Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Re: Coś niedobrego

Post 2 gru 2009, o 11:08

Konto usunięte pisze:
Już sobie to wyobrażam :giggle:

Dzyń dzyń
- Słucham
- Cześć Szymon, dzwonię do Ciebie bo wiesz, wydrukowałem sobie z forum i właśnie stoję z panami policjantami i się zastanawiamy co robić
- eeeeee :o :o :wall: :wall:
oooo. To ja telefon na PW także poproszę... :giggle:

Dolce far niente ;-)

Niedźwiedź
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: SI
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 2 gru 2009, o 11:32

So What!, tak na szybko to tak, z tym , że nie wiem czy nawet zasadnie złożony wniosek o ukaranie policjanta będzie miał odzwierciedlenie w ukaraniu go (grzywna). Z tego co mi wiadomo, to nie ma przepisów regulujących nagrywanie i wyłączających z odpowiedzialności za popełniane wykroczenia podczas takich działań funkcjonariusza prowadzącego auto rejestrujące wykroczenia innych uczestników ruchu. Sprawa tutaj rozbija się o to, że Policja musi wykonywać w ramach swoich obowiązków, uprawnień i ratio legis konkretne działania. Stosuje się tu kontratyp, że funkcjonariusz "będący w prawie" nie może być pociągnięty do odpowiedzialności za nieprzestrzeganie przepisów. Dodatkowo znikoma społeczna szkodliwość czynu itp. Zdaje się , że na tej samej podstawie nie karze się za naruszenie chociażby ciszy nocnej funkcjonariuszy, którzy robiąc najazd na dziuplę w nocy używali granatów hukowych i wrzeszczeli "policja, otwierać" budząc pół wioski.
Sprawa nie jest jednoznaczna - nie ma wyłączenia odpowiedzialności z jednej strony, z drugiej zaś Policja musi podejmować pewne działania. Wiem, że tak samo można mówić o pobiciach podejrzewanych - toż to Policja ma ścigać złodziei , a pobicie gościa to jedyny sposób na dowiedzenie się gdzie ukrył "lup" ( no ale tu znowu prawa człowieka itd...).
Moim zdaniem przeginają często, ale też sporo się już zmieniło- zatrzymanie po pierwszym wykroczeniu, takie tam ;-)
Nie wiem też jak to jest z prowokacją. Coś mi się obiło o uszy, że w zeszłym roku nadano pewne uprawnienia "prowokacyjne", ale dotyczyło to zakupów drugów.
Konto usunięte pisze: Na pewno jeśli zostanę sprowadzony do roli zwierzyny łownej, bardzo dokładnie obejrzę sobie nagranie. I jeśli tylko będzie na nim przekroczenie jakiegoś przepisu przez radiowóz, to rozmowa będzie inna. Misiek się 3 razy zastanowi, czy warto wlepiać ten mandat, skoro może mieć z tego tytułu kłopoty. I "prawo do własnych odczuć" (które to stwierdzenie jest IMHO mocno bezczelne ze strony miśka) zostawi raczej dla siebie.
Ty i tak zostaniesz ukarany, bo złamałeś prawo. Kwestia rozbija się o to czy funkcjonariusz też zostanie ukarany. Twojej sytuacji to nie zmieni, a po sądach się pobujasz.
Obrazek
Obrazek

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 2 gru 2009, o 13:11

To ja, korzystając z obecności tych, którzy wiedzą jak ustawiać przecinki, podrzucę dwa teksty i proszę o ich przeanalizowanie, a następnie krótką opowieść dla niekumatych braci w udręce: ;)

http://fluoksetyna.net/index.php/2009/0 ... z-sygnalu/

http://panda.bg.univ.gda.pl/~waryl/kontra.htm

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 2 gru 2009, o 20:39

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 2 gru 2009, o 20:56

banda oszołomów. Czy przypadkiem Karowa nie jest otwarta dla normalnego ruchu ulicznego? Co takiego zrobi 300 rajdówek jednego wieczora, czego nie zrobi pare tys aut dziennie :?

W gazecie za to byli. :mrgreen:

Jak czytam takie pierdoły to sam bym poszedł wyrwać pare kostek :mrgreen:

LouCyphre
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: H&H
Polubione posty: 3 razy

Post 2 gru 2009, o 21:03

remek pisze: bym poszedł wyrwać pare kostek

Chyba "łeb z płucami" tym pacanom :evil:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 2 gru 2009, o 21:04

LouCyphre pisze:

Chyba "łeb z płucami" tym pacanom :evil:
kostki z płucami :mrgreen:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 2 gru 2009, o 21:21

Debile są wszędzie :x
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 2 gru 2009, o 21:30

barbie, BTW.
Foty do ew. kalendzrza dotarly, czy jakis error? :?
Dolce far niente ;-)

Niedźwiedź
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: SI

Post 2 gru 2009, o 22:35

FUX pisze: Foty do ew. kalendzrza dotarly, czy jakis error? :?
na właśnie?
Obrazek
Obrazek

