I jeszcze słówko do projektu 'fotoradarowego'
Re: I jeszcze słówko do projektu 'fotoradarowego'
Musialbym pogmerać w kompie i foty z Korculi znaleźć. Tam wprawdzie fotoradarów nie ma, ale ostrzelane znaki drogowe z ostrej amunicji, jak najbardziej...
Dolce far niente 

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Czysta, żywa prewencja... czyli fotoradar ukryty w śmietniku
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /848587681

To, o ile dobrze pamiętam, kangurzy pomysł. Ale kasa nie śmierdzi.
r.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
Ciekawe, czy legalizacja obejmuje taką "obudowę"...WiS pisze:Czysta, żywa prewencja... czyli fotoradar ukryty w śmietniku![]()
Pomysł zmalpowany od SM z Poznania...
Dolce far niente 

Źródło "patentu" pewnie ma korzenie wlaśnie tam..
Ja kiedyś w Poznaniu na taki kibel o malo nie wpadłem. Dobre cymbal radio, dobre...
Ja kiedyś w Poznaniu na taki kibel o malo nie wpadłem. Dobre cymbal radio, dobre...

Dolce far niente 

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
WiS pisze: Czysta, żywa prewencja... czyli fotoradar ukryty w śmietniku
citana podobne ustrojstwo dorwało.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

"Spodobał" mi się jeden z komentarzy pod artykułem:rrosiak pisze:WiS pisze:Czysta, żywa prewencja... czyli fotoradar ukryty w śmietniku
"W WĄCHOCKU FOTORADAR JEST USTAWIONY W OKNIE SOŁTYSA W BAŃCE NA MLEKO. "

Czarownica prawdę Ci powie :D
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Przed chwilą minister infrastruktury rzekł był w TV, że słynny projekt poszedł do kosza, wyrzucony przez TK. Ja tam się cieszę 

A ponieważ życie nie znosi pustki, to co w zamian? To samo, tylko pod egidą Policji?
r.
r.
Też teraz to usłyszałem . Dokładnie i bardzo dobrze niech się zabiorą za robienie dróg i za edukację kierowców a nie tylko mandaty i mandatyKonto usunięte pisze: Przed chwilą minister infrastruktury rzekł był w TV, że słynny projekt poszedł do kosza, wyrzucony przez TK. Ja tam się cieszę

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Optymista:
Realista:Piter 35 pisze: bardzo dobrze niech się zabiorą za robienie dróg i za edukację kierowców
Życie nie znosi pustki, a kasa państwowa jeszcze bardziej.ky pisze: ponieważ życie nie znosi pustki, to co w zamian? To samo, tylko pod egidą Policji?
WiS pisze: Optymista:
Piter 35 napisał(a):bardzo dobrze niech się zabiorą za robienie dróg i za edukację kierowców
Realista:
ky napisał(a):ponieważ życie nie znosi pustki, to co w zamian? To samo, tylko pod egidą Policji?
Życie nie znosi pustki, a kasa państwowa jeszcze bardziej.
Okrutnik

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Ja jestem pesymistą i wiem, którym otworem stoi świat :PWiS pisze:Realista:
Tamten projekt może nie nastrajał optymizmem, ale miał jedną kolosalną zaletę: przynajmniej częściowo odsuwał Policję i Straż Mięsną od koryta, a obsługa fotopstryków miała zagwarantowany tylko niewielki procent (choć pewnie i z niego da się pożyć).WiS pisze:Życie nie znosi pustki, a kasa państwowa jeszcze bardziej.ky pisze: ponieważ życie nie znosi pustki, to co w zamian? To samo, tylko pod egidą Policji?
r.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Mnie jest całkowicie obojętne kto zacznie mnie doić. Za to zupełnie nie jest to dla mnie obojętne czy zacznie to robić już teraz, czy za rok, czy za może dwa lata...ky pisze: Tamten projekt może nie nastrajał optymizmem, ale miał jedną kolosalną zaletę: przynajmniej częściowo odsuwał Policję i Straż Mięsną od koryta, a obsługa fotopstryków miała zagwarantowany tylko niewielki procent (choć pewnie i z niego da się pożyć).
r.
A ja wolę, żeby zarobek nie przekładał się bezpośrednio na liczbę nowych szykan na drodze.
r.
r.
NIE WIERZĘ, ŻE POLSKIE MEDIA TO WYARTYKUŁOWAŁY....
http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosc ... ja,1388666

http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosc ... ja,1388666
Dolce far niente 

