.
czarne jest piękne...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Ciekawe czy Beenhakker ma ze sobą walizkę. Mógłby się spokojnie w przerwie zapakować 

K... wszystkich ich spakować ,walkower i starym autobusem do Polski 

- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Szczerze - to nie oglądam ale wiadomości o wyniku są budujące 

Brak podpisu.
Dawno pisałem ,ze trzeba PZPN rozwiązać a amatorów z drużyny narodowej rozgonić ( przepraszam drużyny amatorskie bo One pewnie by lepiej grały ) .
W dupiem mam ,ze nie będziemy grali przez ileś lat w pucharach lub takich tam innych turniejach.
To wstyd, że Ci zawodowcy tak grają , za grosz waleczności i hartu ducha .
Im się po prostu nie chce grać , liczy się tylko szmal i kontrakty . To bagno po uszy , qrwa wszystko przegrywają co sie da .
Rozgonić to towarzystwo wzajemnej adoracji , Państow daje kase do PZPN a nie ma na to wpływu co tam się dziej .
Mafia piłkarska Qrwa M....
.
W dupiem mam ,ze nie będziemy grali przez ileś lat w pucharach lub takich tam innych turniejach.
To wstyd, że Ci zawodowcy tak grają , za grosz waleczności i hartu ducha .
Im się po prostu nie chce grać , liczy się tylko szmal i kontrakty . To bagno po uszy , qrwa wszystko przegrywają co sie da .
Rozgonić to towarzystwo wzajemnej adoracji , Państow daje kase do PZPN a nie ma na to wpływu co tam się dziej .
Mafia piłkarska Qrwa M....

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
a może byśmy tak, forumowo, ZAGRALI ... w kosza ?minimus pisze:a może, coby sie oddtruć od tych badziewiarzy, byśmy gdzieś forumowo obejrzeli jakąś siatkę albo kosza? Może lepiej siatkę?
vibek.... żadnych komentarzy
edit: a meczu (który trochę oglądam, bo cpu pracuje za mnie) komentować nie zamierzam. tak jak oglądać tego gó... z zaangażowaniem.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Pozamiatane, nie ma co. Rozpuściłbym te zblazowane gwiazdy na ich wygrzane ławki
i stworzył reprezentację z gigantów polskiej ligi: Piast Gliwice, Ruch Chorzów, Lechia Gdańsk... Na pewno nie zagraliby gorzej, bo by się KURWA starali!!!!!
W piątki o 18:30 gram w siatkówkę, chętni mile widziani

damaz pisze: a może byśmy tak, forumowo, ZAGRALI ... w kosza ?
W piątki o 18:30 gram w siatkówkę, chętni mile widziani

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Konto usunięte pisze: Pozamiatane, nie ma co. Rozpuściłbym te zblazowane gwiazdy na ich wygrzane ławkii stworzył reprezentację z gigantów polskiej ligi: Piast Gliwice, Ruch Chorzów, Lechia Gdańsk... Na pewno nie zagraliby gorzej, bo by się KURWA starali!!!!!
![]()
Ja bym poszedł krok dalej i namówił, żeby buty założył Lato, Boniek, Tomaszewski, stary Smolarek itp

Ja jestem chętny, ale ponoć nasi piłkarze też mają chęci.Konto usunięte pisze:W piątki o 18:30 gram w siatkówkę, chętni mile widziani

czarne jest piękne...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Konto usunięte pisze: Lato, Boniek, Tomaszewski
taaa, ci to są mocni w gębie. Boniek to może i coś by pokazał, ale Tomaszewski to

Konto usunięte pisze: stary Smolarek
A ten to myślę że byłby OK
Q.. co ten Leo wyrabia? Najpierw zdjął Obraniaka (za co?) a teraz ściąga Brożejro za Lewandowskiego, trzeba było wprowadzić Smolarka i Lewandowskiego obok Brożka!!!
No i k... 3:0, ja nie mogę, ja się wykończę

- LORD VADER
- 4 gwiazdki
- Auto: 3TURBO
No i niech dziadom dowala z sześć koła 

Cytując wypowiedź Ludwika; no ja Cię proszę...Konto usunięte pisze: Tomaszewski,
Tego człowieka nie da się słuchać...

Dolce far niente