STi... i stukajacy tyl.
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: STi... i stukajacy tyl.
ja tam się jeszcze do zmiany nie szykuję... moje przestały stukać, pogorszenia trakcji póki co nie widzę....
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Z mniej drastycznych metod - podniesienie na podnośniku na jakiś czas
.

411KM @ 575Nm
Ale wiesz. Niuniek nie umie jeździć.So What! pisze:eMTi, Niuniek ma AGXy i twierdzi, że jest z nich zadowolony

Potem trzeba go gwałtownie spuścić.owoc666 pisze:Z mniej drastycznych metod - podniesienie na podnośniku na jakiś czas.

Ostatnio zmieniony 11 wrz 2009, o 16:37 przez vibowit, łącznie zmieniany 1 raz.
czarne jest piękne...
klocki ostatnio wymieniałem, to się trochę rozciągnęły..... Z waszych porad wynika, że to zapiekanie spowodowane jest głównie pracą amora na krótkim odcinku, przy małych ugięciach, czy tak?
A co odnośnie tego, co mówił ky? Wszystkie upside'y mają tendencję do stukania?
A co odnośnie tego, co mówił ky? Wszystkie upside'y mają tendencję do stukania?
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Cos w tym jest, raz ten sposob u mnie zadzialal.owoc666 pisze:Z mniej drastycznych metod - podniesienie na podnośniku na jakiś czas.

Zna ktos roznice pomiedzy tymi tylnymi zestawami amorkow?
KYB 321004 i 321005
KYB 321008 i 321009
mizoo pisze: Cos w tym jest, raz ten sposob u mnie zadzialal.![]()
Na ile? Bo moje dość długo stoi teraz na podnośniku :)

411KM @ 575Nm
owoc666, jesli pytasz na ile zadzialal to juz nie pamietam dokladnie, ale niezbyt dlugo, chyba ok. 3 tyg. i jakies 500-600km w miescie.
Jesli jednak miales na mysli to na ile go podnioslem to.. hmm... ze 2-3h.
Jesli jednak miales na mysli to na ile go podnioslem to.. hmm... ze 2-3h.

U mnie kolumna bilsteina się wystukała. Nie, nie w Subaraku. I nie w śliwce :PeMTi pisze: A co odnośnie tego, co mówił ky? Wszystkie upside'y mają tendencję do stukania?
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
Do mnie na co dzień jest tylko SuperStreet z top mountami.

411KM @ 575Nm
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Tylko kitowe przednie sprężyny są trochę za miękkie. Ja dokupiłem o kilogram twardsze.
Jarek, ja to w ogóle będę chciał, żebyś mnie przewiózł, bo w końcu na Chlejadach się nie złożyło, więc zdzwonimy się i podjadę do Gliwitz, ok? :)

411KM @ 575Nm
Jesteś hardkoremjarmaj pisze: Ja dokupiłem o kilogram twardsze.

Ale zakupiłeś po jakimś czasie jazdy, czy od razu miałeś cynk od innych, że są nie teges? Czym się to objawiało, nurkowaniem w zakrętach, czy czymś jeszcze?
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Przyjedź na Orlen.owoc666 pisze:Jarek, ja to w ogóle będę chciał, żebyś mnie przewiózł, bo w końcu na Chlejadach się nie złożyło, więc zdzwonimy się i podjadę do Gliwitz, ok? :)
Nie, po pewnym czasie. Jakoś mi się auto nie prowadziło jak chciałem. I chyba nikt tego wcześniej nie robił, bo sprężyny były ściągane specjalnie do mojego zamówienia.eMTi pisze:Ale zakupiłeś po jakimś czasie jazdy, czy od razu miałeś cynk od innych, że są nie teges? Czym się to objawiało, nurkowaniem w zakrętach, czy czymś jeszcze?

czyli miałem rację, jesteś hardkoremjarmaj pisze: I chyba nikt tego wcześniej nie robił, bo sprężyny były ściągane specjalnie do mojego zamówienia.

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
W wiśni był od razu Tein. Na seryjnym zawiasie STi jeździłem w innych samochodach.
Mam dużo za małe doświadczenie, żeby mówić co w ustawieniach nie pasuje i co na co wpływa. Po prostu wydawało mi się, że sprężyny powinny być twardsze i faktycznie to poprawiło jazdę.
Mam dużo za małe doświadczenie, żeby mówić co w ustawieniach nie pasuje i co na co wpływa. Po prostu wydawało mi się, że sprężyny powinny być twardsze i faktycznie to poprawiło jazdę.
Chciałbym mieć ta takie jarmajowe zawieszenie. Nie wiem, jakby się sprawdziło na łódzkich torowiskach, ale w każdym innym przypadku po prostu przepaść do czegokolwiek, w czym miałem okazję podróżować.
Bede upierdliwy, moze ktos wie a nie czytal od poczatku.
KYB 321004 i 321005
KYB 321008 i 321009
Czym sie roznia te dwa zestawy tylnych zawieszen do STi?
Dzwonilem do Kayaba Polska ale nie oddzwonili z informacja... ;/
KYB 321004 i 321005
KYB 321008 i 321009
Czym sie roznia te dwa zestawy tylnych zawieszen do STi?
Dzwonilem do Kayaba Polska ale nie oddzwonili z informacja... ;/
ja wiem czym....
ostatnią cyfrą w nr fabrycznym

ostatnią cyfrą w nr fabrycznym

- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
- Auto: SI
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Odgrzebię, ale takie info odnośnie stukających amorów mi się rzuciło w oczy
http://www.scoobypedia.co.uk/index.php/ ... RearStruts

Niedźwiedź, good stuff! Ktoś próbował? Bo mi moje ucichły, więc nie mam jak sprawdzić :)