Co proponujecie?
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Re: Co proponujecie?
remeczq, ja właśnie siedze przy pilsnerq 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Niedźwiedź pisze: Chloru, pytam o Mini poza konkursem, pomijając te wszystkie kryteria.
Nowe Mini Cooper Works jest cymeśne i jest absolutnie poza konkursem. Tak samo jak np. Lamorghini Countach, Aston Martin DB9 i Mitsubishi Lancer Evo IX FQ400. Ten ostatni to akurat dlatego, ze ma mały zasięg na baku

I dlatego ją wysiudałeś ze szkoleniaSo What! pisze: Dido, a moja nie chce Forka
jest zachwycona Miśkiem Coltem

Ja wszystko notuję

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Nie dość, że wysiudał, to wmówił tej biednej istocie, że colt to najlepszy dla niej samochódDido pisze:I dlatego ją wysiudałeś ze szkoleniaSo What! pisze: Dido, a moja nie chce Forka
jest zachwycona Miśkiem Coltem
![]()
![]()
Ja wszystko notuję

- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
WRC fan pisze: Powiedzmy, że da się to jakoś obejść![]()
O właśnie! Jak So What! zrobi takie coś z Colta, to wtedy jego małżonka będzie woleć Forka.
remek pisze:
jeżeli już koniecznie musisz marzenia studenckie realizowac, to jakieś rajstopy załóż. Zimno. Wieje.![]()
Ale wtedy problem auta rozwiązany. Z autostopem nie będzie problemów.

Chloru pisze: Nowe Mini Cooper Works
Jest wyjątkowo poronionym pomysłem. Prawie tyle samo kosztuje nowa Mazda 3 MPS (mimo 10% różnicy w akcyzie na korzyść bmw

- Chloru
- 6 gwiazdek
Witek pisze: Jest wyjątkowo poronionym pomysłem. Prawie tyle samo kosztuje nowa Mazda 3 MPS (mimo 10% różnicy w akcyzie na korzyść bmw), a jest znaaaacznie szybsza.
Witek ale nie mówimy tutaj o Mazdzie 3. Prośba o nie poruszanie też tematu sensowności inwestycji w hamulce

O pisaniu na temat BMW, musisz poprosić mnie o zgodę; na Forum ja mam monopol...Witek pisze: na korzyść bmw

Dolce far niente 

- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
- Auto: SI
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
ok. A teraz, skoro już Forum zdecydowało , że to ja szukam auta do 20kpln
Lepiej starszą corollę czy nowszego np focusa? Totalnie nie chcę jeździć dojczwagonem , ale może są argumenty "za"...
Zawsze marzyłem - tu znowu powrót do studenckich czasów
- o takiej Corolli
http://moto.allegro.pl/item778443412_to ... cenia.html
Tylko czy to nie jest relatywnie wysoka cena? Plus to spełnienie marzenia i wielowahaczowe zawieszenie z tyłu
Ale z drugiej strony kilka lat młodsza foka
http://moto.allegro.pl/item786310651_fo ... ga_17.html
albo Konto usunięteDido civic
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10262066
Za podobną cenę Rolla E12
http://moto.allegro.pl/item778956458_to ... ml#gallery
czy np 323
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10023263
są jeszcze astry i inne badziewia...
aaaaaaaaaa

Zawsze marzyłem - tu znowu powrót do studenckich czasów

Tylko czy to nie jest relatywnie wysoka cena? Plus to spełnienie marzenia i wielowahaczowe zawieszenie z tyłu

Ale z drugiej strony kilka lat młodsza foka

albo Konto usunięteDido civic

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10262066
Za podobną cenę Rolla E12

czy np 323

są jeszcze astry i inne badziewia...
aaaaaaaaaa

- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
Niedźwiedź, po prostu napisali już co myślą na ten temat a decyzji nikt za Ciebie nie podejmieNiedźwiedź pisze: się obrazili czy jak?![]()

- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
E no zgadza się. Widzisz teraz pytam o Wasze doświadczenia z autami innymi niż japońskie i z konkretnymi modelami. W mojej krótkiej historii samochodowej miałem jednego francuza, który psuł się non-stop , ale z rozmów w innym wątku wynika, że trafiłem na taki egzemplarz, miałem też niemca, do którego miłością nie zapałałem, więc nawet nie sprawdziłem dobrze, jak się tym jeździ. Nie chcę żyć w przeświadczeniu , że japońskie to najlepsze, gdy być może - w co wątpięDido pisze: Niedźwiedź, po prostu napisali już co myślą na ten temat a decyzji nikt za Ciebie nie podejmie![]()

Tak sobie o autach chciałem...
popieprzyć

Taj się składa, że ja kiedys dosyć często zmieniałem samochody, którymi jeździłem.Niedźwiedź pisze:Widzisz teraz pytam o Wasze doświadczenia z autami innymi niż japońskie i z konkretnymi modelami. W mojej krótkiej historii samochodowej miałem jednego francuza, który psuł się non-stop , ale z rozmów w innym wątku wynika, że trafiłem na taki egzemplarz, miałem też niemca, do którego miłością nie zapałałem, więc nawet nie sprawdziłem dobrze, jak się tym jeździ. Nie chcę żyć w przeświadczeniu , że japońskie to najlepsze, gdy być może - w co wątpię- jednak są jakieś argumenty za autami z innych części świata. Stąd moje pytanie np - foka vs. rolla.
Wśród kompaktów miałem kiedyś Corolle, Civic, Focusa, 306, Xsarę, Golfa, Astrę i jeszcze inne..
i powiem Ci, że po prost kup samochód, który Twojej żonie najbardziej będzie się podobał.

