A swoją drogą mam namiary na zajefajne lotnicho w zach-pom. Zapodałem już temat zarządcy lotniska o jego użytkowanie i zobaczymy co z tego będzie. Tam jest równiutki asfalt
AL-e jazda (AL SDS) - szkolenie The Forum ver. 2 ;-)
- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
- Auto: SI
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: AL-e jazda (AL SDS) - szkolenie The Forum ver. 2 ;-)
citan, no tylko to nie jest poziom 1
Nie ten poziom, nie to auto
A swoją drogą mam namiary na zajefajne lotnicho w zach-pom. Zapodałem już temat zarządcy lotniska o jego użytkowanie i zobaczymy co z tego będzie. Tam jest równiutki asfalt
W Szprotawie jest wolne duuuupne lotnisko...
Dolce far niente 
Jeśli przeżyjesz jazdę na moich betonowych S03 to ja w to wchodzę.barbie pisze:Kochani, ja mam na Subarbie śmietniki RE050 17/215/45 które kończą żywot w tym sezonie. Może się tylko okazać że między szkoleniem w Październiku, a rzeczywistą potrzebą założenia zimówek (pewnie w listopadzie) będę potrzebowała jeszcze mieć coś na kołach, więc mogę komuś użyczyć ten złom, ale pod warunkiem użyczenia czegoś innego na jakiś miesiąc później
Złoty interes
Edit: coś mi się cyferki pochrzaniły w wymiarach
czarne jest piękne...
Niedźwiedź pisze: A swoją drogą mam namiary na zajefajne lotnicho w zach-pom.
Jeśli o mnie chodzi, to taniej mi chyba wyjdzie komplet nowych opon niż benzyna tam i z powrotem
no dlatego wolneFUX pisze: W Szprotawie jest wolne duuuupne lotnisko...
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
z Wrocka masz niecałe 350km. Dałbyś radę. Ja tyle samo.eMTi pisze: Jeśli o mnie chodzi, to taniej mi chyba wyjdzie komplet nowych opon niż benzyna tam i z powrotem![]()
![]()
a no to ta bliższa część zach.-pom.
Czyli tyle, ile na tor w Kielcach/Miedzianej Górze
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 254 razy
- Polubione posty: 533 razy
Dobrze więc misie patysie oraz grupo starszaków oto garść szczegółów... aczkolwiek na detale nie macie co liczyć
Noclegownią będzie baza na lotnisku. Standard niestety nie przewiduje łazienek w pokojach - łazienka jest koedukacyjna tak więc zaliczamy to na plus
. Ilość kabin prysznicowych - bodajże 3, tak samo z ilością kabin toaletowych. Ośrodek jest świeżo po remoncie. Cena noclegu to 28 PLN/doba. Ilość miejsc: 25 łóżek aczkolwiek zadałem pytanie odnośnie możliwości zorganizowania dostawek.
Jedzenie: na terenie lotniska działa podobno kawiarenka w której podobno można zjeść ciepły posiłek. Czekam na informacje odnośnie kosztów posiłków. Szczegóły podam jak tylko nasz kontakt na lotnisku p. Małgorzata dostanie info z Departamentu Cateringu
Więcej szczegółów odnośnie samego szkolenia. Andrzej zeznał, że grupa początkujących dostanie swojego opiekuna i kawałek piaskownicy do zabawy aby mogła bezpiecznie poćwiczyć to co niektórzy z Was robili już wielokrotnie - pozycja za kierownica, technika skretu, slalom rozstawny i inne takie ciekawe ćwiczenia.
W tym samym czasie bardziej zaawansowana część z Nas będzie mogła zająć się bardziej kreatywną jazdą
Koszt od samochodu za dzień szkolenia to 300 PLN. Jak ktoś chce jeździć w sobotę i niedzielę płaci 600.
Myślę, że po Chlejadach zaczniemy zbierać wpłaty w wysokości 300 PLN na poczet szkolenia. Czas zbierania wpłat, stanowiących jednocześnie potwierdzenie udziału w szkoleniu - początek października czyli żeby było łatwiej piątek 2.10
Jeżeli macie jakieś niecierpiące zwłoki pytania to sugeruję wysyłać maile. Forum na to pozwala o ile się nie mylę.
