Co proponujecie?
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
-
Grzegorz
- 5 gwiazdek
- Auto: Leon
- Polubił: 21 razy
- Polubione posty: 35 razy
Re: Co proponujecie?
JA też nie lubię mytych silników a to w dodatku impreza z US. Warto sprawdzić przed zakupem czy nie ma jakiś przykrych niespodzianek z cenami części np. do rozrządu etc. i eewntualnie przestawić się na mile.
pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
- Auto: SI
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
ja nie mam niedaleko do pracy, bo...nie mam pracyKonto usunięte pisze: z tym spalaniem to w Waszym wypadku chyba nie ma tragedii

Problem z Subaru jest też taki, że ciężko się go pozbyć na "zwykłym" pozaforumowym rynku, zwłaszcza w dzisiejszych okolicznościach ekonomicznych. Przy założeniu , że to auto ma być na rok tylko wydaje się być logiczne kupowanie czegoś co łatwo później się sprzeda.
spokojnie, póki co to luźne dywagacje, opcji jest kilka. Badamy sięKonto usunięte pisze: Ten wskazany przez inquiza wygląda fajnie, jak dla mnie nawet ciut za fajnie. Nie lubię aut z umytym silnikiem...![]()

dlaczego miałbym tego nie wykorzystać? Choćby dzisiaj był problem z wyjechaniem ośką z błotnistego parkingu.Piter 35 pisze: To rozumiem ,że celujesz w Audi A3lub A4 w q
Zastanów się czy potrzebujesz Q, są droższe w zakupie, w utrzymaniu itp , czy warto płacić parę tysi by mieć coś czego nie wykorzystasz
![]()
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
WiS, aż się boję spytać na co chorują właściciele Humvee 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
A2 nie był udanym modelem i jeździ tego niewiele bardzo niewiele. To maluch jest.Niedźwiedź pisze:A czy te "odi" to w ogóle dobre auta som?![]()
Quattro jest bardzo ok - pod warunkiem , że w A4 wzwyż. Diesle szybkie, oszczędne i bezawaryjne (wykluczając 2,5 tdi). Gdzie jest haczyk, który powoduje, że np ludzie kupują subaraka i ładują do niego gaz , a nie diesla quattro? Zwykła niechęć do traktora (tdi)?
Quattro w Audi znajdziesz w dieslu, ale tylko w 2.5, a tego zdaje się nie chcesz. W A4 były też haldexy, ale już nie pamiętam z jakimi silnikami.
Co do silników diesla w Mazdzie 3 i Fordzie, to o ile mnie pamięć nie myli to silniki 1.6 w obu modelach są produkcji PSA, podobnie jak w Peugeotach.
Jeśli już Ford lub Mazda, to chyba jednak wolałbym benzynę.
czarne jest piękne...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Mój Civic Type P pali na trasie 6,5 (przy jeździe o kropelce do 90km/h można zejść do 5,5), a w jeździe mieszanej 7,2-7,4. Nie chciałem Ci proponować, bo to takie popularne i banalne autoNiedźwiedź pisze:Konto usunięte, ile pali Ci Civic?

To nie ma nic wspólnego z silnikami tylko z generacją.vibowit pisze: W A4 były też haldexy, ale już nie pamiętam z jakimi silnikami.
- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
W 1,9 tdi też są quattro. Haldex jest w A3, torsen w A4, A6, A8.vibowit pisze: Quattro w Audi znajdziesz w dieslu, ale tylko w 2.5, a tego zdaje się nie chcesz. W A4 były też haldexy, ale już nie pamiętam z jakimi silnikami.
A niech chcesz Suzuki Swift II 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
ano. Z ciekawości pytam jakiego spalania się spodziewać. W mieście koło 8-9 pewnie.Konto usunięte pisze: Nie chciałem Ci proponować, bo to takie popularne i banalne auto![]()
Niedźwiedź pisze: torsen w A4
W najnowszej generadcji chyba już haldex jak dobrze pamiętam. Na pewno zmienili w Passacie. Trzeba spojrzeć czy silnik poprzecznei czy wzdłuznie i będzie wiadomo.
Czyli jednak zależy od silnika.Azrael pisze:Niedźwiedź pisze: torsen w A4
W najnowszej generadcji chyba już haldex jak dobrze pamiętam. Na pewno zmienili w Passacie. Trzeba spojrzeć czy silnik poprzecznei czy wzdłuznie i będzie wiadomo.