do tego właśnie jest forum...Niedźwiedź pisze: Tak sobie o autach chciałem...
popieprzyć

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Nowsze Toyoty to już nie to, co stare, Panie Dzieju.
Zresztą - większości (wszystkich) Japończyków to dotyczy, szczególnie tych Japończyków tureckich, angielskich, francuskich... Wniosek - ja bym bez skrupułów teraz brał auto niemieckie czy francuskie, nawet (może) włoskie, ale pod warunkiem, że byłoby spore prawdopodobieństwo, że egzemplarz jest niefelerny. Czyli krótko: 2-3 latek ze znaną historią. Reszta to kwestia gustu i/lub przypadku (czyli co się trafi).
BMW na przykład. Albo Skoda

Zresztą - większości (wszystkich) Japończyków to dotyczy, szczególnie tych Japończyków tureckich, angielskich, francuskich... Wniosek - ja bym bez skrupułów teraz brał auto niemieckie czy francuskie, nawet (może) włoskie, ale pod warunkiem, że byłoby spore prawdopodobieństwo, że egzemplarz jest niefelerny. Czyli krótko: 2-3 latek ze znaną historią. Reszta to kwestia gustu i/lub przypadku (czyli co się trafi).
BMW na przykład. Albo Skoda

No widzisz: mówisz, maszNiedźwiedź pisze: popieprzyć

Niedźwiedź pisze: Totalnie nie chcę jeździć dojczwagonem
Niedźwiedź pisze: się obrazili czy jak?![]()
Po prostu nie mam nic do powiedzenia

no chyba, że argument za: mam, miałam i sobie chwalę

- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Niedźwiedź, a czy to w ogóle jest sens kupować auto na rok, skoro oprócz forka macie agilę? Nie ma bata, żeby nie trzeba było dołożyć do tej corolli czy innej astry. A agila wiadomo w jakim stanie jest i do jazdy przecież się nadaje
Rovera mogę Ci sprzedać Niedźwiedziu , ma nawet świnki przyklejone
cena niższa niz Twój budżet zakłada, a rok spokojnie pojeździ

cena niższa niz Twój budżet zakłada, a rok spokojnie pojeździ

- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
Eh i wyskoczyłeś z tym racjonalnym podejściemKonto usunięte pisze: Niedźwiedź, a czy to w ogóle jest sens kupować auto na rok, skoro oprócz forka macie agilę? Nie ma bata, żeby nie trzeba było dołożyć do tej corolli czy innej astry. A agila wiadomo w jakim stanie jest i do jazdy przecież się nadaje

Nie no, masz rację, co do zasady. Wszystko przemawia za tym, żeby nie kombinować, dopóki nie będziemy chcieli już docelowego parku maszyn. Inna sprawa , że Groszek też się starzeje i o ile był fajny dla studentki i do miasta, o tyle 10 lat jednym autem (!) i coraz częstsza konieczność wykorzystywania auta do celów innych niż na zakupy po bułki i na chwilę na zajęcia powoduje, że chcemy coś "poważniejszego", szybszego, bezpieczniejszego. Plany życiowe były różne. Się musiały zmienić. I niestety zmieniają się jak w kalejdoskopie. Na WRXa/Legaca Spec B. kasy nie ma, więc zachodzę w głowę co zrobić.
Chyba jedynym słusznym rozwiązaniem na chwilę obecną jest zostać z tym co mamy - póki nie będziemy wiedzieli na czym stoimy.
Niedźwiedź pisze: Tak sobie o autach chciałem...
popieprzyć![]()
gootek pisze:
do tego właśnie jest forum...
![]()
no i ok, bo już myślałem, że się coś zmieniłoWiS pisze: No widzisz: mówisz, masz![]()

to jest argument. A jakbyś jeszcze napisała dlaczego sobie chwalisz - byłoby superliwit pisze: no chyba, że argument za: mam, miałam i sobie chwalę![]()

a z ciekawości możesz na PW info zapodać. Jakiś link do fotek czy cuśesilon pisze: Rovera mogę Ci sprzedać Niedźwiedziu , ma nawet świnki przyklejone
cena niższa niz Twój budżet zakłada, a rok spokojnie pojeździ![]()

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Niedźwiedź, esilon chce Ci chyba to coś opchnąć 

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
no to czekamy na więcej inforrosiak pisze: Niedźwiedź, esilon chce Ci chyba to coś opchnąć![]()

Niedźwiedź pisze: no to czekamy na więcej info Poddamy krytycznej ocenie
ROVER 200 WRC-FAN

przebieg- muszę sprawdzić bo ja tym nie jeźdzę, używany przez kobietę
to powinno wystarczyć

acha jeszcze jedno

- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki