aaaLandrynka vel Moje STI w lutym defiitywnie ten tego
aaaLandrynka vel Moje STI w lutym defiitywnie ten tego
Poważnych lub kompletnie zidiociałych zainteresowanych niezbyt zużytmy pojazdem mechanicznym będącym w moim posiadaniu uprasza się o przygotowanie się mentalne do zakupu w lutym 2010.
Pojazd jak wiadomo
- Nie upalany
- Nie bity, poza obtartym w Srebrnej Górze na parkingu przednim zderzakiem i mikro śladami zużycia tu i ówdzie.
- Na oko będzie około 70.000 - 75.000 km.
- Wyjatkowo oszczędny - 15-17.
- Myty własnozręcznie
- Nawet oleje miał wymieniane.
- Nie jedziły nim małe dzieci.
- Kolor wiadomo: Gaciowy Blue
- Dwa zestawy felg aluminiowych.
- Ma też fabryczne radio.
- Ma kierownicę.
- Nie zwymiotował w nim żaden chory na lokomocyjną.
- Nikt w nim nie palił.
- I ma takie specjalne dyskotekowe zegary Delfi na środku pod oknem. Świecą i się ruszają.
- W Srebrnej Górze ktoś go poobklejał tymi kolorowymi kwiatkami. Kwiatki mogę odstąpić. Jeżdżą z tyłu pod oknem.
Cena będzie
Pojazd jak wiadomo
- Nie upalany
- Nie bity, poza obtartym w Srebrnej Górze na parkingu przednim zderzakiem i mikro śladami zużycia tu i ówdzie.
- Na oko będzie około 70.000 - 75.000 km.
- Wyjatkowo oszczędny - 15-17.
- Myty własnozręcznie
- Nawet oleje miał wymieniane.
- Nie jedziły nim małe dzieci.
- Kolor wiadomo: Gaciowy Blue
- Dwa zestawy felg aluminiowych.
- Ma też fabryczne radio.
- Ma kierownicę.
- Nie zwymiotował w nim żaden chory na lokomocyjną.
- Nikt w nim nie palił.
- I ma takie specjalne dyskotekowe zegary Delfi na środku pod oknem. Świecą i się ruszają.
- W Srebrnej Górze ktoś go poobklejał tymi kolorowymi kwiatkami. Kwiatki mogę odstąpić. Jeżdżą z tyłu pod oknem.
Cena będzie
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Re: aaaLandrynka vel Moje STI w lutym defiitywnie ten tego
A co następne jeśli to nie tajemnica ? Może przy tej okazji żeś wpadł i zamieścił ogłoszenie (nie w tym dziale ale co tam
) , to zostaniesz na chwilkę ? 

następny jesto pojazd również firmowy, ale już kupowany flotowo, i wpływu na wybór firmy specjalnego nie miałem. Jedynie mogie se w modelach wybierac w ramach budżetówki. C kombi diesel. Skapcanienie. Ale ostatnie podróże po kraju i za graicom wykazały dobitn ie, że już nie osiągam prędkości podświetlnych i bardziej mnie interesuje cisza i wygoda. WOT.
Chętnie zostanę. Zwłaszcza że się polikwidowałem z portaly społecznościowych.
Muszę tylko wykombinować jakąś akcję poetycko romantyczną, albo co.
Pozdrawiam Lucek!
Pozdrawiam Lucek!
Arno pisze: następny jesto pojazd również firmowy, ale już kupowany flotowo, i wpływu na wybór firmy specjalnego nie miałem. Jedynie mogie se w modelach wybierac w ramach budżetówki. C kombi diesel. Skapcanienie. Ale ostatnie podróże po kraju i za graicom wykazały dobitn ie, że już nie osiągam prędkości podświetlnych i bardziej mnie interesuje cisza i wygoda. WOT.
Pozdrawiam Lucek!
ale czad

widzialem, po tym, ze audi za tffffarde, ze eklasse kupe fajne...

