Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
źuf
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: francuski piesek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Coś niedobrego

Post 3 gru 2009, o 17:44

Niestety (a moze na szczescie), koniec wszystkiego sprawi ze nie bedziesz cholernie zdziwiony :->
I to znowu jest przygnebiajace, nie zobacze zawiedzionych twarzy :evil:

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Post 3 gru 2009, o 17:52

Generałowi narodził się wnuk, więc postanowił wysłać swego adiutanta do szpitala, aby się dowiedział czegoś więcej. Po powrocie generał pyta:
- I jak wygląda?!
Na to adiutant:
- Jest bardzo śliczny… Podobny do Pana generała.
- Podać więcej szczegółów!
- Melduję, że niski, łysy i bez przerwy drze mordę.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 3 gru 2009, o 17:57

ky pisze: Dla mnie katolicyzm jest religią strachu
poczytaj Nowy Testament i zmienisz zdanie ;-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 3 gru 2009, o 20:22

ky pisze: Dla mnie katolicyzm jest religią strachu
jakby tak się zastanowić, to każda religia tak ma. Filozofie i obyczaje także. Spróbuj w restauracji beknąć, zostaniesz potępiony :mrgreen:

Katolicy mają Nowy Testament, na starym głównie opierają się tacy panowie podobni do Św. Mikołaja, tyle, że smutni. :mrgreen:

Baficzka
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Centi i nogi dwie ;>

Post 3 gru 2009, o 20:51

burat pisze: Mikołaj umarł i to rodzice w nocy podkładają prezenty
liwit pisze: wiara w Mikołaja jest super i nie należy dzieci z niej okradać.
Mikołaj nie istnieje? :o To kto mi przysłał prezent?!
Life's too short to get upset.

Obrazek

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 3 gru 2009, o 21:21

remek pisze: Katolicy mają Nowy Testament, na starym głównie opierają się tacy panowie podobni do Św. Mikołaja, tyle, że smutni. :mrgreen:
Ale nowy nie uchyla starego. To nie jest poprawka do konstytucji, czy nowa ustawa/uchwała :P

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 3 gru 2009, o 21:29

ky, no nie, ale to jest śwatełko w tunelu. ;-)
czarne jest piękne...

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 gru 2009, o 21:42

Tylko dlaczego to światełko mówi ,,uuuuUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!''? ;)

r.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 gru 2009, o 00:47

Autoblog pisze:Fifth Gear: Hope yet for Britain's other car show?
by Noah Joseph on Dec 3rd 2009 at 4:39PM

Our heart goes out to the crew at Fifth Gear. It really does. Because it's got to be tough living in the shadow of the BBC show that spawned it. We're talking about Top Gear, of course, and by any other yardstick, Fifth Gear is a fantastic car show. But its popularity has never approached what Clarkson and company enjoy, which has reportedly led to UK's Channel 5 decision to cancel the show. Which is really a shame.

All hope may not be lost, however, as reports indicate that Channel 5's decision isn't final just yet. But if it is, the show's lead host Tiff Needell has hinted that it could very well get picked up by another network altogether. Alternatively, Needell could get a show of his own. If he does, we hope he takes some of his co-hosts with him. Because short of Jezza, Hampster, Captain Slow and the Stig, Fifth Gear's ensemble is one of the best – on the airwaves or off. Thanks for the tip, Paul T!
r.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 4 gru 2009, o 01:16

ky pisze: Tylko dlaczego to światełko mówi ,,uuuuUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!''? ;)
ky, a skąd Ty wiesz co światełko mówi? :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 gru 2009, o 16:16

może ky widział już wiele tuneli i wybrał ten, który (i którego zawartość) mu najbardziej pasuje ;-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 7 gru 2009, o 18:04

misja: skleić but

narzędzia: ręce, tubka kleju typu super glue

miejsce akcji: łazienka (sterylność jak na sali operacyjnej)

efekty po mocnym ściśnięciu tubki, bo przy lekkim to nic nie chciało wyciec i poszło na bogato: rękę do buta przykleiłem, upaprałem klejem ręcznik :/ (dobrze, że nie przykleił się do pralki ) oraz umywalkę, ugryzłem się w wargę i lekko krwawię :giggle:

status misji: pełny sukces: but wygląda jak nówka :thumb:
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 7 gru 2009, o 18:31

Barthol, widzę, że jesteś specjalistą od klejenia :giggle:

ky pisze: To ja, korzystając z obecności tych, którzy wiedzą jak ustawiać przecinki, podrzucę dwa teksty i proszę o ich przeanalizowanie, a następnie krótką opowieść dla niekumatych braci w udręce: ;)
To jest wbrew pozorom dość skomplikowane pytanie. W doktrynie prawa karnego nie ma bowiem zgodności co do istnienia tzw. kontratypów pozaustawowych. Część komentatorów stoi na stanowisku, że coś takiego, jak kontratyp pozaustawowy, nie istnieje. Część natomiast jest zdania, że istnieje. Niektórzy, tworzą wręcz kontratypy do "wszystkiego", np. topienie marzanny, lany poniedziałek.
Radiowóz, niezależnie od tego czy jest oznakowany, czy też nie, jest pojazdem uprzywilejowanym dopiero, gdy wysyła sygnały świetlne w postaci niebieskich świateł błyskowych i jednocześnie sygnały dźwiękowe o zmiennym tonie, jadący z włączonymi światłami mijania lub drogowymi;
Jeżeli radiowóz takich sygnałów nie wysyła, to nie jest pojazdem uprzywilejowanym = jego kierowca ma obowiązek stosować się do przepisów prawa o ruchu drogowym, a naruszając je popełnia odpowiednie wykroczenia. Nie oznacza to jednak, że w każdym takim przypadku kierowca radiowozu zostanie skazany/ukarany.

