Puknięcie przy ruszaniu
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Puknięcie przy ruszaniu
Jak ruszam z jedynki lub wbijam dwójke(wtedy jak auto ma dość duże obciążenie) troszkę ostrzej to z tylnej części auta dobiega puknięcie. Mam wrażenie jak by sprężyna zawieszenia uderzyła o twrdy element(taki odgłos). Co to moze być raczej luzów w zawieszeniu nie mam. Może półosie tylne mają jakiś luz ewentualnie coś z dyfrem??
Re: Puknięcie przy ruszaniu
pojedz sobie na szarpaki, sprawdzą ci wszystkie gumy. przynajmniej to wykluczysz.
Sprzedam przerobione cewki z WRXów 02-06
pasujące do GT/WRX/STi 92-96

http://www.forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?t=15191
pasujące do GT/WRX/STi 92-96

http://www.forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?t=15191
Masz tak zawsze? U mnie też takie coś zauważyłem i zastanawiałem sie co to i dlaczego jest tylko czasami. I już wiem, najgłośniej jest gdy w zbiorniku jest ok połowa benzyny, przelewa się i puka o scianki.
Przecież ty jeździsz na gazl_ewy pisze: połowa benzyny, przelewa się i puka o scianki.

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
1. Jak puka? Puk, puk ?l_ewy pisze:... połowa benzyny, przelewa się i puka o scianki.
2. Co w tym czasie robi druga połowa ?

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
leon pisze:1. Jak puka? Puk, puk ?l_ewy pisze:... połowa benzyny, przelewa się i puka o scianki.
2. Co w tym czasie robi druga połowa ?
hehehe

panowie niewątpliwie przesadzacie z prawą nogą i anioł stróż się dobija

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Druga polowa miesza się z gazem, ta wieksza polowa zeby bylo taniej.
Wilcy normalnie
Wilcy normalnie

Mocowania tylnego dyfra lub "samolotu"? Luzów "raczej" nie masz czy nie masz? Zacząłbym od tych rzczy.
No tak z mojego baaaardzo poważnego tematu zeszliśmy na przelewanie paliwa w baku
Dobra Panowie pojade na te szarpaki niech wam będzie,ale i tak mam wrażenie ja by to było bardziej z dyfra, półosi lub przegubu 

tak jest :) u mnie bylo identyko zagladam pod auto a tam jedno mocowanie odkrecone, wiec sprawdz toAzrael pisze:Mocowania tylnego dyfra lub "samolotu"? Luzów "raczej" nie masz czy nie masz? Zacząłbym od tych rzczy.
O i to jest odpowiedź-takie właśnie jest moje wrażenie jakby coś było odkręcone.
http://w827.wrzuta.pl/obraz/a5tMsu6DvOn/bez_tytulu
Które to są te mocowania?Mocowania tylnego dyfra lub "samolotu"? Luzów "raczej" nie masz czy nie masz? Zacząłbym od tych rzczy
http://w827.wrzuta.pl/obraz/a5tMsu6DvOn/bez_tytulu
- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
- Auto: SI
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Pozwolę sobie się włączyć. Mi też coś puka , ale przy dohamowaniu, mam wrażenie , że pod lewą nogą. Łączniki, gumy silentblocków, gumy staba powymieniane. Co tam jeszcze może być niehalo?
Niedźwiedź, gumy wahacza, sworzen, klocek w zacisku, przekładnia, drążek, koncówka, coś rozkręcone....lista jest długa.
- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
jeejkuu to aż tyle tego tam? Myślałem, że Konto usunięte_ wszystko już powymieniał co możliweAzrael pisze: Niedźwiedź, gumy wahacza, sworzen, klocek w zacisku, przekładnia, drążek, koncówka, coś rozkręcone....lista jest długa.

Przekładnia na pewno nie, gumy wahacza wymienione, klocek - może - ale co z tym zrobić? Mam nadzieję, że na kolejnym przeglądzie wyjdzie, bo już dwa razy sprawdzałem i niby wszystko bez luzów. Nawet gumki jakieś w zaciskach wymieniłem.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Niedźwiedź, ponoć klocki lubią postukać. Takie 'click' przy pierwszym dotknięciu. Przynajmniej tak mi mówił Marek.
- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
no może, bo tak jest tylko przy lekkim dohamowaniu, jak się depnie mocniej to nic nie słychać. Swoją droga ds2500 są zdecydowanie inne niż "zwykłe" klocki z którymi miałem do tej pory do czynienia - nie tylko lepiej hamują ale wydają różne dźwięki, słychać jak "trzymają" nawet lekko.remek pisze: Niedźwiedź, ponoć klocki lubią postukać. Takie 'click' przy pierwszym dotknięciu. Przynajmniej tak mi mówił Marek.
Według mnie chyba na schemacie wyżej tuleja nr 7 jest dość miękka i może ona pukać o dolną blachę nadwozia. Tylko czy żeby ją wymienić musze demontować cały dyfer
Pytanie z innej beczki co to jest 8(na schemacie)??