Same dobre wiadomości
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Re: Same dobre wiadomości
burat gratulacje 

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
bardzo dziękujemy :oops:zarówno ja jak i żona 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

No i tak
Na onecie i wszedzie pisza iz koles, ktory zlozyl zazalenie do HAGI czy BRUKSELI a moze i gdzie indziej ale wiemy o co chodzi wygral proces. A sprawa dotyczyla tego, iz polskie prawo nie jest jednoznaczne z unijnym w kwesti rejestracji samochodow z kier@ po tej drugiej stronie (angoli).Komitet europejsk nakazal zmiane prawa przeciwnym razie czekaj@ nas kary i sankcjie. Podobno Donald Trusk juz sie wzi@l za zmiane ustaw, rozporzadzen i takich tam
A wiec nie musze ingerowac w moje cacuszko
Nie zdziwie sie jak Polsza dol@czy do krajow z ruchem lewostronnym

Na onecie i wszedzie pisza iz koles, ktory zlozyl zazalenie do HAGI czy BRUKSELI a moze i gdzie indziej ale wiemy o co chodzi wygral proces. A sprawa dotyczyla tego, iz polskie prawo nie jest jednoznaczne z unijnym w kwesti rejestracji samochodow z kier@ po tej drugiej stronie (angoli).Komitet europejsk nakazal zmiane prawa przeciwnym razie czekaj@ nas kary i sankcjie. Podobno Donald Trusk juz sie wzi@l za zmiane ustaw, rozporzadzen i takich tam

A wiec nie musze ingerowac w moje cacuszko

Nie zdziwie sie jak Polsza dol@czy do krajow z ruchem lewostronnym

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
shorty
KE: Nie trzeba przerabiać "anglików"
Odmawiając rejestracji aut z kierownicą po prawej stronie Polska łamie unijne dyrektywy - uznała Komisja Europejska.
Do tego - uważa KE - sprowadza się polski wymóg, by przed rejestracją pojazdu w Polsce przełożyć koło kierownicy na lewą stronę. Nie ma ku temu powodów, skoro - argumentuje KE - tego rodzaju samochody z powodzeniem są rejestrowane i jeżdżą w innych krajach UE, nie tylko Wielkiej Brytanii.
Komisja zajęła się sprawą na wniosek mieszkańca Kielc, który bezskutecznie próbował zarejestrować w Polsce samochód z kierownicą po prawej stronie. Po odmowie władz, poskarżył się do Brukseli.
W odpowiedzi KE napisała mu o prowadzonym przeciwko Polsce postępowaniu i "wezwaniu Polski do usunięcia uchybienia". Jeśli KE uzna reakcję polskich władz za niewystarczającą, może skierować sprawę do unijnego Trybunału Sprawiedliwości w Luksemburgu.
Źródło: http://www.rp.pl/artykul/13,378847.html
KE: Nie trzeba przerabiać "anglików"
Odmawiając rejestracji aut z kierownicą po prawej stronie Polska łamie unijne dyrektywy - uznała Komisja Europejska.
Do tego - uważa KE - sprowadza się polski wymóg, by przed rejestracją pojazdu w Polsce przełożyć koło kierownicy na lewą stronę. Nie ma ku temu powodów, skoro - argumentuje KE - tego rodzaju samochody z powodzeniem są rejestrowane i jeżdżą w innych krajach UE, nie tylko Wielkiej Brytanii.
Komisja zajęła się sprawą na wniosek mieszkańca Kielc, który bezskutecznie próbował zarejestrować w Polsce samochód z kierownicą po prawej stronie. Po odmowie władz, poskarżył się do Brukseli.
W odpowiedzi KE napisała mu o prowadzonym przeciwko Polsce postępowaniu i "wezwaniu Polski do usunięcia uchybienia". Jeśli KE uzna reakcję polskich władz za niewystarczającą, może skierować sprawę do unijnego Trybunału Sprawiedliwości w Luksemburgu.
Źródło: http://www.rp.pl/artykul/13,378847.html
OTAKE wlasnie cos mi chodzilo
Ale bedzie jedna dupa- cena ubezpieczenia lewusa

