WRX czy STI ???? Potrzebuję wsparcia... informacji ;-)
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Re: WRX czy STI ???? Potrzebuję wsparcia... informacji ;-)
Mario28, STi jest seryjnie 6-biegowy.
Zerknij tutaj: http://www.subaru.de/kundenservice/pros ... preza.html
Zerknij tutaj: http://www.subaru.de/kundenservice/pros ... preza.html
Azrael... gdzieś wyłapałem na US E-bay byl opis STi i wklepał ktoś że skrzynka jest 5 speed... - Mało tego jak spojrzysz na link pdf wklejony przez SoWhat to tam również jest wyszczególnione ze jest skrzynia normalna lub 6 biegowa...
Takie wydumane... Uczę się dopiero Subaru... i pomału napalam jednak na WRX... tak sobie pomyślałem że lepiej młodsze auto 07 ale troszkę słabsze ale również tańsze w utrzymaniu...
I tak niucham za tym WRX... jakieś opinie lub sugestie ?
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Subaru-W ... 277wt_1165
Co prawda aukcja się skończyła ale jak przesuniecie paskiem na dół to można poczytać o aucie...
Mario
Takie wydumane... Uczę się dopiero Subaru... i pomału napalam jednak na WRX... tak sobie pomyślałem że lepiej młodsze auto 07 ale troszkę słabsze ale również tańsze w utrzymaniu...
I tak niucham za tym WRX... jakieś opinie lub sugestie ?
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Subaru-W ... 277wt_1165
Co prawda aukcja się skończyła ale jak przesuniecie paskiem na dół to można poczytać o aucie...
Mario
PS - będę zobowiązany za spostrzeżenia i sugestie...
Mario28
Mario28
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
WRX nigdy nie były 6-biegowe.
STi w budzie GC (czyli przed 2001) też były 5 biegowe. Wszystkie STi od 2002 są 6 biegowe.
I tu nie ma żadnej opcjonalności żadnego z tych wariantów.
STi w budzie GC (czyli przed 2001) też były 5 biegowe. Wszystkie STi od 2002 są 6 biegowe.
I tu nie ma żadnej opcjonalności żadnego z tych wariantów.
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Mario28 pisze:
że lepiej młodsze auto 07
Tylko pamiętaj, że tam siedzi niezwykle "udany" motor 2,5T

Osobiście, szukałbym STi z motorkiem 2,0T i 6MT.
Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Teraz dopiero zajrzałem do ogłoszenia.Mario28 pisze:I tak niucham za tym WRX... jakieś opinie lub sugestie ?
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Subaru-W ... 7wt_1165io
Co za niewiarygodny burak tym autem jeździ

Jak można tak zwieśniaczyć samochód......

- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
jarmaj pisze: Jak można tak zwieśniaczyć samochód......
Taki duży Chłop a wciąż Go życie potrafi zdziwić

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
Faktem jest ze to podswietlenie to taki wiejski tunning - ale to akurat mozan wyłączyc... bardziej chodzi o szyberdach, skorę, podgrzewane fotele itp...
Cos wspomnieliście o motorze 2,5... co z nim nie tak ?
Cos wspomnieliście o motorze 2,5... co z nim nie tak ?
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Mario28, na skórze będziesz się bardziej ślizgał podczas szybkiej jazdy, podgrzewane fotele są niezdrowe dla mężczyzn, a szyberdach podnosi środek ciężkości auta 
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=3&t=3295
Poprawiłem link. To ten sam link, który wrzucił Grzesiek.

Mario28 pisze: Cos wspomnieliście o motorze 2,5... co z nim nie tak ?

