I już Cię lubię.jarmaj pisze: Nie.
I olej bzdurne posty w tym wątku.

"Całkiem zadowolony" to bardzo dobre określenie.remek pisze: Zdaje sie, ze na forum citan takie ma (z A/T) i jest calkiem zadowolony :)
dariusz_subaru2,5, spalanie 2.5i, którego posiadam widzisz w stopce - dojazd Bełchatów - Łódź (do samiuśkiego centrum, więc w korkach spędzam połowę czasu). Moim zdaniem takie spalanie dla 2.5 litrowego silnika jest jak najbardziej akceptowalne.
Auto ma 173 (albo jak niektóre źródła podają 175) koni mechanicznych, których - z racji automatycznej skrzyni biegów - nie czuć specjalnie, za to autko rozpędza się bardzo przyzwoicie (płynnie do 180km/h, więcej nie miałem potrzeby). Trzeba się przyzwyczaić do takiego a nie innego zachowania hydrokinetycznej przekładni i dostosować swój styl jazdy... i już.
Oleju nie bierze (albo jakieś minimalne - niezauważalne ilości), ale młody jeszcze jest ('07). Zalewany jest MOTUL 8100 ECO-CLEAN C2 100% SYNTHESE SAE 5W30. Do tej pory wymieniłem kilka części w zawieszeniu - tuleje i sworznie wahacza. Winę zrzucam na torowiska w Łodzi oraz kilka dróg (np. ul. Rudzka), którymi musiałem dzień w dzień pomykać z racji remontów. Teraz będę wymieniał klocki. Skończyło się na Ferodo Premier (przód i tył), które dla większości forumowiczów do niczego się nie nadają, mam nadzieję, że w N/A wystarczą i nie będą gorsze niż seria.
Auto prowadzi się dobrze. Polecam ALK (Anti Lift Kit) firmy Whiteline - bardzo poprawia sposób prowadzenia się pojazdu - mam na myśli bardzo.
Jeżeli chodzi o automatyczną skrzynię biegów i przeniesienie napędu, to w zimą auto również prowadzi się pewnie.
Opony, które pewnie masz (Bridgestone Potenza 92a) to opony całoroczne - podobno nic nie warte, ale na zimę zakładam GoodYear UltraGrip 7. Chcę założyć coś innego na lato, ale ciężko draństwo zedrzeć.