Ale bedzie jedna dupa- cena ubezpieczenia lewusa

To nie jest dobra wiadomość. Ale przekonacie się o tym, jak UK stanie się nową mekką tanich aut.
Cała nadzieja w ubezpieczalniach, które będą sadzić składki ubezpieczeniowe, aż łzy w oczach będą stawać na ich widok.
r.
Cała nadzieja w ubezpieczalniach, które będą sadzić składki ubezpieczeniowe, aż łzy w oczach będą stawać na ich widok.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
A CO w tym zlego??? To samo bylo z germanami francami itd itp i jakos nic sie nie stalo
.Czemu lewus ma wiecej placic dlatego ze lewus
Jak masz gotowe 40000 zl to co kupisz robala, a zmien na £ wyjdzie jakies 8500 £ i masz howka sti. czysta kalkulacja
lewusem jezdzi sie tak samo - miszasz tylko lewa reko
Tak, tak, wiemy bedzie duzo WYPADKOW ale jak czlowiek glupi to i taczko sie zabije.
Mekka eeeeetam to samo bylo z niemcami-- NIE KUPUJCIE Z NIEMIEC BO TO ZLOM, audik 2004 zlom, mesio zlom, KUPUJCIE W KRAJU NOWE, matiz czy dacia
Jacha przyznaje wolal bym normalnego ale jakby s@siad przyjechal jakims dopasionym evo czy impr@ zal by za dupe scisnol.
Jak w calej europie mozna rejestrowac czemu nie u nas?
W UK cena ubezpieczenia prawusow nie odbiegaj@ znacz@co od lewusa (golf4 2003 - 30£ ruznicy, asterka stara ta sama cena)
Nasz kraj ma dziwn@ mentalnosc jest jak dziewica , niby chce, niby nie a jak sprubuje no to przeciez wiemy
Wiec Probowac
BO WARTO 

Jak masz gotowe 40000 zl to co kupisz robala, a zmien na £ wyjdzie jakies 8500 £ i masz howka sti. czysta kalkulacja

lewusem jezdzi sie tak samo - miszasz tylko lewa reko
Tak, tak, wiemy bedzie duzo WYPADKOW ale jak czlowiek glupi to i taczko sie zabije.
Mekka eeeeetam to samo bylo z niemcami-- NIE KUPUJCIE Z NIEMIEC BO TO ZLOM, audik 2004 zlom, mesio zlom, KUPUJCIE W KRAJU NOWE, matiz czy dacia

Jacha przyznaje wolal bym normalnego ale jakby s@siad przyjechal jakims dopasionym evo czy impr@ zal by za dupe scisnol.
Jak w calej europie mozna rejestrowac czemu nie u nas?
W UK cena ubezpieczenia prawusow nie odbiegaj@ znacz@co od lewusa (golf4 2003 - 30£ ruznicy, asterka stara ta sama cena)
Nasz kraj ma dziwn@ mentalnosc jest jak dziewica , niby chce, niby nie a jak sprubuje no to przeciez wiemy

Wiec Probowac

Lewym czym?shorty pisze: lewusem jezdzi sie tak samo - miszasz tylko lewa reko
W aucie z kierownica po prawej gowno widac przed wyprzedzaniem na naszych drogach.
Btw, swiatla nie swieca na lewo?
Tyle ze cala europa nie rzucila sie na auta z uk bo taniej... U nas nie beda to pojedyncze przypadki tylko masowe czyszczenie brytyjskich szrotow.shorty pisze:Jak w calej europie mozna rejestrowac czemu nie u nas?
Auto unikat z kierownica po prawej - ok. Ale nie nowe stada smietnikow ktorych kierowca bedzie sie bal wyprzedzac albo jechal na banzaja, smietnikow ktore z racji roznicy w niektorych czesciach beda jeszcze bardziej drutowane niz smietniki z niemiec.
Zgadzam się z źufem. Ja rozumiem jakieś klasyki, ale zwykłe toczydła? Od razu dodam, że wg mnie WRX to żaden klasyk.
Miałem "przyjemność" przejechać anglikiem kawałek po polskich drogach. Dziwne uczucie. Wyprzedzanie ciężarówki na naszych wspaniałych "półtorapasowych" drogach to masakra.
Dla większości Europy nasze drogi to abstrakcja. Jeżdżą dwupasmówkami, a jak zjadą na węższe odcinki, to nigdy nie wyprzedzają. U nas tak się nie da.

