Nie wierzę....
Nowe znaki i sygnały w Polsce
ehhh prawnicyKonto usunięte pisze: Pstryknę palcem i magicznie staniesz się legalnym nędzarzem![]()
A dokładnie to Finlandia. Tylko czy takie prawo przypadkiem nie łamie art 32.1 ustawy zasadniczej?
r.Art. 32.
1. Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne.
ale procenty będą równe. kara będzie proporcjonalnie równa. Teraz kara jest nierówna - 3 lata pierdla niezależnie od stanu majątkowego tak samo boli, 300pln nie tak samoky pisze: A dokładnie to Finlandia. Tylko czy takie prawo przypadkiem nie łamie art 32.1 ustawy zasadniczej?
ky pisze: Tylko czy takie prawo przypadkiem nie łamie art 32.1 ustawy zasadniczej?
Art. 32.
1. Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne.
Konto usunięte pisze:Rekinie, a co z progami podatkowymi?ky pisze: Tylko czy takie prawo przypadkiem nie łamie art 32.1 ustawy zasadniczej?
Art. 32.
remek pisze: 3 lata pierdla niezależnie od stanu majątkowego tak samo boli,
Słusznie. Bezdomny chętnie pójdzie siedzieć, żeby np. przetrwać zimę.Konto usunięte pisze:remek pisze: 3 lata pierdla niezależnie od stanu majątkowego tak samo boli,
No właśnie się zastanawiam... I nie mam wcale takiej pewności jak Ty.
nie da się tego wycenić. Trzebaby wprowadzić system punktowy za ciekawość życiaKonto usunięte pisze: No właśnie się zastanawiam... I nie mam wcale takiej pewności jak Ty.
3 lata pierdla dla żula, 3 lata pierdla dla pani prowadzącej np kwiaciarnię, i 3 lata dla prezesa spółki giełdowej
no tak, ale mówimy od strony ustawodawcy.So What! pisze: Słusznie. Bezdomny chętnie pójdzie siedzieć, żeby np. przetrwać zimę.
Od strony ustawodawcy też tak samo nie boliremek pisze: no tak, ale mówimy od strony ustawodawcy.
Pewnie dlatego sąd może sobie na to pozwolić (bo tak zrozumiałem wyjaśnienie grzywny przez Szymona). A policjant już niekoniecznie i dlatego zostały wprowadzone sztywne stawki. O ile jestem prawie pewien, że taki system byłby bardzo skuteczny i odstraszający, o tyle nie wyobrażam sobie realizacji...remek pisze:nie da się tego wycenić. Trzebaby wprowadzić system punktowy za ciekawość życiaKonto usunięte pisze: No właśnie się zastanawiam... I nie mam wcale takiej pewności jak Ty.
3 lata pierdla dla żula, 3 lata pierdla dla pani prowadzącej np kwiaciarnię, i 3 lata dla prezesa spółki giełdowejdo wolności prawo ma każdy niezależnie od tego co robi i ile ma żon, albo jest żulem z wyboru
![]()
remek pisze: zlikwidować ustawodawcę![]()
Hmmm... Jedna kwerenda do POLTAX-u (lub jakiejś hurtowni danych zasilanej z)? Jak będzie trzeba, to bardzo szybko wystrugają interfejs. Pewnie większym problemem jest prawo i procedury, niż techniczna możliwość wyciągnięcia takich danych.Konto usunięte pisze: A policjant już niekoniecznie i dlatego zostały wprowadzone sztywne stawki. O ile jestem prawie pewien, że taki system byłby bardzo skuteczny i odstraszający, o tyle nie wyobrażam sobie realizacji...
Taki śmietnik skasował mnie na 500 pln i 10pkt(własność straż miejska from Biały Bór)WiS pisze:Czysta, żywa prewencja... czyli fotoradar ukryty w śmietniku![]()
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /848587681
A ochrona danych osobowych? A łapownictwo? Wyobrażasz sobie co by się działo? Uuuuu panie Kazimierzu, wychodzi mi mandacik 3 tys PLN. Nieźle się zarabia. No i co tu z Panem zrobić...ky pisze:Hmmm... Jedna kwerenda do POLTAX-u (lub jakiejś hurtowni danych zasilanej z)? Jak będzie trzeba, to bardzo szybko wystrugają interfejs. Pewnie większym problemem jest prawo i procedury, niż techniczna możliwość wyciągnięcia takich danych.Konto usunięte pisze: A policjant już niekoniecznie i dlatego zostały wprowadzone sztywne stawki. O ile jestem prawie pewien, że taki system byłby bardzo skuteczny i odstraszający, o tyle nie wyobrażam sobie realizacji...
r.
Nie walczyłeś o 400?robanio007 pisze: Taki śmietnik skasował mnie na 500 pln i 10pkt(własność straż miejska from Biały Bór)
Policja i tak je przetwarza.Konto usunięte pisze: A ochrona danych osobowych?
Wersja pierwsza, stechincyzowana: zaproszenie do uiszczenia taryfy może wystawiać Automatyczne Centrum Łupienia Kierowców.Konto usunięte pisze: A łapownictwo?
Hmm! Można też nie płacić. Jest bardzo dobry sposób na "niepłacenie" - jeździć zgodnie z przepisamicitan pisze:Co się denerwować na próżno, jak wprowadzą będziemy płakać i płacić, i tyle.
Ja zapłaciłem 3 niestety od 1999. 2 należały mi się jak najbardziej (prędkość oczywiście). Za to jeden zupełnie nieświadomie (wjechałem pod zakaz, choć żadnego zakazu nie widziałem, jak Boga kocham) - więc czasami nawet jak nie chcemy, to trzeba płacić.maf1 pisze:Hmm! Można też nie płacić. Jest bardzo dobry sposób na "niepłacenie" - jeździć zgodnie z przepisamicitan pisze:Co się denerwować na próżno, jak wprowadzą będziemy płakać i płacić, i tyle.![]()
Od 1972 roku (zrobienie prawa jazdy) do dziś nie zapłaciłem ani jednego mandatu