Pomożecie w wyborze?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 247 razy
- Polubione posty: 528 razy
Re: Pomożecie w wyborze?
michal, jak masz do mnie jakies alibi to lepiej uważaj, w szkole byłem prymasem ! 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 247 razy
- Polubione posty: 528 razy
michal, nie. Urywaliśmy ludziom od barbakanu a później od internetu. 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
gregski pisze:spox, obsiadlo cie grono maniakow ktorym jazda szybkim autem musi zastapic dobry sex
A niech to, zostałem rozszyfrowany

Zastąpić, to może niekoniecznie (szczególnie dobry), ale jak jazda jest dobra, to wrażenia mogą być porównywalnegregski pisze:
spox, obsiadlo cie grono maniakow ktorym jazda szybkim autem musi zastapic dobry sex![]()

Czarownica prawdę Ci powie :D
Może poza kilkoma zdankami wykazującymi ślady życzliwości nic nowego się nie dowiedziałem. Może tylko tyle że Forum jest dość obojętnie nastawione do zwykłych zjadaczy chleba używających samochodów do jady po prostu, nie znających zawiłości konstrukcji czy używających LPG ( A FUJ!!! ) jako paliwa. Liczyłem na jakąś treściwą pomoc a dowiedziałem się że błądzę i to bardzo.... 

- pablonas
- 5 gwiazdek
- Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
Artur, spokojnie
Forum ma specyficzny klimat i musisz się do tego przyzwyczaić.
Automaty Subarowskie uchodzą za bardzo trwałe. Nawet jak się zepsuje to kupujesz drugą skrzynię i jeździsz dalej.
Wolnossące silniki Subaru są nie do zabicia. Robią setki tysięcy km i żyją. Jest gdzieś w necie strona klubu "dużych przebiegów" i pamiętam, że niektóre z aut miały po 600 tysięcy i jeździły dalej.
LPG - do N/A jak najbardziej. Sam zrobiłem Imprezą 2,0 N/A ok 60k km na LPG. Warunek - nie oszczędzamy na instalacji. Wkładamy możliwie najlepszą instalację sekwencyjnego wtrysku i tyle. Trzeba tylko pamiętać o częstszej regulacji luzów zaworowych.
Na pytanie czy Forek czy Outback to już musisz sobie sam odpowiedzieć. Outback większy - Forek dzielniejszy w lekkim terenie. Ja bym brał Forka

Automaty Subarowskie uchodzą za bardzo trwałe. Nawet jak się zepsuje to kupujesz drugą skrzynię i jeździsz dalej.
Wolnossące silniki Subaru są nie do zabicia. Robią setki tysięcy km i żyją. Jest gdzieś w necie strona klubu "dużych przebiegów" i pamiętam, że niektóre z aut miały po 600 tysięcy i jeździły dalej.
LPG - do N/A jak najbardziej. Sam zrobiłem Imprezą 2,0 N/A ok 60k km na LPG. Warunek - nie oszczędzamy na instalacji. Wkładamy możliwie najlepszą instalację sekwencyjnego wtrysku i tyle. Trzeba tylko pamiętać o częstszej regulacji luzów zaworowych.
Na pytanie czy Forek czy Outback to już musisz sobie sam odpowiedzieć. Outback większy - Forek dzielniejszy w lekkim terenie. Ja bym brał Forka

[quote="pablonas"]
O !!! O takie polskie walczylimy
Z Twojego posta bucha optymizmem, poprawiłem sobie humor. Ja sie ślinie na awtomat od dawna a wszyscy w koło jakby sie zmówili.....zepsuje sie.....nie ma to jak powachlować....a gdzie ty części dostaniesz.... Na forum też pociechy większej nie znalazłem.
W '99 kupiłem Accorda. Standard, dwólitrówka bez większych wynalazków. Rany ile protestów o częściach i ich dostępności ja sie nasłuchałem.....Przeleciałem tym samochodem 300 kkm z czego 270 na gazie. Zeby nie sypiące sie blachy myśle że pięć stówek bez problemu. Takie właśnie są japońskie samochody ( te wyprodukowane w Japonii ) Myśle że Subaru też będzie woziło moje dupsko przez wiele lat nie czyniąc z tego wielkiej sensacji.
Dzięki Pablonas.
O !!! O takie polskie walczylimy

