Macie jakieś opinie o felgach Agforged?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
Macie jakieś opinie o felgach Agforged?
Ponieważ te z abartha są z gównolinium, bardzo poważnie rozmyślamy nad alternatywą, z którą nie będzie problemów nawet na polskich drogach.
- Witek
- 6 gwiazdek
Re: Macie jakieś opinie o felgach Agforged?
Azrael, czy one rzeczywiście będą skutecznym lekiem na 17/40/205 + wrocławskie drogi?
Górna półka? Chyba i tak najtańsze kute felgi?
Przy okazji, bardzo hipotetycznie, w hipotetycznej przyszłości czy Łukasz podjąłby się i ogarną przestrojenia innego auta niż Subaru, czy EVO?
Przy okazji, bardzo hipotetycznie, w hipotetycznej przyszłości czy Łukasz podjąłby się i ogarną przestrojenia innego auta niż Subaru, czy EVO?

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Witek pisze:Łukasz podjąłby się i ogarną przestrojenia innego auta niż Subaru, czy EVO?
Robił i robi to stale.

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 247 razy
- Polubione posty: 528 razy
jarmaj pisze: Robił i robi to stale.![]()
Non stop jakieś diesle dłubie ;>
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Witek pisze: Azrael, czy one rzeczywiście będą skutecznym lekiem na 17/40/205 + wrocławskie drogi?
Chyba jedne z najlepszych technologicznie. Czy będą skutecznym lekiem to nie wiem, zależy jak kto jeździ.
Witek pisze: Przy okazji, bardzo hipotetycznie, w hipotetycznej przyszłości czy Łukasz podjąłby się i ogarną przestrojenia innego auta niż Subaru, czy EVO?![]()
Chyba już robilismy jednego Abartha.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Witek, ale liczysz się z tym, że jak przy rypnięciuw coś felga się nie odekształci - to znaczy że uderzenie zostało przeniesione dalej - na zawias, albo i na budę...?Witek pisze: czy one rzeczywiście będą skutecznym lekiem na 17/40/205 + wrocławskie drogi?
Nubira Racing?Witek pisze: przestrojenia innego auta

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
zastanów się czy lepiej prostować felgę czy coś miększego w zawiasie. A najlepiej wolniej jeździć po dziurach lub je omijaćWitek pisze: Azrael, czy one rzeczywiście będą skutecznym lekiem na 17/40/205 + wrocławskie drogi?

WiS pisze: Witek, ale liczysz się z tym, że jak przy rypnięciuw coś felga się nie odekształci - to znaczy że uderzenie zostało przeniesione dalej - na zawias, albo i na budę...?
Kute felgi mają to do siebie że są o wiele bardziej elastyczne - to znaczy bardziej mogą się odkształcić nadal wracając do swojego wyjściowego kształtu niż te odlewane, nie koniecznie to oznacza że przenoszą więcej na reszte, ale ostatecznie oczywiście tak jak odpowiednio mocno przyłozysz to coś musi ustąpić.
Kiedyś była nawet taka strona: http://www.idziemy-bomba.pl ;))remek pisze: A najlepiej wolniej jeździć po dziurach lub je omijać![]()
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- Witek
- 6 gwiazdek
Abarthem jeździmy wolniej po dziurach niż WRX, w którym (WRXie) w zawieszeniu po 100kkm poszły jedynie tuleje łączników stabilizatorów i same łączniki. Wiem, że to inne auta, ale chodzi mi o to, że nie obchodzimy się z autami jak z jajkiem, ale też nikt je nie katuje, zwłaszcza na dziurach.
No ba! Ja mam więź sentymentalną z tym autem! Podstawy do zrobienia musclecara są. Znaczy jest to amerykanckiej firmy (Chevi), jest kanapowe zawieszenie, są koszmarne hamulce.
WiS pisze: Nubira Racing?![]()
No ba! Ja mam więź sentymentalną z tym autem! Podstawy do zrobienia musclecara są. Znaczy jest to amerykanckiej firmy (Chevi), jest kanapowe zawieszenie, są koszmarne hamulce.