Noclegownią będzie baza na lotnisku. Standard niestety nie przewiduje łazienek w pokojach - łazienka jest koedukacyjna tak więc zaliczamy to na plus
Jedzenie: na terenie lotniska działa podobno kawiarenka w której podobno można zjeść ciepły posiłek. Czekam na informacje odnośnie kosztów posiłków. Szczegóły podam jak tylko nasz kontakt na lotnisku p. Małgorzata dostanie info z Departamentu Cateringu
Więcej szczegółów odnośnie samego szkolenia. Andrzej zeznał, że grupa początkujących dostanie swojego opiekuna i kawałek piaskownicy do zabawy aby mogła bezpiecznie poćwiczyć to co niektórzy z Was robili już wielokrotnie - pozycja za kierownica, technika skretu, slalom rozstawny i inne takie ciekawe ćwiczenia.
W tym samym czasie bardziej zaawansowana część z Nas będzie mogła zająć się bardziej kreatywną jazdą
Koszt od samochodu za dzień szkolenia to 300 PLN. Jak ktoś chce jeździć w sobotę i niedzielę płaci 600.
Myślę, że po Chlejadach zaczniemy zbierać wpłaty w wysokości 300 PLN na poczet szkolenia. Czas zbierania wpłat, stanowiących jednocześnie potwierdzenie udziału w szkoleniu - początek października czyli żeby było łatwiej piątek 2.10
Jeżeli macie jakieś niecierpiące zwłoki pytania to sugeruję wysyłać maile. Forum na to pozwala o ile się nie mylę.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Sie rozwiń, bo nie kumam...eMTi pisze:no dlatego wolneFUX pisze: W Szprotawie jest wolne duuuupne lotnisko...
Se wbij Szprotawa i szukaj obok wsi, poruskiej, Wiechlice...
mmmm miodzio ten pas startowy....
Dolce far niente 
FUX 140 km ode mnie ciekawa opcja 
żałuję ,że nie dam rady z wami pojeździć teraz ale może następnym razem
żałuję ,że nie dam rady z wami pojeździć teraz ale może następnym razem
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
Dolce far niente 
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
To teraz ja pomarudzę
Rozumiem, że cena 300zł dotyczy 8 aut w grupie. Fajnie by było utrzymać taką liczebność grupy, bo więcej aut to wiadomo, dłuższe przestoje i większy bałagan...
Rozumiem, że cena 300zł dotyczy 8 aut w grupie. Fajnie by było utrzymać taką liczebność grupy, bo więcej aut to wiadomo, dłuższe przestoje i większy bałagan...
FUX pisze:Sie rozwiń, bo nie kumam...eMTi pisze:no dlatego wolneFUX pisze: W Szprotawie jest wolne duuuupne lotnisko...![]()
Se wbij Szprotawa i szukaj obok wsi, poruskiej, Wiechlice...
mmmm miodzio ten pas startowy....
Chloru pisze: Koszt od samochodu za dzień szkolenia to 300 PLN. Jak ktoś chce jeździć w sobotę i niedzielę płaci 600.
Nie no sytuacja zmienia się jak w kalejdoskopie... Jeszcze wczoraj pisałeś:
eMTi pisze: Bo na razie wiemy, że 300/dzień, ale czy będą 2 czy 1 tego nie wiemy...![]()
Chloru pisze: eMTi, może ja niewyraźnie piszę ale to czy będziesz chciał jeździć jeden czy dwa dni zależy tylko od Ciebie. W przypadku gdyby wszyscy na liście się zdecydowali cena pozostaje taka jak napisałem.
eMTi, bo ja już nie wyrabiam
Usiądź, odetchnij i wróć na pierwszą stronę wątku.
Trzeci post.
Wyraźna informacja - 300 zł za dzień szkolenia.
Ta informacja nigdzie nie uległa przekształceniu, jeśli chodzi o treść i była również przez inne osoby powielana.
Skoro 300 zł za dzień szkolenia - co sam nawet wyżej skopiowałeś w napisanym przez siebie poście, to znaczy że jeśli ktoś się zdecyduje na 2 dni, to - zgodnie z prawami matematyki - będzie płacił 600 zł. Ale to czy ktoś chce sobie pojeździć jeden dzień, czy dwa - to zależy od danej osoby i o tym Chlor pisał.
