kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
-
rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
-
Polubił:
129 razy
-
Polubione posty:
198 razy
Baficzka pisze:rrosiak, wygląda na to, że sprzedawca zmienił treść ogloszenia - jeszcze dziś rano pisało w informacjach dodatkowych, że jest bezwypadkowy. Może czyta kreskę?

Lub zobaczył swoje auto na bezwypadkowe.net

"
Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller -

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

rrosiak
-
Baficzka
- 3 gwiazdki
- Auto: Centi i nogi dwie ;>
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
I pewnie był taaaaaaaki

Life's too short to get upset.

Baficzka
-
EVAN
- 0 gwiazdek
- Auto: szukam WRX lub STI
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
jarorallymaniak pisze:Witam, jako nowy przede wszystkim sie przywitam :)
Jako ze pelnoprawnie nie przynaleze jeszcze do grona posiadaczy kultowych gwiazdek jednak w zamiarze mam zakup jakiegos ladnego egzemplarza STI. Aby nie popelnic bledu i skorzystac z dobrych rad osob znajacych temat postanowilem sie tutaj poodzywac i poudzielac... chcialbym przede wszystkim zapytac co sadzicie o tym ogloszeniu
http://allegro.pl/item795533959_subaru_ ... caria.html
czy moze ktos mial juz okazje ogladac to auto? albo moze ktos ma godny polecenia egzemplarz.
Za wszystkie uwagi bede ogromnie wdzięczny i jesli na poczatku popelnilem jakies foux pas to przepraszam.
Auto zmieniło własciciela. Poprzedni chciał za niego 68Tzł ( do negocjacji) - stał gdzies pod Lublinem.
Teraz nowy właściciel krzyczy za niego jakies 6 Tzł więcej więc liczy na szybki zarobek. To typowy handlarz. Jak napisałem do niego jakie auto wchodzi w grę przy zostawieniu w rozliczeniu , odpisał mi , że każde - byle było taniej niz cena rynkowa ;D
Auto miało uszkodzony zderzak i błotnik-tak pisało w poprzedniej aukcji.
A co do stanu faktycznego to sam jestem ciekaw ;) bo auto wyglada fajnie.
EVAN
-
miko
- 0 gwiazdek
- Auto: będzie Forek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Witam serdecznie jako nowy uczestnik forum
W końcu nazbierałem na wymarzonego forka i czas się porozglądać po okolicy. Zatem drodzy forumowicze, będę bardzo wdzięczny jeśli wyrazicie swoje opinie na temat tego egzęplarza:
http://allegro.pl/show_item.php?item=793729470
Pozdrawiam
miko
-
Bluedog
- 0 gwiazdek
- Auto: Vovlo s60 D5 Gtroni/ Forester w planach
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
rrosiak pisze:Baficzka pisze:rrosiak, wygląda na to, że sprzedawca zmienił treść ogloszenia - jeszcze dziś rano pisało w informacjach dodatkowych, że jest bezwypadkowy. Może czyta kreskę?

Lub zobaczył swoje auto na bezwypadkowe.net

przesłałem informację do Allegro z linkiem do bezwypadkowe.net - prawdę mówiąc wg. mnie powinno się karnie ścigać takich ludzi
Bluedog
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
14 razy
-
Polubione posty:
19 razy
Bluedog, te 138KM to jest zaleta, wierz mi. Dynamikę masz taką samą jak w tych wyimaginowanych 165KM, ale za to silnik jest mega oszczędny, chyba najbardziej oszczędny z montowanych wolnossących silników w subarakach.
Konto usunięte
-
inquiz
- 6 gwiazdek
- Auto: pojazd wolnobieżny
-
Polubił:
421 razy
-
Polubione posty:
361 razy
Konto usunięte pisze:
Dynamikę masz taką samą jak w tych wyimaginowanych 165KM
naprawdę nie czuć różnicy w dynamice

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
inquiz
-
So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
-
Polubił:
309 razy
-
Polubione posty:
60 razy
inquiz pisze:
Też jestem ciekaw. W Forku czuć jednak różnicę 125 KM vs. 158 KM.
So What!
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
14 razy
-
Polubione posty:
19 razy
Różnica jest jedynie taka, że te 165KM możesz ciągnąć do ponad 7 tys obrotów, a 138KM można rozkręcać do jakieś 6.300. To dodatkowe stado rumaków siedzi właśnie w tym zakresie. W pozostałym zakresie nie ma odczuwalnej różnicy w dynamice
Konto usunięte
-
rrosiak
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
129 razy
-
Polubione posty:
198 razy
inquiz pisze:
Żeby poczuć różnicę, należy zdjąć kapelusz

"
Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller -

rrosiak
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
14 razy
-
Polubione posty:
19 razy
rrosiak pisze:inquiz pisze:
Żeby poczuć różnicę, należy zdjąć kapelusz

Nie no, to jest oczywiste, że prawdziwy profesjonalista na pewno poczuje różnicę

Konto usunięte
-
inquiz
- 6 gwiazdek
- Auto: pojazd wolnobieżny
-
Polubił:
421 razy
-
Polubione posty:
361 razy
Konto usunięte pisze:
Różnica jest jedynie taka, że te 165KM możesz ciągnąć do ponad 7 tys obrotów, a 138KM można rozkręcać do jakieś 6.300. To dodatkowe stado rumaków siedzi właśnie w tym zakresie. W pozostałym zakresie nie ma odczuwalnej różnicy w dynamice
na razie zbieram fundusze pomalutku, i zamiast WRXów często oglądałem RSy, tak sobie wydumałem że skoro nigdy nie jeździłem turbobenzyną to mi na początek wystarczy, rocznik lepszy w tych samych pieniądzach będzie a tu zonk.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
inquiz
-
Piter 35
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
181 razy
-
Polubione posty:
109 razy
inquiz pisze:
tak sobie wydumałem że skoro nigdy nie jeździłem turbobenzyną to mi na początek wystarczy, rocznik lepszy w tych samych pieniądzach będzie a tu zonk.
Oj bracie przemyśl tą decyzję a wolnessaki wcale nie są takie tanie

