Czy wersja doładowana (z reduktorem) ma z tylu tarcze czy bębny - n/a ma bębny !?
Szukałem w wielu miejscach i niestety nie znalazłem...

Z góry dzięki za pomoc... a info potrzebne do swap-a

Żadna wersja subaru turbo nie ma reduktoraGyraf pisze: Czy wersja doładowana (z reduktorem)
Z tym bywa różnie. Moje ex 2,0 N/A kombi miało bębny, taka sama wersja kolegi ma tarcze.Gyraf pisze: n/a ma bębny !?
super szukałem takiego czegoś tylko dlaczego w tym jezyku którego nie mogę zdzierżyćcitan pisze:Tutaj możesz znaleźć specyfikacje dla różnych modeli: http://www.subaru.de/kundenservice/pros ... preza.html
W GT po środku jest też wiskoza, przedni otwarty.kristekk pisze:Dobra, odpowiedź co do tylnego dyfra znalazłem. A jak jest z cetralnym i przednim dyfrem? Jak jest w GT, bo zakładam, ze w GL są otwarte. Czy przekładania kierownicza jest ta sama?
Krzysiek
To ucz się na znacznie tańszych autach, jest sporo mniejszych osiek (również znacznie starszych/tańszych) z całkiem niezłymi silnikami, dobrym układem jezdnym, są tańsze w obsłudze, a poza ekstremalnymi warunkami, typu śnieg na drodze, są o niebo szybsze od wolnego ssaka Imprezy.kristekk pisze:Co by nie usiąść za kierownicą fajnego autka z dużym zapasem i jechać jak ostatnia pipa.
pozdr.
Ja po szutrach jechałem raz w życiu. Na dojazdówkach do oesów rajdu Finlandii.pablonas pisze:Na szutrach GLa nie dogonią
jarmaj pisze: W Polsce nie widziałem szutrów, po których dało by się jeździć autem bez jego kompletnego zdemolowania. Cywilnym, bądź prawie cywilnym, autem.
E30 to już klasyk, ładne się trafiają, ale za sporą kasę. 318IS, tylko znaleźć ładną sztukę nie będzie prosto.kristekk pisze: Z RWD myślałem o E30, ale same strucle po upalaniu są do kupienia, Mazda mx-5 ma miekki dach, a ja nie posiadam garażu, Nissan 200sx fajny, ale też ciężko coś w dobrym stanie kupić.
Już pisałem wcześniej. GL jest łatwiejszy w prowadzeniu. Przez bardziej miękkie zawieszenie jest trochę mniej podsterowny w pierwszej fazie zakrętu od GTka. Łatwiej go wrzucić w poślizg z "odjęcia" gazu. Jak już jedzie w poślizgu to zdecydowanie trudniej go w tym poślizgu utrzymać ale to wynika z różnicy mocy (no i po jakiej nawierzchni się jedzie. Śnieg-szuter pozwala na długie slajdy GLem).kristekk pisze: Szukałem tu informacji jak bardzo prowadzenie wersji GT i cywilnej się różni.