Miałem "przyjemność" przejechać anglikiem kawałek po polskich drogach. Dziwne uczucie. Wyprzedzanie ciężarówki na naszych wspaniałych "półtorapasowych" drogach to masakra.
Dla większości Europy nasze drogi to abstrakcja. Jeżdżą dwupasmówkami, a jak zjadą na węższe odcinki, to nigdy nie wyprzedzają. U nas tak się nie da.
czarne jest piękne...
Burat spóźnione gratulacje dla Was 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
W ruchu prawostronnym? Jak wyprzedzasz ciężarówki w ruchu prawostronnym, to idziesz na banzaja, czy też wychylasz się najpierw, zajmując cały lewy pas, żeby coś widzieć? I czym się różni opcja pierwsza od drugiej? ;>shorty pisze: lewusem jezdzi sie tak samo - miszasz tylko lewa reko
Owszem, nie ma obowiązku wyprzedzania, ale:
a) nie wszyscy się z tym zgodzą i część będzie szła na banzaja,
b) ta reszta, która się z tym zgodzi, będzie tworzyła kolumny i konwoje; te konwoje potem trzeba wyprzedzać, a z roku na rok jest z tym u nas co raz trudniej: co raz więcej aut, co raz mniej miejsc, gdzie można (ciągłe linie, wysepki, etc).
Kolejna głupia sprawa: płacenie na wszelkich bramkach -- za każdym razem wysiadka, a kolejka z tyłu rośnie.
No toś trafil kulą w płot, bo ja jeżdżę dwunastoletnią bawarą i póki co sobie chwalę. Tylko że auto jest w dobrym stanie (ba! w opinii niektórych było zdrowo przepłacone), a położenie kierownicy nie zmusza mnie do zabawy w rosyjską ruletkę.shorty pisze: Mekka eeeeetam to samo bylo z niemcami-- NIE KUPUJCIE Z NIEMIEC BO TO ZLOM, audik 2004 zlom, mesio zlom, KUPUJCIE W KRAJU NOWE, matiz czy dacia![]()
![]()
shorty pisze: Jak w calej europie mozna rejestrowac czemu nie u nas?
Jaki procent w UK/EU stanowią drogi wielojezdniowe i wielopasmowe, a jaki u nas? I dlaczego używane auta LHD w UK-ju są tanie jak barszcz, skoro to taki cymes?
...się uklepać.shorty pisze: Wiec ProbowacBO WARTO
![]()
Światła można względnie tanio wymienić lub zakleić. Ale to oznacza np. stada aut ze nieprawidłowymi światłami, albo gównianymi zamiennikami.źuf pisze: Btw, swiatla nie swieca na lewo?
r.
PS. różnica, znacząco, dziwną, ścisnął -- jak już musisz pisać bez pliterek, to chociaż nie produkuj potworków.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Nie no. Fajnie, ze Unia na coś się przydaje i kopie w tyłki te nasze betonowe głowy.
Tylko, że akurat w tym przypadku mogliby się wysilić i zamiast stosować się do tempych reguł, użyć głowy i pomyślec. Mogą wprowadzić na przykład wymóg ciekawych wzorów kafli przy dojeniu krów - miałbym zajęcie na sto lat
Tylko, że akurat w tym przypadku mogliby się wysilić i zamiast stosować się do tempych reguł, użyć głowy i pomyślec. Mogą wprowadzić na przykład wymóg ciekawych wzorów kafli przy dojeniu krów - miałbym zajęcie na sto lat

wprowadzić obowiązkowe usprawnienie w postaci wysuwanego w lewo peryskopu.ky pisze:W ruchu prawostronnym?
w końcu, podobnie jak VAT - kratka, służyłby poprawie bezpieczeństwa.

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
i EvoistówAzrael pisze: To się źle skończy dla motoryzacji w Polsce, dla wiata Subarowego też.

S@ dwa sposoby wyprzedzania lewusem
1 zakladasz lusterko eliptyczne na lewe lustro boczne cos jak ma nauka jazdy tyle ze to patrzy w strone kierunku jazdy i wtedy widzisz czy idziesz na dzwona czy nie, owszem trzeba sie przyzwyczaic, jest to nnaprawde skuteczane i tanie rozwi@zanie.
2 kamerka w lusterku i lcd w radiu- sziet- pada deszcz wiadomo szyba w dol i
, ptak ci nasra i czysc
. kasiora wyrzucona w ptasie odchody.
Ja piszac o tym mysle nad moim cacuszkiem ktore chcialbym kiedys scholowac na stale.
- przyznaje i wiem i potwierdzam iz bedzie to do dupy znajac naszych kierowcow i mentalnosc - dresik se kupi bmw za 100£ i wiadomo
1 zakladasz lusterko eliptyczne na lewe lustro boczne cos jak ma nauka jazdy tyle ze to patrzy w strone kierunku jazdy i wtedy widzisz czy idziesz na dzwona czy nie, owszem trzeba sie przyzwyczaic, jest to nnaprawde skuteczane i tanie rozwi@zanie.
2 kamerka w lusterku i lcd w radiu- sziet- pada deszcz wiadomo szyba w dol i

Ja piszac o tym mysle nad moim cacuszkiem ktore chcialbym kiedys scholowac na stale.
- przyznaje i wiem i potwierdzam iz bedzie to do dupy znajac naszych kierowcow i mentalnosc - dresik se kupi bmw za 100£ i wiadomo

shorty pisze: S@ dwa sposoby wyprzedzania lewusem
Dlaczego shorty pisze ślimaki zamiast polskich znaków?
- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/
bo shorti ma vista angielskiego i na takim pracuje a niektore slowa bez slimakow zmieniaj@ sens 

Szukając czegoś w necie ,wpadłem na ciekawą stronę o Warszawie. Jestem zdziwiony ,że są miejsca w "mojej" o których nie miałem pojęcia.
http://www.warsawsun.pl/index.php
http://www.warsawsun.pl/index.php
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...