Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa

-
QSY
- 0 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
czesc!
Niedawno kupiłem subaru imprezę GT z 96 roku. Przywiozlem go na lawecie do domu porobiłem kilka pierdołek i teraz chcę pojechac na pierwszy przegląd i tu mam mały kłopot. Nie mam świateł pozycyjnych (wszystkich czterech) podświetlenie zegarów działa, wszystkie żarówki są dobre. Bezpieczniki pod kierownica i te w komorze silnika wszystkie sprawdziłem i wszystko wygląda OK a świateł dalej nie mam.
Coś ominąłem? gdzies jeszcze są bezpieczniki? może to któryś przekaźnik padł? Gdzie zajrzeć? co sprawdzić? wszelkie info mile widziane
Pozdro QSY
QSY
-
busik
- 6 gwiazdek
- Auto: DS5
-
Polubił:
48 razy
-
Polubione posty:
117 razy
a sprawdziłeś ten dunks na kolumnie kierownicy u góry? wygląda jak przycisk od awaryjnych w innych autach...a w Subaru to włacznik pozycyjnych...
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
busik
-
Azrael
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
3 razy
Rozwiń. Czy nie świecą się z mijania, co się świeci? Co się dzieje jak włączysz same pozycje?
Azrael
-
marw007
- 1 gwiazdka
- Auto: OBK 2,5 '01
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
OBK H6 pisze:
a sprawdziłeś ten dunks na kolumnie kierownicy u góry?
haha, ja np. dałem się zrobić w bambuko i 1 dzień po zakupie stwierdziłem, że się coś zepsuło bo z kolei nie mogłem wyłączyć tych pozycyjnych :D
Włączyłem przypadkiem szorując deskę plakiem i zrobiłem sobie niespodziankę :D ... człowiek nieuświadomiony bywa głupi

marw007
-
pablonas
- 5 gwiazdek
- Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
-
Polubił:
1 raz
-
Polubione posty:
0
QSY, jak rozumiem przekręcasz o jedną pozycję na wyłączonym zapłonie pokrętło w lewej manetce i pozycyjnych brak? Pozycję włącza się przełącznikiem na kolumnie kierownicy -> między kierownicą a zegarami (często ten włącznik jest mylony z awaryjnymi lub "dołączaniem napędów"

)
He he ileż to ludzi się nabrało na patent z pozycją w Subarakach :) Ja też oczywiście

Ten włącznik to znak szczególny w Subaru podobnie jak wielgachny przycisk "Bright"

pablonas
-
busik
- 6 gwiazdek
- Auto: DS5
-
Polubił:
48 razy
-
Polubione posty:
117 razy
pablonas - ja mam subarynke od roku, ale do dzis nie doszedłem o co chodzi z guzikiem "bright" - tzn nie guzikiem bo u mnie ten napis widnieje pod pokrętłem do sterowania temp w klimie. To jest chyba ostatnia rzecz której jeszcze nie rozgryzłem, a osobiście przyznam się ze sam do dynksa na kolumnie kierownicy doszedłem po pół roku jeżdzenia, jak postawiłem auto przy murze i po nacisnięciu przycisku zobaczyłem że się jakoś jasno obok zrobiło

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
busik