W '99 kupiłem Accorda. Standard, dwólitrówka bez większych wynalazków. Rany ile protestów o częściach i ich dostępności ja sie nasłuchałem.....Przeleciałem tym samochodem 300 kkm z czego 270 na gazie. Zeby nie sypiące sie blachy myśle że pięć stówek bez problemu. Takie właśnie są japońskie samochody ( te wyprodukowane w Japonii ) Myśle że Subaru też będzie woziło moje dupsko przez wiele lat nie czyniąc z tego wielkiej sensacji.
Dzięki Pablonas.
Artur, myślę ,że OBK to dobry wybór na Skandynawię .
Jeździłem z gregskim, i mi się bardzo podobało jak sobie radził jego zagazowany OBK. Nie wspomnę o smoku rosiaka
u niego jest świetna skrzynia. Bierz OBK H6.
Co do forka w A/T to mam mieszane uczucia ponieważ jeden kolega chciał mnie i Chlora zdemolować
Jeździłem z gregskim, i mi się bardzo podobało jak sobie radził jego zagazowany OBK. Nie wspomnę o smoku rosiaka

Co do forka w A/T to mam mieszane uczucia ponieważ jeden kolega chciał mnie i Chlora zdemolować

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Z gazem? Już sto razy tu padło, że H6LPG to jest bardzo droga kombinacja.Kruszyn pisze: Bierz OBK H6.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
No właśnie....Ja też czytałem że propan nie dogaduje się z H6. Nie wiem dla czego , ale posty widziałem.ky pisze:Z gazem? Już sto razy tu padło, że H6LPG to jest bardzo droga kombinacja.Kruszyn pisze: Bierz OBK H6.
r.
Co do Forka to ja też uważam że lepiej z manualem...No ale chyba w OBK przystoi?Kruszyn pisze: Co do forka w A/T to mam mieszane uczucia ponieważ jeden kolega chciał mnie i Chlora zdemolować![]()

M. in. było coś takiego: dwa razy częściej regulujesz zawory, co w H6 tanie nie jest. Również koszty ewentualnych napraw H6 są mordercze.Artur pisze: No właśnie....Ja też czytałem że propan nie dogaduje się z H6. Nie wiem dla czego , ale posty widziałem.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
Ale jaka frajda z jazdy .ky pisze: Również koszty ewentualnych napraw H6 są mordercze.
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Najlepiej porozmawiać z Naszym Kolegą Szczurem 75 ( ma H6 zgazowane ) oraz z Jako ( co to zakładał )Artur pisze: Ja też czytałem że propan nie dogaduje się z H6. Nie wiem dla czego , ale posty widziałem

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
Ja naprawdę nie wiem jak wy A/T możecie jeździć. To się w ogóle na miasto nie nadaje. W poprzedni łikend miałem znowu nieprzyjemność pojeździć czymś takim... po stokroć wolałbym słabsze auto z M/T i nie mówię tu o jakichś wyścigach, a zwykłym przemieszczaniu z A do B po mieście, którego nie znam. Przecież przez to półgodzinne opóźnienie skrzyni nie da się szybko zmienić pas, jadąc za kimś trzeba bez przerwy hamować pedałem, zamiast zwyczajnie zwalniać zdjęciem nogi z gazu, nie wspominając o żonglerce biegami, wyciu silnikiem i prawie staniem w miejscu przy zastraszających prędkościach rzędu 40km/h. Nie wiem jak można twierdzić, że automat jest dobrym pomysłem na miasto. 

