szyberdach w imprezie
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
szyberdach w imprezie
Witam przed zakupem Subaru jeździłem peudotem 206cc i teraz troche brakuje „ wiatru we włosach „ , w związku z tym mam pytanie . Czy istniej możliwość montażu szyberdachu w imprezie sedanie 2.5 RS(05r) , może ktoś miał też taki pomysł . Może to i nie jest mądry pomysł ale na pewno ciekawy temat do rozważań . .
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Re: szyberdach w imprezie
Szyberdach to fajna sprawa, ale niestety jak nie jest fabryczny, to w zdecydowanej większości potem cieknie, rdzewieje na krawędziach i ogólnie dziadostwo. Dach do auta z oryginalnym szyberdachem jest zupełnie inny, to nie tylko dziura wycięta w panelu.
Ale jak masz warsztat, któremu możesz ufać, że zrobią to dobrze i sam dach też będzie porządny, to możesz spróbować.
Ale jak masz warsztat, któremu możesz ufać, że zrobią to dobrze i sam dach też będzie porządny, to możesz spróbować.
jarmaj, wydaje mi się że w tejj wersji auta jedyna rożnica to "roof skin" i mechanizm dachu, bo konstrukcja jest ta sama, ale wydaje mi się więc moze tak nie być. Jeżeli jest możliwa wymiana dachu to bym wymienił, jeżeli nie to bym odpuścił.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Nie widziałem nigdy konstrukcji dachu Imprezy pod fabryczny szyberdach, ale we wszystkich innych samochodach w których widziałem, to zupełnie co innego.
Kompletnie inne poprzeczki dachowe, specjalnie wzmacniające krawędzie otworu, również wzmocnienia podłużne, kupę rożnych wytłoczek, do których szyberdach się potem mocuje, zagięte i często jeszcze zawinięte krawędzie otworu w panelu dachu.
Kompletnie inne poprzeczki dachowe, specjalnie wzmacniające krawędzie otworu, również wzmocnienia podłużne, kupę rożnych wytłoczek, do których szyberdach się potem mocuje, zagięte i często jeszcze zawinięte krawędzie otworu w panelu dachu.
jarmaj, aaaaa nie doczytałem. Myślałem nie wiem czemu że to jest 2.5RS ale w budzie ak GT tam szyber idzie górą, wychodzi na zewnątrz auta. W nowych jest na pewno inna konstrukcja i w życiu bym tego nie wybrał bo jak się ma więcej niż 150 wzrostu to się wali głową w sufit tak niskie jest auto. U Barbie ocieram głową o podsufitkę, a znam takich którzy musieli jeździć z odsunięta roletą albo nawet uchylonym szyberdachem.
GC8 w wersji z fabrycznym szyberdachem, ma również fabrycznie inny dach - to nie jest po prostu dziura w poszyciu, lecz panel z krawędziami wywiniętymi do wewnątrz.
Sprawdzałem w katalogu części Subaru.
Pozdrawiam,
Arek
Sprawdzałem w katalogu części Subaru.
Pozdrawiam,
Arek
Arek M, panel oczywiście jest inny, ale roof skinto najbanalniejsza rzecz do wymiany. Nam codziło o konstrukcję dachu a nie "przykrywkę".