[ss] - salon sprzeda - okazyjnie - Seata Leosia 1.8

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

[ss] - salon sprzeda - okazyjnie - Seata Leosia 1.8

Post 23 wrz 2009, o 17:49

Gdyby ktoś szukał fajnego, szybkiego dupowozu za rozsądne pieniądze, to dziś w kieleckim salonie Seata proponowano mi Leona 1.8 TSI (160 koni, jakieś 7.8 sek. do setki), w specyfikacji Stylance, za marne 70 tys. PLN z groszami :o
Auto jeszcze zafoliowane, niejeżdżone i niemacane, rocznik 2008. Ma wszystko co trzeba. Kolor bordo metalik.
Okazja MSZ rewelacyjna.
Gdyby nie to, że akurat nie potrzebuję Seata i nie mam kasy, to bym brał bez zastanowienia :thumb:

Zainteresowanym podam na PW namiary na sprzedawcę z któym gadałem, ale myślę, że można również uderzać - po prostu - do najbliższego salonu marki.

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Re: [ss] - salon sprzeda - okazyjnie - Seata Leosia 1.8

Post 23 wrz 2009, o 18:10

WiS pisze:szybkiego (......) 160 koni

:giggle:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 wrz 2009, o 18:28

:mrgreen:

Czepiasz sie ;-) - przecież tam pisze, że "szybki", ale "dupowóz".

A szybkie bez cudzysłowów i dodatkowych określeń, to się przecież nie kupuje w sklepie, tylko buduje, nie? ;-)

* * * * *

A tak przy okazji - w Kielcach salon Seata jest pod jednym dachem z Subaru, więc fajnie się porównuje... O ile Leoś w podlejszych wersjach materiałami i wykończeniem wnętrza mniej-więcej odpowiada nowej Imprezie, a w lepszych - Legacowi, o tyle Exeo przenosi nas w regiony dla Subaru niedostępne...
Nie tylko z powodu jasnych obić i przyzwoitej (!) boazerii. ;-)
Jeden minus tego auta dla mnie - przy rozłożonym przednim podłokietniku nie mogę wrzucić dwójki bez obicia sobie łokcia. Poza tym, ergonomia bez zarzutu.

Jak to w Audi ;-)

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 23 wrz 2009, o 18:46

WiS pisze:przy rozłożonym przednim podłokietniku nie mogę wrzucić dwójki bez obicia sobie łokcia.
Pierwszą rzeczą, jaką robie zawsze po zajęciu miejsca za kierą w aucie, które ma podłokietnik, to jego złożenie. I broń boże nie rozkładanie. :razz:

Nie znoszę tego cholerstwa. ;-)

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 wrz 2009, o 18:52

Mam to samo - ale ten jest jednocześnie schowkiem i pokrywką innego schowka, więc teoretycznie mógłby bywać rozłożony; niestety, ktoś projektujący wnętrze zapewne uznał, że zmiana biegów - zwłaszcza na 2. - jest czynnością rzadką i relatywnie nieistotną... :whistle:

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 23 wrz 2009, o 19:42

WiS pisze: Mam to samo - ale ten jest jednocześnie schowkiem i pokrywką innego schowka, więc teoretycznie mógłby bywać rozłożony; niestety, ktoś projektujący wnętrze zapewne uznał, że zmiana biegów - zwłaszcza na 2. - jest czynnością rzadką i relatywnie nieistotną... :whistle:

Bo jest! Ważniejsze jest mieć pod ręką (łokciem?) działkę swojej ulubionej amfy, zwłaszcza jak już z głodu telepie i spać się chce... bo ten seat jest z kratką (ciężarowy), znaczy się? :mrgreen:

BTW, czy 7.4s to 100 to już jest szybka ośka czy jeszcze nie? :whistle:

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Post 23 wrz 2009, o 21:48

WiS pisze:Gdyby ktoś szukał fajnego, szybkiego dupowozu za rozsądne pieniądze.........
Okazja MSZ rewelacyjna.
Cena faktycznie niezła, ale żeby tam od razu rewelacyjna.... Pamiętaj, że rocznikowo auto za 3 m-ce będzie miało 2 lata. Poza tym Seat normalnie (czyt. bez ciśnienia rocznikiem) dość nieźle rabatuje - nie tak w japończykach, gdzie za 1,5% rabatu + dywaniki gratis całujesz handlarza po stopach. I mam na myśli również sprzedaż detaliczną, bo w "hurcie", czyli flotowo, to już w ogóle jest przepaść.