Nic się nie zmieniło.
Nic nie jest inaczej.
Twój kalejdoskop jest popsuty
Usiądź, odetchnij i wróć na pierwszą stronę wątku.
Trzeci post.
Wyraźna informacja - 300 zł za dzień szkolenia.
Ta informacja nigdzie nie uległa przekształceniu, jeśli chodzi o treść i była również przez inne osoby powielana.
Skoro 300 zł za dzień szkolenia - co sam nawet wyżej skopiowałeś w napisanym przez siebie poście, to znaczy że jeśli ktoś się zdecyduje na 2 dni, to - zgodnie z prawami matematyki - będzie płacił 600 zł. Ale to czy ktoś chce sobie pojeździć jeden dzień, czy dwa - to zależy od danej osoby i o tym Chlor pisał.
Nic się nie zmieniło.
Nic nie jest inaczej.
Twój kalejdoskop jest popsuty
Life's too short to get upset.

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 86 razy
- Polubione posty: 443 razy
eMTi, zaraz, zaraz, jeżeli ktoś tu miesza, to nie jest to Chlorian (co prawda zapewne przez przypadek, bo inaczej to by pomieszał)
1 dzien – 3 stówy, dwa dni szkolenia 6 stów (kalkulator i jedziemy: 3*2=6).
Zainteresowany decyduje, czy bierze dwa dni szkolenia, czy jeden. Jak spadnie lista uczestników, to cena jednostkowa, czyli za dzień, może się zmienić
Nie śledzę wątku, ale to wynika z zacytowanych fragmentów.
1 dzien – 3 stówy, dwa dni szkolenia 6 stów (kalkulator i jedziemy: 3*2=6).
Zainteresowany decyduje, czy bierze dwa dni szkolenia, czy jeden. Jak spadnie lista uczestników, to cena jednostkowa, czyli za dzień, może się zmienić
Nie śledzę wątku, ale to wynika z zacytowanych fragmentów.
eMTi pisze: To się nie zrozumieliśmy.... Ja zrozumiałem, że dupne, czyli badziewne, stąd nie obłożone rezerwacjarmi terminów, czyli wolne
Ten pas naprawdę koooońńńńca nie ma...
W accordzie kiedys z Synem zamknąłem tam licznik.
Fajnie było...
i świadomość, że w czasie zimnej wojny i później, strategiczne siły tam stacjonowały...
Kawał historii. I te bunkry dla MiG-ów.
ech. Na wycieczkę na biegu tam jechać, ale to już....
Dolce far niente 
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Konto usunięte, AL zeznał, że teren jest dość spory i można spokojnie przyjąć 10-12 aut. Wtedy też cena może się delikatnie zmienić. Z własnego doświadczenia wiem, że jeżeli na szkoleniu jest trochę więcej aut np. 8-10 to szkolenie trwa trochę dłużej aby wszyscy się wyjeździli. Pojemność próby też ma znaczenie - myślę, że możemy tutaj zawierzyć ALowi. Ja się jeszcze nie zawiodłem.
Dla wszystkich innych: http://www.aeroklub-czestochowa.org.pl/ tutaj są jakieś zdjęcia obiektu
Dla wszystkich innych: http://www.aeroklub-czestochowa.org.pl/ tutaj są jakieś zdjęcia obiektu
Chloru, ale my dla TOWARZYSTWA, a nie jeżdżenia się/chcemy spotkać!!!! 
Dolce far niente 
FUX, ale to tak normalnie na legalu sobie można tam pojechać? Szerokie to jest? Bo na wprost to se można Dodg'em pojechać... 
- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
rozumiem, że to deadlineChloru pisze: Czas zbierania wpłat, stanowiących jednocześnie potwierdzenie udziału w szkoleniu - początek października czyli żeby było łatwiej piątek 2.10
Ja jechałem i nikt mnie nie ścigał; nie mial czym... 
Dolce far niente 
Chloru, ja jednak wolę mniej aut a więcej jeżdżenia 
- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/
- Chloru
- 6 gwiazdek
Niedźwiedź, tak deadline. Chyba, że wcześniej miejsc zabraknie.
- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki