Coś niedobrego
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Re: Coś niedobrego
owoc666, zarządca drogi. policja etc. Załatwiłeś ?
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
SMS-a się wysylało...owoc666 pisze:Polskie drogi i leżące na nich "śmieci". Kostka granitowa 10x10x10 pozbawiła mnie felgi i opony.

Dolce far niente 

Chloru pisze: owoc666, zarządca drogi. policja etc. Załatwiłeś ?
Policja tak, na resztę nie miałem czasu jeszcze.
Z drugiej strony mogą się bronić, że ta kostka tutaj spadła 30 sekund temu i co oni mogli poradzić?

411KM @ 575Nm
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
Ja również, nie aż tak dawno odebrałeś auto z warsztatu, a tu taki głupi... Dobrze, że nic więcej Ci się nie stało 

Tak dobrze obstawili mi okolice zakazami zatrzymywania że znalazłem za szybą wezwanie do straży wiejskiej. No i teraz nie wiem czy mam olać czy takie doręczenie teraz już jest skuteczne.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Jeżeli zlejesz, a maja fotę, a pewnie mają, to masz trochę problemu...
Dolce far niente 

Ostatnio gdzieś czytałem, że zarządca drogi zlał gościa zupełnie. Niestety w tej chwili nie będzie mi łatwo sobie przypomnieć, gdzie to czytałem.owoc666 pisze: Z drugiej strony mogą się bronić, że ta kostka tutaj spadła 30 sekund temu i co oni mogli poradzić?
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Ja też. Chyba na 'gazecie' był jakiś artykuł. Powymieniali się pismami, a ostatecznie koleś i tak musi iść do sądu.ky pisze: Ostatnio gdzieś czytałem, że zarządca drogi zlał gościa zupełnie. Niestety w tej chwili nie będzie mi łatwo sobie przypomnieć, gdzie to czytałem.
Jak jest notatka z policji, to zawsze można probować zglosić jako szkodę do ubezpieczyciela. Niech zaplacą i sobie regresują zarządcę drogi 

Czarownica prawdę Ci powie :D
Przerabiałem to. Mój ubezpieczyciel najpierw naprawil z mojego AC, a poźniej ściągnął sobie z OC Zarządcy drogi.zofija pisze:Jak jest notatka z policji, to zawsze można probować zglosić jako szkodę do ubezpieczyciela. Niech zaplacą i sobie regresują zarządcę drogi
zniżki nie straciłem, więc chyba raczej się dogadali.
Notatka od niebieskich byla i bogata dokumentacja fotograficzna. Chyba dzięki temu sprawa byla zalatwiona pozytywnie...
Dolce far niente 

Zofija, jak tak dalej pójdzie, to nie da się i się zaziębisz Dziewczynkozofija pisze: jak widać da się![]()

bardzo mi się podoba taka porada, kiedyś te wszystkie zakazy poodkręcamminimus pisze: inquiz, jak pierwsze to olej![]()

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
O właśnieDido pisze: Zofija, jak tak dalej pójdzie, to nie da się i się zaziębisz DziewczynkoPierwszy śnieg już spadł a Ty dalej na letniaka i z gołą głową

Dziki za troskę Dido

Czarownica prawdę Ci powie :D
o, a ja mam ramę z tej wersji, tylko model 2.0 sprzed ładnych kilku lat... No i nie ten kolorKonto usunięte pisze: Może taki sobie sprawisz: http://tinyurl.com/ydga7ab

owoc666, mój kumpel miał tydzień temu identyczną sytuację.... opona kubeł, ale fela ponoć do odratowania, tylko raczej nie była tego warta....
a odnośnie mojego wpisu z 19 września, odnośnie mojego bum, to mogę Wam powiedzieć, że roboty było na 3-4 dni max, a furę odebrałem.... 1,5 TYGODNIA temu..

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
eMTi, czyli na zimę się załapiesz 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

no ba... nawet nowe kozaczki już przyszły... czekam tylko na nowe stópki 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Witek pisze:Żepoty GTI mówią papa. http://autokult.pl/2009/11/09/peugeot-k ... =TopWidget
Dobrze, że użyli słowa ,,były''. Dobrze, że 206 miało wersję RC, bo potem już chyba tylko te pokraczne CC się ostały... A jak napisali przy 1.6HDI 110KM ,,ta prawdziwa wytwórnia śmocy'', tom się mało nie posiusiał z zazdrości. Taka śmoc, to musi być coś...GTI były całkiem ciekawymi autkami. Stylowe, ostre, można śmiało powiedzieć… kultowe!
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
To chyba odpowiedni watek, zeby sie "pochwalic" wlamaniem do samochodu?
I jeszcze zeby bylo co krasc, a debile wiecej szkod narobili niz zarobia na tym odbiorniku gps, starym radio za grosze i boost controlerze.
Za to cwaniaki nawet chcieli sie dobrac do ECU, dywaniki pozrywane, panele wokol radia zniszczone, szyba z tylu wybita i ramka tez zniszczona... ciekawe jak oni sie do tego wybijania zabierali, ze ramka im pekla - moze im sie ubzduralo, ze szyba uchylna...
Banda cwokow...
Ale i tak pol biedy, bo jak sasiad zadzwonil i mi powiedzial, ze mam wnetrze wybebeszone, to sie przestraszylem, ze mi fotele wyniesli :)
Za to ciekawostka jest, ze wszystko mialo miejsce na podziemnym garazu zamknietym. Ciekawe, czy na ktorychs kamerach cos sie uda wypatrzyc, bo na szczescie podobno nagrywaja nawet.
Pozdrawiam
I jeszcze zeby bylo co krasc, a debile wiecej szkod narobili niz zarobia na tym odbiorniku gps, starym radio za grosze i boost controlerze.
Za to cwaniaki nawet chcieli sie dobrac do ECU, dywaniki pozrywane, panele wokol radia zniszczone, szyba z tylu wybita i ramka tez zniszczona... ciekawe jak oni sie do tego wybijania zabierali, ze ramka im pekla - moze im sie ubzduralo, ze szyba uchylna...
Banda cwokow...
Ale i tak pol biedy, bo jak sasiad zadzwonil i mi powiedzial, ze mam wnetrze wybebeszone, to sie przestraszylem, ze mi fotele wyniesli :)
Za to ciekawostka jest, ze wszystko mialo miejsce na podziemnym garazu zamknietym. Ciekawe, czy na ktorychs kamerach cos sie uda wypatrzyc, bo na szczescie podobno nagrywaja nawet.
Pozdrawiam
Jacek "AMI" Rudowski
A i tak jestem zdziwiony, bo bym sie bardziej spodziewal, ze rabna caly samochod.
Zobaczymy co ubezpieczalnia powie.
Ide opstrykac zniszczenia na wszelki wypadek, bo Garda sie zapowiedziala dopiero na przyszly tydzien.
Zobaczymy co ubezpieczalnia powie.
Ide opstrykac zniszczenia na wszelki wypadek, bo Garda sie zapowiedziala dopiero na przyszly tydzien.
Jacek "AMI" Rudowski