Chyba, że jakoś na prawdę mega dopasiony jest, bo to auto nie było raczej stokowe (nie z tym silnikiem) i w standardowym stokowym wyposażeniu raczej nie stałoby tak długo. Jest taka opcja, że ktoś sobie wymyślił wiśniowego dopasionego stefana i zrezygnował.

jarmaj pisze:
WiS pisze:przy rozłożonym przednim podłokietniku nie mogę wrzucić dwójki bez obicia sobie łokcia.
Pierwszą rzeczą, jaką robie zawsze po zajęciu miejsca za kierą w aucie, które ma podłokietnik, to jego złożenie. I broń boże nie rozkładanie. :razz:

Ja też nie znoszę tego ustrojstwa :x
W jakimkolwiek aucie bym nie usiadła - a siadam blisko, bo mam krótkie nóżki :oops: to albo w ogóle do tego draństwa nie sięgam i tylko mi ono przeszkadza, albo akurat kończy się tak, że zaczepiam o to to czubkiem łokcia. Niestety nie wszędzie się daje go poskładać :wall:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 25 wrz 2009, o 23:57

zofija pisze: że ktoś sobie wymyślił wiśniowego dopasionego stefana i zrezygnował.
cos z wisniowym nie tak? :x ;-)

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 26 wrz 2009, o 00:02

remek pisze: cos z wisniowym nie tak? :x ;-)
Taka mała prowokacja - czekałam, który z wiśniowych pierwszy nie wytrzyma :giggle:
Czarownica prawdę Ci powie :D

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 26 wrz 2009, o 10:42

zofija pisze:
jarmaj pisze:

Ja też nie znoszę tego ustrojstwa :x
W jakimkolwiek aucie bym nie usiadła - a siadam blisko, bo mam krótkie nóżki :oops: to albo w ogóle do tego draństwa nie sięgam i tylko mi ono przeszkadza, albo akurat kończy się tak, że zaczepiam o to to czubkiem łokcia. Niestety nie wszędzie się daje go poskładać :wall:
Jeszcze w życiu nie walnęłam w żaden podłokietnik w żadnym aucie :? Widocznie mam nie tylko krótkie nóżki, ale i rączki :mrgreen:

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 27 wrz 2009, o 00:18

barbie pisze: Jeszcze w życiu nie walnęłam w żaden podłokietnik w żadnym aucie :? Widocznie mam nie tylko krótkie nóżki, ale i rączki :mrgreen:

Znaczy, że ja też?! :?

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 27 wrz 2009, o 00:38

zofija pisze: Cena faktycznie niezła, ale żeby tam od razu rewelacyjna....
Cennikowo - 88 tysięcy. 18 kafli jednak robi różnicę :whistle:
zofija pisze: rocznikowo auto za 3 m-ce będzie miało 2 lata.
Osobiście czniam "rocznikowość" :evilgrin: ;-)

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 27 wrz 2009, o 03:17

WiS pisze:Osobiście czniam "rocznikowość" :evilgrin: ;-)
Przy późniejszej odsprzedaży auta też? :evilgrin:
Czarownica prawdę Ci powie :D

maf1
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Impreza 2,0GX (czarna!!!)
Polubione posty: 0

Post 27 wrz 2009, o 10:46

zofija pisze: Przy późniejszej odsprzedaży auta też? :evilgrin:
Że się wtrącę, Miałem Swifta z 2002 rejestrowałem go w 2003. Przy sprzedaży uzyskałem cenę jaką chciałem - bez problemów. Teraz mam również auto z 2002 I rejestracja 2003. Ale juz go chyba nie sprzedam :giggle: :thumb:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 27 wrz 2009, o 19:59

zofija pisze: Przy późniejszej odsprzedaży
Zależy, jak często się zmienia samochody - jesli kupujesz nowe auto za 70-80 tys. i zakładasz pięć lub więcej lat eksploatacji, to +/- 10 tys. zniżki "dziś" jest duuuużo ważniejsze i bardziej odczuwalne, niż marna (i "ewentualna"!) róznica w cenie pomiędzy np. sześcio- a siedmiolatkiem "kiedyś, w dalekiej przyszłości".

ODPOWIEDZ