następnym razem w szczycie (nie koniecznie w korku) popatrz sobie ile osób wokół ciebie rozmawia przez telefon z ręka przy uchu, będzie ci lżej jak wyobrazisz sobie, że mają ATWitek pisze:Ja naprawdę nie wiem jak wy A/T możecie jeździć. To się w ogóle na miasto nie nadaje. W poprzedni łikend miałem znowu nieprzyjemność pojeździć czymś takim... po stokroć wolałbym słabsze auto z M/T i nie mówię tu o jakichś wyścigach, a zwykłym przemieszczaniu z A do B po mieście, którego nie znam. Przecież przez to półgodzinne opóźnienie skrzyni nie da się szybko zmienić pas, jadąc za kimś trzeba bez przerwy hamować pedałem, zamiast zwyczajnie zwalniać zdjęciem nogi z gazu, nie wspominając o żonglerce biegami, wyciu silnikiem i prawie staniem w miejscu przy zastraszających prędkościach rzędu 40km/h. Nie wiem jak można twierdzić, że automat jest dobrym pomysłem na miasto.
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
j33mbo pisze: następnym razem w szczycie (nie koniecznie w korku) popatrz sobie ile osób wokół ciebie rozmawia przez telefon z ręka przy uchu, będzie ci lżej jak wyobrazisz sobie, że mają AT
Wtedy kiedy nienaciskająca żadnego padału, wymachując oboma rękami będę rozmawiać przez zestaw głośnomówiący? Przez osoby jeżdżące i rozmawiające z telefonem przy uchu jest na drogach niebezpieczniej, a korki są dłuższe. Nie wiem co lepsze. Nie najlepszy kierowca próbujący wyjechać ze słuchawką przy uchy z podporządkowanej na ruchliwą główną, czy kierowca suva tak zaaferowany rozmową i trzymaniem telefonu (najlepiej lewą ręką przy prawym uchu

Nadal czekam, aż ktoś mi wytłumaczy te zalety A/T. Poważnie. Ciekawi mnie to, bo mam wrażenie, że jeżdżąc A/T nie odkryłem czegoś wielkiego, czym tak wielu (wszyscy w usa?) się zachwyca.
Witek pisze: Nadal czekam, aż ktoś mi wytłumaczy te zalety A/T. Poważnie. Ciekawi mnie to, bo mam wrażenie, że jeżdżąc A/T nie odkryłem czegoś wielkiego, czym tak wielu (wszyscy w usa?) się zachwyca.
He he

Po drugie to tzw kultura na drodze nie daje sie porównać z naszą europą.
Po co więc deptać sprzęgło dziesiątki czy setki razy dziennie i wachlować lewarkiem jakby był gorący??? Chcesz zmienić pas? Proszę bardzo , włącz kierunek i zmieniasz! Nie miałem sytuacji żebym nie mógł się włączyć gdzieś do ruchu.
A osobiście myśle że w korkach ( tu też są korki a jakże) A/T góruje nad manualem, ale to tylko moje zdanie

Witek, właśnie o to chodzi, że nikt nic nikomu nie musi udowadniać.Artur pisze:A osobiście myśle że w korkach ( tu też są korki a jakże) A/T góruje nad manualem, ale to tylko moje zdanieWitek pisze: Nadal czekam, aż ktoś mi wytłumaczy te zalety A/T. Poważnie. Ciekawi mnie to, bo mam wrażenie, że jeżdżąc A/T nie odkryłem czegoś wielkiego, czym tak wielu (wszyscy w usa?) się zachwyca.
To jak próba udowodnienia wyższości świąt Bbożego Narodzenia nad Wielkanocą.
Nie musisz widzieć zalet A/T i z pewnością nie jesteś tu sam. Ale jest też spora grupa osób, która ma inny gust/potrzeby/przyzwyczajenia i bardziej im odpowiada A/T. A o gustach jak wiadomo się nie dyskutuje.
Od tygodnia po raz pierwszy w życiu mam okazję dłużej jeździć A/T (zabrałam mężu forka

No ale kto by od blondynki oczekiwał myślenia

Czarownica prawdę Ci powie :D
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
zofija pisze:blondynki
Tak właśnie myślałem. Do okulisty też już muszę iść.