Poprawiłem link. To ten sam link, który wrzucił Grzesiek.
Ostatnio zmieniony 10 gru 2009, o 12:12 przez So What!, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Mario28,
rzuć okiem tutaj : http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=3&t=3295
Rzecz głównie na kanwie Forka 2,5XT ale motor jest ten sam w WRX i Forku (EJ255). Stąd objawy również mogą być podobne.
Pozdrawiam
Grzegorz
rzuć okiem tutaj : http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=3&t=3295
Rzecz głównie na kanwie Forka 2,5XT ale motor jest ten sam w WRX i Forku (EJ255). Stąd objawy również mogą być podobne.
Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
Mario28, nie masz co szukac bo nigdy nie było.
Mario28 pisze: Cięzko znaleźć STi z 2.0 w USA

411KM @ 575Nm
Dziękować Azrael... Mówiąc "ciężko" znaleźć miałem na myśli że nie ma... No ale cóż, bardzo się cieszę że mogłem poprawić humor koledze z Krakowa...
owoc666 .
Bardzo mi się spodobały argumenty So What... a zwłaszcza ten o środku ciężkości...
Dochodzę pomału do wniosku że zwykły WRX 230 KM w podstawie to jest bardzo dobry początek... Następnie leciutko go dłubnąć na 250-260 KM i wystarczy...
W koncu to autko ma przede wszystkim służyć jako fajna furka również do jazdy na co dzień...
Powiedzcie proszę na co jeszcze powinienem zwrócić uwagę szukając WRX-a...
Mario28

Bardzo mi się spodobały argumenty So What... a zwłaszcza ten o środku ciężkości...

Dochodzę pomału do wniosku że zwykły WRX 230 KM w podstawie to jest bardzo dobry początek... Następnie leciutko go dłubnąć na 250-260 KM i wystarczy...
W koncu to autko ma przede wszystkim służyć jako fajna furka również do jazdy na co dzień...
Powiedzcie proszę na co jeszcze powinienem zwrócić uwagę szukając WRX-a...
Mario28
Na to że nie mają hamulców, te z ameryki bardziej (do MY06).
Super... Po prostu genialne... Wiecie co ... po przeczytaniu wypowiedzi wszystkich na temat silnika 2,5 w Forku, dochodzę do wniosku pomału że ta Fabia 1,1 to chyba nie będzie głupi pomysł... Mnie to wszystko trochę przeraża..Kupuję auto i dobrze by było znegocjować cenę ze sprzedającym o potencjalny remont... To jakieś chore jest...
Dziwne to Subaru... a ja sądziłem ze Japończyki się nie psują... Teraz pewnie powiecie ze - No tak ale 2,0 sie nie psuły... Panowie, Subaru podjeło decyzję ze przechodzą na silnik 2,5 i teraz tak juz jest - tylko pytanie dlaczego produkują coś co wiedzą ze tak się strasznie psuje... Dziwne podejscie...
Mario
Dziwne to Subaru... a ja sądziłem ze Japończyki się nie psują... Teraz pewnie powiecie ze - No tak ale 2,0 sie nie psuły... Panowie, Subaru podjeło decyzję ze przechodzą na silnik 2,5 i teraz tak juz jest - tylko pytanie dlaczego produkują coś co wiedzą ze tak się strasznie psuje... Dziwne podejscie...
Mario

Mario28, co ty się tak uparłeś na to 2.5 l
Nie lepiej zakupić WRX-a '05 z 2.0 z niskim przebiegiem i cieszyć się jazdą

Nie lepiej zakupić WRX-a '05 z 2.0 z niskim przebiegiem i cieszyć się jazdą

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
koszty, skóra, grzanie tyłka, szyberdach, remont 2,5. Kup sobię BMW i tyle... Jeśli nie chcesz hardkoru, osiągi widocznie dla ciebie nie są priorytetem, chcesz mieć ciepłe siedzenie, rozsądne koszty a 250 koni Ci wystarczy i boisz się spalania to uważam, że szukasz w złym miejscu. Ja poleciłbym Ci BMW 330xd i załatwione. Cena pewnie podobna, eksploatacja i części znacznie tańsze, komfort, wyposażenie, wnętrze, wyciszenie bez porównania, dizelek mało spali, nie ma problemu z serwisem. Ja jestem zdania, że wrx w skórach i z innymi pierdołami to ani limo ani sport , w zasadzie takie nie wiadomo co, widz nie wie... 