Obawiam się że to jedno i to samo....Witek pisze: łączników stabilizatorów i same łączniki
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
przeca dopiero napisałeś, że trzy felgi do kubła, w tym jedna mocno pogieta a druga z własnej winy.Witek pisze: ale też nikt je nie katuje, zwłaszcza na dziurach.

Bo wisz... to fiatowskie, to co się dziwisz? Naklejka ze skorpionem jeszcze z Fiata orła, znaczy tfu! Skorpiona nie czyni :Premek pisze: przeca dopiero napisałeś, że trzy felgi do kubła,
r.
- Witek
- 6 gwiazdek
Azrael pisze: Obawiam się że to jedno i to samo....
Z tyłu, takie stosunkowo małe okrągłe co się często psują i donośnie stukają, a nawet w aso z wymianą i częściami kosztują 70zl. Zawsze zapominam co to dokładnie jest, ale palcem bym umiał pokazać.

remek pisze: przeca dopiero napisałeś, że trzy felgi do kubła, w tym jedna mocno pogieta a druga z własnej winy.![]()
Nie napisałem, że do kubła. Wszystkie udało się wyprostować.
Witek pisze:
Z tyłu, takie stosunkowo małe okrągłe co się często psują i donośnie stukają, a nawet w aso z wymianą i częściami kosztują 70zl. Zawsze zapominam co to dokładnie jest, ale palcem bym umiał pokazać.![]()
Może tuleje stabilizatora? Ale one nie padają aż tak często jak tylne lączniki.
- Witek
- 6 gwiazdek
Azrael pisze: Może tuleje stabilizatora?
Chyba tak.
Azrael pisze: Ale one nie padają aż tak często jak tylne lączniki.
W 4T w Katowicach mówili, że z zawieszeniami we Wrocławiu i Łodzi jest inaczej niż w reszcie kraju.

W Łodzi są dziury i kratery, to wiem. A we Wrocławiu? Jadowite murki? ;)
r.
r.
Jak ostatnio jechałem przez Wrocław to bylo normalnie jak wszędzie - dziura na dziurze...
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
to co Ty, w '45 już prawko miałeś?Azrael pisze: Jak ostatnio jechałem przez Wrocław to bylo normalnie jak wszędzie - dziura na dziurze...

A to nie jest tak, że te dziury, jako obiekty historyczne, są starannie pielęgnowane? ;)
r.
r.
- Witek
- 6 gwiazdek
Azrael, ja tylko powtarzam słowa waszego pracownika.
ky, bazaltowa kostka "ynteltgętńe" łatana asfaltem oraz tory tramwajowe.
W tynku, na niektórych budynkach i owszem, ale Az chyba, aż tak hardcorowo nie zaczął jeździć.
ky, bazaltowa kostka "ynteltgętńe" łatana asfaltem oraz tory tramwajowe.
ky pisze: A to nie jest tak, że te dziury, jako obiekty historyczne, są starannie pielęgnowane? ;)
W tynku, na niektórych budynkach i owszem, ale Az chyba, aż tak hardcorowo nie zaczął jeździć.

I te felgi to tak od bruku? Szedłeś taką bombą, że aż wyrywałeś kostki z nawierzchni i któraś się napatoczyła pod tylne koło? ;)
r.
r.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
jak tylne, jak z opisu wynikaja dwa przednie i tylne rykoszetemky pisze: Szedłeś taką bombą, że aż wyrywałeś kostki z nawierzchni i któraś się napatoczyła pod tylne koło? ;)

- Witek
- 6 gwiazdek
Tak, a wszystko jak ja jechałem pełną bombą 60km/h... albo matka, bo jej zawieszenie dobiło w tym samym miejscu i podczas takiego samego manewru jak i mnie.