LEGACY 2.0T PRZERYWA I ODCINA ZAPŁON
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
subarufann
- 0 gwiazdek
- Auto: Subaru legacy Turbo
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
LEGACY 2.0T PRZERYWA I ODCINA ZAPŁON
Witam mam taki problem z Legacy 2L turbo z 93r Jadąc normalnie do ok 3tys obrotów jest OK gdy wcisnę gaz do oporu po załączeniu się turbiny samochód zaczyna mocno szarpać a czasami całkowicie mu zapłon wyłączy wskazówka obrotomierza spada do zera tak jak by wyłączyć stacyjkę po puszczeniu gazu samochód odzyskuje zapłon i przerywanym cyklem dochodzi do końca obrotomierza przeważnie dzieje się to na biegach wyższych niż 1 czasami pomaga delikatne dodawanie gazu nie wymiguje żadnych błędów powiedzcie co to może być może ktoś miał już taką sytuacje. Z góry dziękuje
Re: LEGACY 2.0T PRZERYWA I ODCINA ZAPŁON
Cewki zapłonowe trzeba przejżeć. Przebicia na masę powodują podobne objawy.
http://subarulpg.pl
tel. +48 692 325 541
tel. +48 692 325 541
-
subarufann
- 0 gwiazdek
-
subarufann
- 0 gwiazdek
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
w Zabie jak się cewka kończyła to ze dwa razy zdarzyło się takie zdrowe pieprznięcie. Na szczęście szybko padła całkowicie i nie jeździłem tak .
-
subarufann
- 0 gwiazdek
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
techniczny ze mnie żadensubarufann pisze: stawiasz na cewke powiedz da sie to jakos sprawdzic

Cześć!
Ja również techniczny nie jestem, ale widziałem kiedyś trochę podobne problemy w samochodzie i okazało się, że winny był czujnik położenia wału korbowego... Może warto go również sprawdzić?
Pozdrawiam,
Bartek
Ja również techniczny nie jestem, ale widziałem kiedyś trochę podobne problemy w samochodzie i okazało się, że winny był czujnik położenia wału korbowego... Może warto go również sprawdzić?
Pozdrawiam,
Bartek