Azrael pisze:jarmaj, a jednak oczułeś różnice po zmianie z WRX na STi ;)
Nie mówię że nie, ale WRX też jakoś nie rył mi nigdy przodem. Chociaż oczywiście fakt, trzeba było się starać bardziej, żeby taki efekt osiągnąć.

Azrael pisze:jarmaj, a jednak oczułeś różnice po zmianie z WRX na STi ;)
Az, bo nikt nie mówi, że WRX jest najlepszy na świecie. STI/i jest dużo lepsze, co nie znaczy, że WRXem nie da się szybko jeździc i na pewno nie jest złym autem - jak to się często czyta gdzieniegdzieAzrael pisze: jarmaj, a jednak oczułeś różnice po zmianie z WRX na STi ;)
I właśnie kierując sie tymi słowami myslałem o zmianie amortyzatorów w swoim GL'u. Chciałem założyc AGX'y od GT ale pozostawić seryjne sprężyny. Ma to sens? Czy takie zestawienie nie odbije sie na trwałości poszczególnych elementów? A może poprostu założyc OEMowe EXCEL-G i w zupełności wystarczy?Azrael pisze: Bujanie to amortyzatory a nie sprezyny....
Taki zamiar miałem na początku ale nie ma Ultra-SR do GT tym bardziej do GL. Tak jak napisał tzd kusi cena AGX'ów. Ale dochodzi kolejna kwestia czy przy wymianie na AGX-y bedę musiał wymienić top mounty?Azrael pisze: Ja bym założył Ultra-SR
l_ewy pisze: Zapomniałem że Ty wolisz Hondę
Garbaliński taki zasadniczy?l_ewy pisze: Byłem dzisiaj u gościa od zawieszeń, polecanego zresztą przez ky,