Z tańszą eksploatacją e46 x toś pojechał - ceny elementów zawiasu są duże - nawet w zamiennikach - no chyba, że da się gdzieś wygooglać za darmo z Ameryki 

Pojęcie taniości to rzecz względna
Dla jednego fabia będzie droga dla innego Bmw .

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Lemforder wychodzi bez dramatu. Oczywiście do momentu, gdy okaże się, że poszedł sworzeń kulisty -- germanie niestety doszli do wniosku, że wymienny sworzeń to zbytek łaski i nie dość że trzeba kupić cały wahacz, to jeszcze to cholerstwo jest prawie dwa razy droższe niż w E36.michal pisze: Z tańszą eksploatacją e46 x toś pojechał - ceny elementów zawiasu są duże - nawet w zamiennikach - no chyba, że da się gdzieś wygooglać za darmo z Ameryki![]()
Ja bym się raczej bał samego gruźlika: niech turbo się skończy, albo coś z instalacji wtryskowej, to wtedy wyjdzie jaki ten gruźlik jest megatani w eksploatacji. Ja tam wolę swoje 13/100 :)
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
Tu nie chodzi o oszczędzanie ale o rozsądek... Ale już doszedłem że w Subaru to nie chodzi o rozsadek... To auto się kupuje sercem a nie umysłem...
Oto fakty... Auto dużo pali, problemy z serwisem, pada silnik, drogie części, wymagana bardzo częsta wymiana oleju ( w stosunku do innych aut )
A i tak wszyscy są podjarani jak nie wiem..
Miałem paska 2004 rok 2.5 V6 TDi - 185 KM... latał jak głupi... 4 Motion jest zajefajne... i nic się z nim nie działo... przejechałem nim ok 60 tys km i nic....
Ale brakowało radości z jazdy ...
Subaru kupuje się sercem... i tyle...a to ze wypisuję i pytam... to dla tego ze chciałbym kupić auto ktorym będę się cieszył a nie jeszdził od serwisu do serwisu....
Piter 35 - napisałeś o 2.0 - jak to jest z tym motorkiem ? jakieś więcej info ?
Mario
Oto fakty... Auto dużo pali, problemy z serwisem, pada silnik, drogie części, wymagana bardzo częsta wymiana oleju ( w stosunku do innych aut )
A i tak wszyscy są podjarani jak nie wiem..
Miałem paska 2004 rok 2.5 V6 TDi - 185 KM... latał jak głupi... 4 Motion jest zajefajne... i nic się z nim nie działo... przejechałem nim ok 60 tys km i nic....
Ale brakowało radości z jazdy ...
Subaru kupuje się sercem... i tyle...a to ze wypisuję i pytam... to dla tego ze chciałbym kupić auto ktorym będę się cieszył a nie jeszdził od serwisu do serwisu....
Piter 35 - napisałeś o 2.0 - jak to jest z tym motorkiem ? jakieś więcej info ?
Mario
miałem 530 teraz mam 730 i jest znacznie taniej niż sti. Tak jak Ky pisze Lemforder jest OK. Zawias wymienia się raz na jakiś czas - w moim wypadku 2 lata zazwyczaj. Koszt to ok 3000 PLN za przód. Tyłu nigdy nie musiałem wymieniać poza jakimiś pierdołkami. Co do turbo , silnika, skrzyni czegokolwiek - jest dużo używek. Jedni lubią inni nie... Ja wychodzę z założenia, że jeśli kupuję używaną furę to mogę założyć używaną część - poza zawieszeniem. No a oczywista oczywistość, że używanych części do beemek jest o wiele więcej niż do Subaru a co za tym idzie są tańsze. Nigdy zresztą nic mi się nie zepsuło w beemie (poza zawiasem, stłuczką). Natomiast STi to studnia bez dna 

jak Ci się E65 sprawuje? Wieść gminna i ceny na rynku używek niosą, że akurat ta siódemka jest dosyć awaryjna.
jak na razie idealnie. Mam ją za krótko, żeby cokolwiek powiedzieć (kilka miesięcy, 30000 km)