W praktyce istnieje spore prawdopodobieństwo, że sąd umorzy postępowanie przeciwko kierowcy radiowozu (Policjantowi) z kinem objazdowym np. ze względu na znikomą społeczną szkodliwość czynu, względnie przyjmie, że zachodzi tutaj opisany wyżej kontratyp pozaustawowy. Zakładam, że w Małopolsce prędzej doszłoby do umorzenia postępowania ;-) Co więcej ukarany przez "kino objazdowe" kierowca nie dowie się nawet, jak potoczyła się sprawa Policjanta, gdyż nie będzie stroną takiego postępowania (ew. świadkiem).
Ja osobiście dyskutowałbym z Policjantami za każdym razem, gdyby jechali za mną dłużej, rejestrując poszczególne, popełnione przeze mnie wykroczenia, zamiast mnie od razu zatrzymać. W takim przypadku wzrasta w mojej ocenie ryzyko skazania/ukarania kierowcy radiowozu.
Dyskutowałbym też przy próbie sumowania grzywny za poszczególne, popełnione przeze mnie, wykroczenia.

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 7 gru 2009, o 18:37

Barthol pisze: status misji: pełny sukces: but wygląda jak nówka :thumb:

Nówka ale przyklejona do wanny :giggle:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło

Post 7 gru 2009, o 19:27

Kruszyn pisze: Nówka ale przyklejona do wanny
Na upartego jakby człowiek zamiast w butach to w 2 wannach chodził :whistle: Trochę ciężko ale nogi czyściutkie cały czas :-)
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 gru 2009, o 00:02

Strona powstała jako protest przeciwko planom likwidacji Browaru w Czarnkowie i zaprzestaniu produkcji przez niego piwa. W przygotowaniu znajduje się już tekst listu protestacyjnego, który niebawem zostanie udostępniony.

Browar w Czarnkowie jest małym, regionalnym browarem warzącym doskonałe piwa: jasne "Noteckie" oraz ciemne "Eire". Browar jako jeden z nielicznych używa do produkcji piwa otwarte kadzie fermentacyjne oraz jedynie podstawowe surowce piwowarskie, bez żadnych enzymów, polepszaczy itp. To wszystko powoduje, że piwa czarnkowskie są doceniane przez ogromną rzeszę konsumentów i koneserów piwa w Polsce.
Źródło: http://uratujmyczarnkow.pl/

r.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 8 gru 2009, o 00:12

Barthol, kleje typu SuperGlue srednio nadaja sie do klejenia obuwia. Zazwyczaj spoina nie jest elastyczna.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 gru 2009, o 00:18

Tu jest potrzebny klasyczny budziol, ale Chlor go wyniuchał ;)))

r.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 gru 2009, o 00:21

Barthol, a co ze skórą na rękach? Też nówka potrzebna? :lol:

barton
6 gwiazdek

Post 8 gru 2009, o 00:28

Chloru pisze:Barthol, kleje typu SuperGlue srednio nadaja sie do klejenia obuwia. Zazwyczaj spoina nie jest elastyczna.
klej do spoin elastycznych :mrgreen:

barton
6 gwiazdek

Post 8 gru 2009, o 00:29

Kruszyn pisze:
Barthol pisze: status misji: pełny sukces: but wygląda jak nówka :thumb:

Nówka ale przyklejona do wanny :giggle:
powiem tak: było blisko ;-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 8 gru 2009, o 00:30

Barthol, no to powinno być OK. 8-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

barton
6 gwiazdek

Post 8 gru 2009, o 00:32

eMTi pisze:Barthol, a co ze skórą na rękach? Też nówka potrzebna? :lol:
spoko, loko.... :mrgreen: udało się uniknąć uszkodzeń 8-)

Kiedyś miałem większy przebój z takim klejem. Wstałem rano z łóżka, zobaczyłem, że coś tam trzeba skleić i stwierdziłem, że pikuś znaczy Pan Pikuś więc się zabrałem do roboty bez zabezpieczeń. I tak w pewnym momencie siedzę sobie w piżamce, nic się nie dzieje a ja jakieś ciepło w okolicy uda czuję... Klej się rozlał na nogę i zaczął łączyć :thumb: Zdjęcie tego elementu garderoby było potem problematyczne ;-)

barton
6 gwiazdek

Post 8 gru 2009, o 00:35

So What! pisze: Barthol, widzę, że jesteś specjalistą od klejenia :giggle:
ogólnie jak coś tam sobie muszę skleić to obywa się bez tego typu przebojów i jest BHP zachowane, ale raz na jakiś czas... :thumb:

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 8 gru 2009, o 11:31

Nie raz się przekonywałem że skośni są jednak rąbnięci ale czegoś takiego się nie spodziewałem - Chińczycy robią zupę na potencję z ludzkich płodów.
Normalnie mnie zatkało. Wrzucam link do artykułu ale ostrzegam zanim zdecydujecie się otworzyć - zdjęcia drastyczne są.
http://theseoultimes.com/ST/?url=/ST/db ... p?idx=7333
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

ODPOWIEDZ