Oryginalna stalowa 15 wejdzie na zaciski 4tłoczkowe wrx ?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Oryginalna stalowa 15 wejdzie na zaciski 4tłoczkowe wrx ?
będę dawał sygnały werbalne i niewerbalne
gdzie kupowałeś ?pablonas pisze: kosztuje od 90 do 110 pln za sztukę
na stronie globguma czy markguma ten rozmiar jest po 140 pln
-
MISIEK062006
- 2 gwiazdki
- Auto: IMPREZA WRX
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
słaby grzyb w tym roku ale na tą herbatkępablonas pisze: To dajcie znaka jak się będziecie zbliżać to Wam przez płot wrzucę jakąś flaszkę z zawartością o kolorze herbatki![]()
![]()

-
MISIEK062006
- 2 gwiazdki
ceny podają bez rabatu ale na allegro możesz dostać taniejgpruszko pisze:
gdzie kupowałeś ?
- pablonas
- 5 gwiazdek
- Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
- Polubił: 1 raz
Na allegro ale chyba jakoś w połowie października więc "przed sezonem". Z fakturą i przesyłką gratis zapłaciłem 380 pln za komplet. Gwarancja 18 miesięcy. Z tego co widzę ten sprzedawca teraz nie ma żadnych ofert.gpruszko pisze: gdzie kupowałeś ?
W tym momencie może opony trochę podrożały... w końcu sezon się zaczął.
A Ty myślisz, że karkasy do nalewek to prosto z fabryki przychodzą? ;) Owszem, są weryfikowane pod kątem uszkodzeń (tzn pewnie łatanej czy też z dużą dziurą nie dostaniesz), ale swoje też przeszły.pablonas pisze: Jasne. Lepiej kupić używkę 8 letnią, naprawianą 10 razy i obitą o krawężniki tysiące razy
Ale Ty ją kupiłeś świadomie, na pojeżdżawki na szuterku. A na szybką, asfaltową próbę też byś je założył? ;)pablonas pisze: Kupiłem teraz cztery nalewki z myślą o zabawach na pojeżdżawkach/KJSach czy innych tego typu imprezach. Chciałem oponę tanią która na szutrze i śniegu będzie dobrze trzymać.
Pewnie i wielu tak robi. Ale, z tego co ja zrozumiałem, w tym wątku chodzi o jazdę codzienną. Pół biedy, jeśli to pyrkanie w mieście. Ale ciężko mi uwierzyć w miejskie pyrkanie WRX-em (zresztą czasem jak mi pod robotą ,,pyrknie'' taki, to aż się muszę obejrzeć za nim ;)). Mnie trochę strach oblatuje, jak taki sprytny chłopaczek, który uważa że ci co kupują nowe, to ociekający nadmiarem kasy frajerzy, potem wszędzie jest pierwszy na tych swoich niefrajerskich nalewkach/używkach, najtańszych klockach, etc...pablonas pisze: Może i tak. Ale na wolniejszą imprezę IMO śmiało można takie opony zakładać.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
-
MISIEK062006
- 2 gwiazdki
PROFIL podobno stosuje opony tylko przywiezione z zachodu jeszcze nie spotkałem by któraś była po jakiejkolwiek naprawie.ky pisze: A Ty myślisz, że karkasy do nalewek to prosto z fabryki przychodzą? ;) Owszem, są weryfikowane pod kątem uszkodzeń (tzn pewnie łatanej czy też z dużą dziurą nie dostaniesz), ale swoje też przeszły.
nikt tutaj nie krytykuje tych którzy zakładają noweky pisze:
Pewnie i wielu tak robi. Ale, z tego co ja zrozumiałem, w tym wątku chodzi o jazdę codzienną. Pół biedy, jeśli to pyrkanie w mieście. Ale ciężko mi uwierzyć w miejskie pyrkanie WRX-em (zresztą czasem jak mi pod robotą ,,pyrknie'' taki, to aż się muszę obejrzeć za nim ;)). Mnie trochę strach oblatuje, jak taki sprytny chłopaczek, który uważa że ci co kupują nowe, to ociekający nadmiarem kasy frajerzy, potem wszędzie jest pierwszy na tych swoich niefrajerskich nalewkach/używkach, najtańszych klockach, etc...
A niech będą i przywiezione. Ale te karkasy też swoje przeszły. Nalewki, moim zdaniem, mają następujące zastosowania:MISIEK062006 pisze: PROFIL podobno stosuje opony tylko przywiezione z zachodu jeszcze nie spotkałem by któraś była po jakiejkolwiek naprawie
- tanie auto do przemieszczania się popartego świadomością faktu, na czym auto się toczy
- upalanie na szutrach, śniegu ewentualnie na wolnych próbach asfaltowych
- do przekrętów, gdy regulamin zezwala na tylko na krajowe opony drogowe z dopuszczeniem regenerowanych -- bierze się karkas ze slicka i nalewa na nim drogowy bieżnik ;)
- pablonas
- 5 gwiazdek
- Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
- Polubił: 1 raz
Ja wiem jak się produkuje nalewkiky pisze: A Ty myślisz, że karkasy do nalewek to prosto z fabryki przychodzą? ;) Owszem, są weryfikowane pod kątem uszkodzeń (tzn pewnie łatanej czy też z dużą dziurą nie dostaniesz), ale swoje też przeszły.

Tej konkretnej opony raczej nie bo to jednak dość wysoka zimówka... i chociaż kupiłem je z myślą o szybkim i efektownym wyeksploatowaniu tych opon to jestem z nich na tyle zadowolony, że od miesiąca używam tego kompletu na co dzień. Właśnie przez chęć poznania i wyrobienia sobie jakiejś opinii o tym produkcie. Zrobiłem nawet dwie trasy po ponad 500km i żyjęky pisze: Ale Ty ją kupiłeś świadomie, na pojeżdżawki na szuterku. A na szybką, asfaltową próbę też byś je założył? ;)

A na szybką asfaltową próbę co założyć? Pewnie zależy od próby... Jak widzieliśmy Tor Poznań zabił nawet normalnego rajdowego slicka... ostatnio wypatrzyłem, że firmy profil i markgum robią jakieś letnio/deszczowe opony w rozmiarze GTkowym 205/50R16 i nie wiem czy się nie skuszę... oczywiście nadal jako opona raczej z myślą o zabawie niż codziennej eksploatacji ale może mnie mile zaskoczy

Tor zabije chyba każdego rajdowego slicka. Do wyścigów są inne.pablonas pisze: Jak widzieliśmy Tor Poznań zabił nawet normalnego rajdowego slicka...
r.
-
MISIEK062006
- 2 gwiazdki
testowałem tak owe i wszystko z nimi jest ok poza jednym przy niskiej temp. i deszczu robią się śliskie ale to 90% gum letnich tak ma .pablonas pisze: GTkowym 205/50R16 i nie wiem czy się nie skuszę... oczywiście nadal jako opona raczej z myślą o zabawie niż codziennej eksploatacji ale może mnie mile zaskoczy