Niedźwiedź, w poprzedniej generacji A6 torsen był tylko w 2.5TDi, w 1.9 nie występował.
I nieprawdą jest, że wszystkie a4 mają torsena.
czarne jest piękne...
Niedźwiedź pisze: Przy założeniu , że to auto ma być na rok tylko wydaje się być logiczne kupowanie czegoś co łatwo później się sprzeda.
no to nie szukaj auta " nietuzinkowego " tylko kup corolle
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Zrobiłbym dokładnie tak jak mówi My Friend. Kup Corollę 1.4 albo 1.6 i będzie pan zadowolonyesilon pisze:Niedźwiedź pisze: Przy założeniu , że to auto ma być na rok tylko wydaje się być logiczne kupowanie czegoś co łatwo później się sprzeda.
no to nie szukaj auta " nietuzinkowego " tylko kup corolle
vibowit pisze: Czyli jednak zależy od silnika.![]()
Ustawienei silnika to kwestia płyty podłogowej a nie czy jest taki czy inny motor.
1.6 na pewno, 2.0 zapewne też.Niedźwiedź pisze:Tylko , że nie ma aż tak oklepanego wyglądu. Te diesle to też Fordowskie?WRC fan pisze: Mazda 3 to Focus.
A czep się Pan tramwaju.Piter 35 pisze: A niech chcesz Suzuki Swift II

Sprawdzić po VIN i w ASO, szanse, że był bity są jakieś 99/100, pytanie tylko jak i gdzie. Z częściami nie powinno być problemu.Grzegorz pisze: JA też nie lubię mytych silników a to w dodatku impreza z US. Warto sprawdzić przed zakupem czy nie ma jakiś przykrych niespodzianek z cenami części np. do rozrządu etc. i eewntualnie przestawić się na mile.
IMHO nie będąc fachowcem łatwiej sprawdzić historię auta z USA, tego egzemplarza z linka nie znam ale po prostu oglądam 2,5 n/a ogloszenia czasami i to mi w oko wpadło. Zabawa też jest prosta bo jak sprzedawca nie chce podać VIN to znaczy ze nie jest się dla niego kupcem.citan pisze: Sprawdzić po VIN i w ASO, szanse, że był bity są jakieś 99/100, pytanie tylko jak i gdzie. Z częściami nie powinno być problemu.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
Saab 9-3 to to jest ten psujący się badziew, z którym męczył się Arno przed kupnem Subaru?
- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
nadal się nie zgodzę, ale ja się w końcu nie znam.vibowit pisze: Niedźwiedź, w poprzedniej generacji A6 torsen był tylko w 2.5TDi, w 1.9 nie występował.
I nieprawdą jest, że wszystkie a4 mają torsena.
też bym tak zrobiłKonto usunięte pisze: Zrobiłbym dokładnie tak jak mówi My Friend. Kup Corollę 1.4 albo 1.6 i będzie pan zadowolony

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
No to może czas wziąć parę lekcji życia od MAZI'egoNiedźwiedź pisze:też bym tak zrobiłKonto usunięte pisze: Zrobiłbym dokładnie tak jak mówi My Friend. Kup Corollę 1.4 albo 1.6 i będzie pan zadowolony

My mężczyźni mamy takie chwile, w których zakres marudzenia baby osiągnął już nieprzekraczalną granicę. I wtedy to my podejmujemy decyzję (napisał Konto usunięte, który ma nadzieję, że jego baba tego nie przeczyta

- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
Konto usunięte, cicho, bo właśnie pracuję nad WRXem - nietuzinkowy w końcu i szybki 

Konto usunięte pisze: (napisał Konto usunięte, który ma nadzieję, że jego baba tego nie przeczyta![]()
)
Przeczyta i masz już pozamiatane

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Dopiero będzie musiał pozamiatać - jak AdminKruszyn pisze:Konto usunięte pisze: (napisał Konto usunięte, który ma nadzieję, że jego baba tego nie przeczyta![]()
)
Przeczyta i masz już pozamiatane

Czarownica prawdę Ci powie :D