Szukam felg na opony zimowe
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
- leinad
- 3 gwiazdki
- Auto: impreza wrx,legacy diesel
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Szukam felg na opony zimowe
Jak w temacie, szukam felg na opony zimowe do wrx`a. Na lato ma standardowe r 17 i chyba wolał bym taki sam rozmiar na zimę, ale jestem otwarty na różne propozycje.
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
Re: Szukam felg na opony zimowe
leinad pisze: chyba wolał bym taki sam rozmiar na zimę,
Słusznie byś wolał.
Ja, gdybym teraz miał kupić felgi, to poważnie zastanowiłbym się nad tymi ruskimi kutymi. Kosztują tyle co zwykłe firmowe, a są trwalsze.
Nawet była dyskusja o takich felgach: http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... &start=100
- leinad
- 3 gwiazdki
- Auto: impreza wrx,legacy diesel
Cena i wygląd dosyć kuszący ale ja potrzebuję tych felg na max 2-3 m-c w roku (Holandia) więc 4 tyś to dużo a jak na razie to nawet nie mam czasu aby trochę pojeździć. Zastanawiam się nad używanymi seryjnymi 17' jak ktoś ma za rozsądną cenę to czekam na propozycję.
-
krzychukk
- 0 gwiazdek
- Auto: Subaru Legacy kombi 2.0 D
ja mam 8x17 OZ Crono zarówno w 5x100 jak i 5x114,3. Nowe, cena w "17 2800zł za komplecik
leinad, kup 16" od GTeka
na przekór komuś
szczerze wolę 16" na zimę, mniejsze ryzyko uszkodzenia felgi/opony niż 215/45/17, większy nacisk jednostkowy opony (205/55/16) na cm powierzchni styku z podłożem/śniegiem. to są główne zalety. wad nie ma gdyż: w zime większe bujanie samochodu na wyższej oponie nie będzie tak odczuwalne, poprawisz komfort jazdy w początkowej fazie rozgrzewania się auta (wiadomo, po uruchomieniu silnika na mrozie i rozpoczęciu jazdy wszystko chodzi i działa strasznie sztywno, jak w wozie drabiniastym
)
więc, kupujjjjjjjj 16"tkiiiii
wypowiedź specjalisty nad specjalistami

szczerze wolę 16" na zimę, mniejsze ryzyko uszkodzenia felgi/opony niż 215/45/17, większy nacisk jednostkowy opony (205/55/16) na cm powierzchni styku z podłożem/śniegiem. to są główne zalety. wad nie ma gdyż: w zime większe bujanie samochodu na wyższej oponie nie będzie tak odczuwalne, poprawisz komfort jazdy w początkowej fazie rozgrzewania się auta (wiadomo, po uruchomieniu silnika na mrozie i rozpoczęciu jazdy wszystko chodzi i działa strasznie sztywno, jak w wozie drabiniastym

więc, kupujjjjjjjj 16"tkiiiii

wypowiedź specjalisty nad specjalistami