Zima w górach 2009
Re: Zima w górach 2009
właśnie wróciłem z rekonesansu po miejskich parkingach i ... cisza, nikogo z AWD, za to miliony szalejących bmw i cinquecento. Ale może i dobrze, wszyscy szykują się na jutro, nikt nie chce porysować auta na otwarcie sezonu :)
przypominam, jak ktoś chce się zabrać pierwszy raz to umawiamy się o 20.30 we Wrocławiu. Szczegóły na PW.
przypominam, jak ktoś chce się zabrać pierwszy raz to umawiamy się o 20.30 we Wrocławiu. Szczegóły na PW.
AWD is what separates boys from men
będziesz jeszcze dzisiaj jakoś później latał?

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
dziś już odpuściłem, wolę na jutro mieć całe auto :) dziś jest pierwszy dzień jak się można ślizgać i pełno szaleńców lata
no tak, to nieciekawie, choć po północy pewnie się wyludni 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Szanowni fani zimy, którzy jutro planują pojawić się na spotkaniu po raz pierwszy albo tacy którzy już na takim byli ale zapomnieli jak to jest.
Chciałem w tym poście zarysować taki kanon zachowania się górach, może dla niektórych zabrzmi to głupio ale jak się jutro okaże, pewna dyscyplina jest potrzebna żeby to miało ręce i nogi. Zwłaszcza, że zapowiada się, że będzie nas dużo.
Do rzeczy:
*mamy w górach załogi zabezpieczające, na początku i na końcu OSu, które informują nas przez radio czy jest czysto i czy przypadkiem jakiś zabłąkany cywil nie znalazł się trasie przelotu
*należy zachować dystans do poprzedzającej załogi; jaki? taki żeby nie wbić się komuś w dupę kiedy ten popełni błąd... czyli jakieś 20 - 30 sekund przynajmniej
*gdy popełniamy błąd i lądujemy w zaspie albo nas obraca przede wszystkim musimy zadbać o to żeby następna załoga w nas nie wjechała! jeśli widzisz, że nie uda Ci się wydostać z tarapatów w 5 sekund krzyknij na radiu np. "nawrót zablokowany, obróciło mnie" a najlepiej wybiec na drogę i ostrzegać następne załogi; bezpieczeństwo no. 1
* po obróceniu albo lądowaniu w zaspie należy jechać w kierunku w którym akurat jedzie OS - czyli nie jedziemy sobie w dół odcinka kiedy wszyscy jadą pod góre, bo "akurat tak nam wyszło"
*jeśli jeździmy ustalonym składem to nie może być tak, że ktoś w danym momencie rezygnuje z przejazdu i nie informuje o tym reszty - zawsze trzeba rzucić hasło "ja zostaję na ten przejazd" i wszystko jasne
*nie ma wyprzedzania na trasie - jeśli ktoś przed tobą jedzie za wolno - trudno, następnym razem dogadaj się i ustaw się inaczej przed startem
*CB na OS służy tylko do przekazywania ważnych komunikatów
* jeśli stoisz gdzieś na zakręcie jako kibic na przykład a widzisz ze wydarzyło się coś nieprzewidzianego - wyjdź na trasę i zatrzymaj następne załogi
*naszym kanałem jest kanał 33