czekalem na to oswiadczenie.
milo cie widziec Arno

auta nie chcem, ale dzieki za blackberry, gdybys nie doczytal w telefonicznym!

gregski, bardzo prosze.cala przyjemnosc po mojej stronie. co ciekawe, firmy dawniej dawaly BB tylko wyzszym szczeblom. nale sie okazalo, ze ci ktoryz uzywaja BB maja o wiele mniejsze rachunki za telefon. Moje np zmalaly chyba o 90%. No chyba ze mam dola na Ukrainie.
Arnutek, dobrze Sz. Pana widzieć zuruck :>
Arno, tak pustawo bez Ciebie i Gala tu bylo...
Dolce far niente 

Arno pisze: nale sie okazalo, ze ci ktoryz uzywaja BB maja o wiele mniejsze rachunki za telefon. Moje np zmalaly chyba o 90%.
nie lubisz z niego dzwonic czy maile zastepuja rozmowe?

bo ja w pierwszym miesiacu podwoilem rachunek przez roaming danych na urlopie ..
przy czym mam tylko prywatna poczte na BISie.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
No, pogratulowaćArno pisze: C kombi diesel

Ale chyba taką ode mnie czyli fabię przerobioną na GT-ka ( Taką jak ma Vibek )WiS pisze: Ja - zachowując proporcje - celuję w Skodę

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
nie raczej nie, WiS celuje w cos tak pieknego jak Yeti, mysle, że Forek spełnia to kryteriumPiter 35 pisze:Ale chyba taką ode mnie czyli fabię przerobioną na GT-ka ( Taką jak ma Vibek )WiS pisze: Ja - zachowując proporcje - celuję w Skodę

Boże ile to Yeti kosztuje
Przesada za takie auto taka kasę
Wolę już Sti

Przesada za takie auto taka kasę

Wolę już Sti

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Kapelutek już masz czy liczysz na domyślność Mikołaja? ;)WiS pisze: celuję w Skodę
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
Blądzisz, synu!!!ky pisze:Kapelutek już masz czy liczysz na domyślność Mikołaja? ;)WiS pisze: celuję w Skodę
r.
On ma nawet brodę, siwą...

Dolce far niente 

- WiS
- 6 gwiazdek
Lepszy kapelutek, niż kapturek... od dresuky pisze: Kapelutek już masz

No sie wiPiter 35 pisze: chyba taką ode mnie

esilon pisze: cos tak pieknego jak Yeti,

Takie, jak trza - czyli przyzwoicie wyposażony 1.8 TSI - 95 tysięcy. To drogawo, ale taki Yeti i tak jest tańszy i od porównywalnego VW, i od Forka turbo (który jest co prawda większy, ale wcale nie przestronniejszy - i na szosie pewnie wolniejszy, z uwagi na nastawy zawieszenia). Acz, tak czy siak, nowe Y. nie wchodzi w grę. Może za trzy lata, jakiś niebity użytek, nie używany w sporcie i w terenie, po kobiecie-księdzu (emerytowanym oczywiście), jak straci połowę na wartości...Piter 35 pisze: ile to Yeti kosztuje

Acz uwaga, co do utraty wartości.
Jakiś czas temu ot tak, z nudów

Nowe - wszystkie te samochody kosztują podobnie, z wyjątkiem Subaru, droższego w salonie o jakieś 30-40% (w tamtych rocznikach).
Daje do myślenia.
Eeee... to który z nas kupuje tę brykę od Arno?Piter 35 pisze: Wolę już Sti

