amerykaniec

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
zdulek
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: Outback 2006, "amerykaniec"
Polubił: 0
Polubione posty: 0

amerykaniec

Post 20 paź 2009, o 15:33

witam wszystkich :-)
Ponieważ od dzisiaj jestem szczęśliwym - mam nadzieję - posiadaczem OBK postanowiłem przyłączyć się do Waszej społeczności. A w związku z tym, że mój samochód jest z US więc od jakiegoś czasu śledzę różne posty i tematy bo mam dużo pytań.
Nie znalazłem jak do tej pory kompleksowej informacji o tym jak i czy w ogóle można "przerobić" wersję amerykańską na Eu a najlepiej na PL.
Chodzi mi szczególnie o przestrojenie radia na "normalne" częstotliwości, o przeróbkę komputera pokładowego na kilometry i celsjusze itp.
Nie wspominając już o tym, że przebrnąłem przez 26 stron tematu "nawigacji" i poza ciekawym linkiem do firmy z Konstancina dalej nie wiem czy coś jeszcze z moim "telewizorkiem" będę mógł zrobić ;-) (bo zakładam, że sprzęt mający załadowane fabrycznie mapy US w Polsce "zgłupieje" ;-(
Dlatego jeżeli ktokolwiek jest w stanie pomóc w tej sprawie to będę wdzięczny ;-)
Wszelkie konkretne informacje gdzie jaki i ewentualnie za ile można takie rzeczy zrobić będą bardzo mile widziane
pozdawiam

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Re: amerykaniec

Post 20 paź 2009, o 15:37

jeżeli navi to kna-3200 to chyba są możliwości.

zdulek
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 20 paź 2009, o 16:20

ok, sprawdzę. Ale zakładając, że mam taką wersję sprzętu co możesz mi polecić?
I czy coś kojarzysz w pozostałych tematach?

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 20 paź 2009, o 16:26

Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

bronx
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: OBK MY'06US

Post 20 paź 2009, o 18:01

Temat przerabiany kilkanaście razy. Jeśli chodzi o przeróbki - TO NIE MOŻNA! - mam ten sam problem - trzeba się przyzwyczaić i stosować przeliczniki. :lol:

zdulek
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 20 paź 2009, o 22:25

Bronx; ale czy na pewno? kiedyś przeglądałem motoallegro i znalazłem kilka ogłoszeń z Volvo i tekstem "amerykańska wersja ale z przestawionym komputerem pokładowym" (czy coś w tym stylu). to natchnęło mnie nadzieją, że jest możliwe jednak przejście na normalne jednostki temperatury, odleglości itp ;-) przynajmniej w Volvo. może zatem i Subaru?

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 20 paź 2009, o 22:38

zdulek, pewnie możesz zamówić zestaw, który trafia do kanadyjskich wersji (o czymś takim kiedyś słyszałem). Ale nie wiem, czy się opłaca. Nie ma dynksa w komputerze (przynajmniej nie w Imprezie US-spec), który spowoduje, że nagle pozbędzie się amerykańskiego akcentu.

sherif
2 gwiazdki
Auto: Outback 3.0 MY08

Post 21 paź 2009, o 00:48

zdulek pisze: Bronx; ale czy na pewno? kiedyś przeglądałem motoallegro i znalazłem kilka ogłoszeń z Volvo i tekstem "amerykańska wersja ale z przestawionym komputerem pokładowym" (czy coś w tym stylu). to natchnęło mnie nadzieją, że jest możliwe jednak przejście na normalne jednostki temperatury, odleglości itp ;-) przynajmniej w Volvo. może zatem i Subaru?
W Subaru tak nie jest, tym bardziej, iz elektronika i elektryka roznych wersji rozni sie, wystarczy przesledzic schematy.
Pozdrawiam
Marcin

ODPOWIEDZ