Polskie media artykuowały to już kilka razy. Ale zawsze jest to jakaś niewiele znacząca popierdułka na jakimś portaliku.
Zwolennikom tezy, że brak wspomnianej ustawy powstrzyma fotoradaryzację kraju, dedykuję trzy świeżutkie fotopuszki na DK72: dwie w Lipinach i jedną Brzezinach.
Ta mapka zionie optymizmem...
r.
Zwolennikom tezy, że brak wspomnianej ustawy powstrzyma fotoradaryzację kraju, dedykuję trzy świeżutkie fotopuszki na DK72: dwie w Lipinach i jedną Brzezinach.
Ta mapka zionie optymizmem...
r.
Będzie przyśpieszenie. Jeszcze te bzdury o spowalnianiu ruchu i zrobią nam szwedzkie piekło. Tylko śrdnia u nas będzie wtedy 35
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Arno, ponoć TIRy mają realną średnią w PL koło 45km/h.
no to ci mieszkający poza miastem zaczną kupować konie, jadąc bocznymi drogami czas wyjdzie podobnie. czasy przejazdu koleją pomiędzy głównymi miastami już są dłuższe niż przed wojną.Arno pisze: Będzie przyśpieszenie. Jeszcze te bzdury o spowalnianiu ruchu i zrobią nam szwedzkie piekło. Tylko śrdnia u nas będzie wtedy 35
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
A teraz wieści z miejsca, gdzie wszystkim się wmawia, że mają małe pydrki.
r.
Czy to znaczy, że niedługo w AU ,,nie będzie niczego''?Drive pisze:Miniature motorbikes to be crushed in SA
AAP, November 10, 2009
The South Australian government will confiscate and crush monkey bikes, or miniature motorbikes, being ridden on streets or in public places.
The South Australian government will confiscate and crush monkey bikes, or miniature motorbikes, being ridden on streets or in public places.
The bikes, usually powered by a small petrol motor but capable of speeds of up to 70km/h, are already illegal on public roads.
But Attorney-General Michael Atkinson said on Tuesday the government would amend legislation to impose both a $5,000 fine and to allow police to confiscate bikes when people are caught riding them in the street or a public place.
Bikes confiscated would be crushed, he said.
"Monkey bikes may seem harmless but they are actually dangerous for riders, pedestrians, other vehicles on the road and other people using parks and open spaces," Mr Atkinson said.
"People have already lost their lives because of these bikes and I don't want to see these bikes cause any more injuries or fatalities."
The half-size monkey bikes are classified as a motor vehicle but can't be licensed because they do not comply with vehicle standards or Australian design rules.
r.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
auto też łatwo stracić, tylko nie pamiętam czy idzie do aresztu czy na aukcjeky pisze: Czy to znaczy, że niedługo w AU ,,nie będzie niczego''?

Ale podoba mi sie power/weight ratio dla nowych kierowców. Motóry też mają takie ograniczenie, chyba przez rok albo dwa max co możesz mieć to 250cc.
Niestety, w AU poszaleć jest dość ciężko, nawet na szuterkach - zawsze może council się wkurzyć.
A nie prościej po prostu zabronić posiadania czegokolwiek, co może przekroczyć np. 110km/h? ;) I robić testy na zamkniętej prostej, przekracza -- składamy w kosteczkę...
r.
r.
a na drugie imię miał Kasandra......ky pisze: A nie prościej po prostu zabronić posiadania czegokolwiek, co może przekroczyć np. 110km/h? ;) I robić testy na zamkniętej prostej, przekracza -- składamy w kosteczkę...
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!