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
WiS pisze: Takie, jak trza - czyli przyzwoicie wyposażony 1.8 TSI - 95 tysięcy. To drogawo, ale taki Yeti i tak jest tańszy i od porównywalnego VW, i od Forka turbo (który jest co prawda większy, ale wcale nie przestronniejszy - i na szosie pewnie wolniejszy, z uwagi na nastawy zawieszenia). Acz, tak czy siak, nowe Y. nie wchodzi w grę. Może za trzy lata, jakiś niebity użytek, nie używany w sporcie i w terenie, po kobiecie-księdzu (emerytowanym oczywiście), jak straci połowę na wartości...![]()
Dla podbicia wątku. Przyglądałem się temu yeti ostatnio w galerii mokotów. Dla mnie auto mocno nijakie, ale w wypadku skody, to dość normalne. Natomiast jedna rzecz była totalną porażką. W otwieranym szyberdachu forek ma taką wysuwaną blaszkę, która kieruje strumień powietrza w górę. Yeti ma coś podobnego, tyle tylko, że z.... siatki. Efekt - w aucie wystawowym siatka totalnie ufajdolona przez owady, które się na niej zatrzymały.
- WiS
- 6 gwiazdek
I arebur wizawiKonto usunięte pisze: Dla podbicia wątku.

Prawda - przy czym dla wielu klientów, to akurat zaleta SkodyKonto usunięte pisze: auto mocno nijakie, ale w wypadku skody, to dość normalne.

Na szczęście to opcja niekonieczna - ale faktycznie, Skoda dała plamęKonto usunięte pisze: W otwieranym szyberdachu

WiS pisze: Eeee... to który z nas kupuje tę brykę od Arno?
WiS, no chyba juz czas abyś stracił dziewictwo i kupił wreszcie jakies subaru

na emeryturze to i zawieszenie nowego Forestera będzie twarde jak skała, zreszta na wtedy skoda też cos przyszykuje w swoim stajlu

- WiS
- 6 gwiazdek
Eee... kiedy mi całkiem dobrze z tym wiankiemesilon pisze: no chyba juz czas abyś stracił dziewictwo i kupił wreszcie jakies subaru

Konto usunięte pisze: Natomiast jedna rzecz była totalną porażką. W otwieranym szyberdachu forek ma taką wysuwaną blaszkę, która kieruje strumień powietrza w górę. Yeti ma coś podobnego, tyle tylko, że z.... siatki. Efekt - w aucie wystawowym siatka totalnie ufajdolona przez owady, które się na niej zatrzymały.
Szmelcwageny tak mają - tułarek na przykład tyż.
No co Ty. Jak wiatr powieje, to kapturek najwyżej zrzuci z łysiny (a zawsze można mocniej zasznurować). Kapelutek zaś odfrunie w siną daaaal. :PWiS pisze: Lepszy kapelutek, niż kapturek... od dresu![]()
r.
WiS,WiS pisze:No, pogratulowaćArno pisze: C kombi dieselJa - zachowując proporcje - celuję w Skodę
i bardzo rozsądnie

Za Mercedesa klasy C 220CDI (170KM), kombi, (oczywiście BlueEfficiency

z dopłatą za lakier metalizowany, bi-ksenony i inne takie przydatne dodatki, trzeba dać tak chociaż z 200 tys. zł.
Skoda Superb (kombi) 2,0TDI (170KM) w bardzo dobrej wersji kosztowałaby jakieś 140 tys. zł.
A najciekawsze jest to, że ostatnio w jakimś niemieckim mototeście ta Skoda znowu pokonała C-Klasse, z dużą przewagą punktów

w ostatnim autośmieciu porównywali rumburaka w superbie z eklasą kombi - odważnie.
Znaczy ja rozumiem, że Super (Rum)b(urak) jest duży, przestronny, odpowiednio zawieszony, napędzony i wytapicerowany, a Mietki może i zaczęły zalatywać z lekka tandetą, ale jednak wnoszę pewne obawy, że jest to porówanie między np. meblem Hüelsty, a solidną produkcją rzemieślniczą. Ten drugi jest często nawet solidniejszy i trwalszy, ale jak się nań patrzy czy używa, to czasem zęby bolą :)
r.
r.