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 3 gru 2009, o 01:37

nie wiem jak to nawet nazwać, ale jakiś jełop zakiepował sobie fajkę na mojej masce... Nie ma to jak wyjść styranym z roboty i zobaczyć piękny widok zduszonego na lakierze peta... :x :wall:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 gru 2009, o 10:04

eMTi, wyrazy ,ale gdzie ty stary pracujesz :o ,że w koło takie małpy latają :-(
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 gru 2009, o 10:20

na ulicy, która wychodzi na wprost głównego wejścia dworca pkp
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 gru 2009, o 10:34

no to okolica niezamaco niestety ,a ludzka zawiść to potęga naszego kraju :-(

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 3 gru 2009, o 10:57

eMTi, przyjmij wyrazy, mnie szlag by trafił na miejscu

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 3 gru 2009, o 11:59

eMTi, przyjmij wyrazy! Swoją drogą dobrze, że tego typka nie spotkałeś, jak kiepuje Ci peta na masce. Mogło by się to skończyć ciężkim uszkodzeniem ciała tegoż typa.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 gru 2009, o 12:47

So What!, żebyś wiedział... kurde nawet jak by to był jakiś łysoł, to bym się chyba nie powstrzymał... albo bym (mimo, że nie palę) mu zabrał nową fajkę, odpalił i zakiepował na czole...

Całe szczęście, że jakiś miesiąc temu nakładałem porządny wosk, więc śladu chyba nie będzie...

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 gru 2009, o 13:04

dziś odbierając szkodnika ze szkoły (pierwsza klasa-7 lat) oznajmił mi ,że Mikołaj umarł i to rodzice w nocy podkładają prezenty , na moje zdziwienie odpowiedział ,ze tak im powiedziała Siostra na Religii :wall: :x

liwit
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: A6 vel Odi
Polubił: 3 razy

Post 3 gru 2009, o 13:42

burat pisze:dziś odbierając szkodnika ze szkoły (pierwsza klasa-7 lat) oznajmił mi ,że Mikołaj umarł i to rodzice w nocy podkładają prezenty , na moje zdziwienie odpowiedział ,ze tak im powiedziała Siostra na Religii :wall: :x
Straszne. ja też się ostatnio zezłościłam, jak włączyłam eskę rock (w drodze do pracy) a prowadzący opowiadał, gdzie jakie i dlaczego należy kupić prezenty pod choinkę. :wall: Dobrze, że syn ze mną wtedy nie jechał.
Uważam, że wiara w Mikołaja jest super i nie należy dzieci z niej okradać. :roll:
- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 3 gru 2009, o 13:53

burat pisze:dziś odbierając szkodnika ze szkoły (pierwsza klasa-7 lat) oznajmił mi ,że Mikołaj umarł i to rodzice w nocy podkładają prezenty , na moje zdziwienie odpowiedział ,ze tak im powiedziała Siostra na Religii :wall: :x
Bosz... niektórzy to naprawdę nie mają poczucia humoru i dystansu do świata...

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 gru 2009, o 14:22

A ja zapytam z innej beczki: czy jest jakiś obowiązek wysyłania dziecka na nauki KRK? Wg nauk KRK Mikołaj był biskupem Miry i zeszło mu się w połowie IV w.n.e. Dobrze wiemy też, że ŚwM miewał przez lata różne postaci, a obecna wizja świętego została wyprodukowana przez CocaColę. KRK z tą wizją nie po drodze (w końcu KRK postępowy nie jest i wcale nie jest od tego, by być postępowym) to i walczy on, za pośrednictwem swoich macek, z wizją czerwonego brodacza i konsumpcjonizmem ogarniającym kościelne święta.

Trzeba wybrać: albo rybka, albo pipka. Albo żyjemy w duchu nauk KRK i godzimy się na takie sprawy, albo żyjemy w duchu świeckiej cywilizacji, a wtedy nie pchamy się w łapy KRK. Trudno zaś być trochę w ciąży ;)

r.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 gru 2009, o 16:31

ky, nie wiem czy wiesz ale nie ma rzeczy na świecie czarnych i białych :roll: i dzieciakowi który ma siedem lat nie trzeba odrazu puszczać na Religi w Wielkanoc "Pasji" ,żeby zrozumiał co to za święta :-/

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 gru 2009, o 16:50

Jeśli boisz się, że Pasja może zaszokować, to przygotuj go na to: poczytaj mu Stary Testament ;)))

Dla mnie katolicyzm jest religią strachu (wieczne potępienie, etc) i cierpienia (ukrzyżowany, by zbawić miliony), co mi po prostu nie odpowiada, więc wybrałem życia z dala od. A co do czerni i bieli, to IMO doktryny KRK precyzują jasno, co jest właściwe, a co nie, o czym np. swego czasu wspomniał Kuba, przypominając, że katolik powinien regularnie brać udział w nabożeństwach pod rygorem wiecznego potępienia...

r.

źuf
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: francuski piesek

Post 3 gru 2009, o 17:06

ky pisze: Dla mnie katolicyzm jest religią strachu (wieczne potępienie, etc) i cierpienia (ukrzyżowany, by zbawić miliony)
Zas uwazajacym ze dla nich jest inna polecam wycieczke do muzeum narodowego w wwie i zwiedzenie sali poswieconej plusowi. Mocny koncentrat z zabobonu, przygnebiajacy nawet mnie. Cala sala gesto zastawiona trupami, umieraniem itp.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 3 gru 2009, o 17:24

źuf, nie wiem co jest bardziej przygnębiające, to, że po życiu mam szansę na szczęście wieczne, czy to, że w każdej chwili może nastąpić koniec wszystkiego. :razz:
czarne jest piękne...

ODPOWIEDZ