Piter 35
-
Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
-
Polubił:
20 razy
-
Polubione posty:
15 razy
Konto usunięte pisze:
Bluedog, te 138KM to jest zaleta, wierz mi. Dynamikę masz taką samą jak w tych wyimaginowanych 165KM, ale za to silnik jest mega oszczędny, chyba najbardziej oszczędny z montowanych wolnossących silników w subarakach.
A te w Libero lub Justy? Libero jest niewątpliwie subaru.
Witek
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
14 razy
-
Polubione posty:
19 razy
Witek pisze:
A te w Libero lub Justy? Libero jest niewątpliwie subaru.
Te z automatycznym ssaniem, to żarły jak smoki jak na swoją pojemność. Ale faktycznie masz rację, paliły mniej. Moje odważne stwierdzenie dotyczyło w domyśle bokserów.
Znane są jeszcze oszczędniejsze silniki subaru np takie

Konto usunięte
-
Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
-
Polubił:
20 razy
-
Polubione posty:
15 razy
Witek
-
cerbera
- 3 gwiazdki
- Auto: impreza wrx, legacy disel, evo X
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Kożanki I Koledzy moge zamienic Jeepa na ta subarynke co o niej sadzice?? jesli ktos ma jakies info to moze mi pw podeslac. prosze o pomoc bo sprawa pilna.
http://www.allegro.pl/item795533959_sub ... caria.html
ŚWIEŻAK LEGACY DISEL MY09 - SREBNA LALKA WRX 04- RED MISIEK 08 I ZOO FAMILY DO TEGO MOJSPORT-PRESTIGE the north face salewa grizzly mammut black diamond alpinus campus milo itp itd duze rabaty dla czlonków rodziny Subaru

cerbera
-
Sami
- 0 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Witam
Czy ktoś kojarzy
TEGO OBK z Warszawy? Cena wydaje się atrakcyjna, kolor fajny ciekawy, przebieg niby też niezły. Jeśli nie jest to trup to jestem bardzo zainteresowany... Mógłby ktoś z Warszawy podjechać i rzucić okiem? Zależy mi na kupnie przed zimą a nie chce wpakować się w jakąś masakrę. Czekam jeszcze na VIN od sprzedającego, ale może ktoś już wcześniej go sprawdzał...
Pozdrawiam
Sami
-
rrosiak
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
129 razy
-
Polubione posty:
198 razy
Sami, jakieś to ogłoszenie zamotane. Napisane, że kupiony w polskim salonie - być może, ale to wersja US i zapewne dlatego nie napisano, że bezwypadkowy

W opisie, że ksenony, a spryskiwaczy brak, więc albo błąd albo kupione na Allegro. Zdobądź ten VIN i sprawdź ilu przystanków użyli do naprawy

"

rrosiak
-
rrosiak
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
129 razy
-
Polubione posty:
198 razy
cerbera, klika postów wyżej, o
tutaj.
"

rrosiak
-
cerbera
- 3 gwiazdki
- Auto: impreza wrx, legacy disel, evo X
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
tak zgadza sie ale tak naprawde to nic nie jest o nim konkret napisane. to ze byl naprawiany ok ale zeby to nie byl total loss... i jak to wersja europejska miala silnik 2.5??? wyadawalo mi sie ze maja tylko 2.0

ŚWIEŻAK LEGACY DISEL MY09 - SREBNA LALKA WRX 04- RED MISIEK 08 I ZOO FAMILY DO TEGO MOJSPORT-PRESTIGE the north face salewa grizzly mammut black diamond alpinus campus milo itp itd duze rabaty dla czlonków rodziny Subaru

cerbera
-
Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
- Auto: SI
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
cerbera pisze:
i jak to wersja europejska miala silnik 2.5??? wyadawalo mi sie ze maja tylko 2.0
jeśli dobrze pamiętam w EU do 2005 był silnik 2.0 później 2,5.
cerbera, czekam cały czas na PW o lekkim namiocie

znajdziesz chwilkę?
Niedźwiedź
-
So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
-
Polubił:
309 razy
-
Polubione posty:
60 razy
Niedźwiedź pisze:
jeśli dobrze pamiętam w EU do 2005 był silnik 2.0 później 2,5.
Dokładnie. Od MY'06 w STi montowany jest silnik 2,5
So What!
-
Doktorek
- 0 gwiazdek
- Auto: STI MY10 EU
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
rrosiak pisze:Sami, jakieś to ogłoszenie zamotane. Napisane, że kupiony w polskim salonie - być może, ale to wersja US i zapewne dlatego nie napisano, że bezwypadkowy

W opisie, że ksenony, a spryskiwaczy brak, więc albo błąd albo kupione na Allegro. Zdobądź ten VIN i sprawdź ilu przystanków użyli do naprawy

hmmmm co do xenonów to w USA nie ma obowiązku montażu spryskiwaczy do świateł xenonowych i w wielu samochodach które przypłyneły z za wielkiej wody ich nie ma:) ale dziwne wersia USA kupiona w polskim salonie trzeba koniecznie sprawdzić VIN.
Doktorek