Chciałem w tym poście zarysować taki kanon zachowania się górach, może dla niektórych zabrzmi to głupio ale jak się jutro okaże, pewna dyscyplina jest potrzebna żeby to miało ręce i nogi. Zwłaszcza, że zapowiada się, że będzie nas dużo.
Do rzeczy:
*mamy w górach załogi zabezpieczające, na początku i na końcu OSu, które informują nas przez radio czy jest czysto i czy przypadkiem jakiś zabłąkany cywil nie znalazł się trasie przelotu
*należy zachować dystans do poprzedzającej załogi; jaki? taki żeby nie wbić się komuś w dupę kiedy ten popełni błąd... czyli jakieś 20 - 30 sekund przynajmniej
*gdy popełniamy błąd i lądujemy w zaspie albo nas obraca przede wszystkim musimy zadbać o to żeby następna załoga w nas nie wjechała! jeśli widzisz, że nie uda Ci się wydostać z tarapatów w 5 sekund krzyknij na radiu np. "nawrót zablokowany, obróciło mnie" a najlepiej wybiec na drogę i ostrzegać następne załogi; bezpieczeństwo no. 1
* po obróceniu albo lądowaniu w zaspie należy jechać w kierunku w którym akurat jedzie OS - czyli nie jedziemy sobie w dół odcinka kiedy wszyscy jadą pod góre, bo "akurat tak nam wyszło"
*jeśli jeździmy ustalonym składem to nie może być tak, że ktoś w danym momencie rezygnuje z przejazdu i nie informuje o tym reszty - zawsze trzeba rzucić hasło "ja zostaję na ten przejazd" i wszystko jasne
*nie ma wyprzedzania na trasie - jeśli ktoś przed tobą jedzie za wolno - trudno, następnym razem dogadaj się i ustaw się inaczej przed startem
*CB na OS służy tylko do przekazywania ważnych komunikatów
* jeśli stoisz gdzieś na zakręcie jako kibic na przykład a widzisz ze wydarzyło się coś nieprzewidzianego - wyjdź na trasę i zatrzymaj następne załogi
*naszym kanałem jest kanał 33
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Arti, mentosie przecież to regulamin na szwarcwald ma byc po niemiecku 
a od siebie dodam, ze paru z nas naprawdę szybko jeździ i znajomość tych zasad naprawdę jest ważna.

a od siebie dodam, ze paru z nas naprawdę szybko jeździ i znajomość tych zasad naprawdę jest ważna.
pięknie i wszyscy podporządkować się to będzie świetna bezpieczna zabawa 

każdy kolor jest ładny pod warunkiem, że jest czarny
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
nie nie stary, Arti bardzo fajnie zarządza ruchem i naprawdę stara się żeby to wszystko działało dla naszej nauki i zabawy a nie nieszczęścia.Konto usunięte pisze: Arti szacun. Ja myślałem, że Ty wariat jesteś, a tu porządeczek itp![]()
Coś Ty Fido_, Arti i ekipa to pełna profeska... Jak byłem pierwszy raz, to byłem w szoku, jak to zostało super zorganizowane... Dużo lepiej niż nie jeden profesjonalny, płatny i komercyjny zlotKonto usunięte pisze: Arti szacun. Ja myślałem, że Ty wariat jesteś, a tu porządeczek itp

remek pisze: paru z nas naprawdę szybko jeździ i znajomość tych zasad naprawdę jest ważna.
Arti, co myślisz o rzuceniu Was, największych hardkorów na początek kolumny?
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
zawsze tak jest, ze najszybsi jadą z przodu. Inaczej by się nie dało, bo potrafią być spore różniceeMTi pisze:
Arti, co myślisz o rzuceniu Was, największych hardkorów na początek kolumny?

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Jedno drugiego nie wyklucza.Konto usunięte pisze:wariat jesteś, a tu porządeczek itp

Zresztą jakby nie był wariat, to by tym slowmammalem nie poganiał tak, że "przeszło 300 konne potwory ledwo nadążają" (by Lucek na Elmocie)

No dobra. Zgryźliwy jestem, bo zazdroszczę. Takich tras i takich warunków...
Tak serio teraz.
Bez obrazy dla reszty, ale z filmiku (jak i z innych źródeł) widać Arti jedzie trochę w wyższej lidze.
Arti, spróbuj postartować w zawodach. Chłopie, bardzo dobrze jeździsz. Wiem że kasa itp, ale może a nuż. Dobry jesteś i szkoda to zaprzepaścić.
uuuu... zapowiada się na jakieś buzi i hugi na balu
a tak serio, to z remkiem rozmawialiśmy dokładnie na ten sam temat, tylko o Tobie...
A że Arti konkretnie ogarnia, to wiadomo
BTW - jarmaj, ten filmik Artiego widziałeś?
Link: http://www.youtube.com/watch?v=e2WbIL65xts

a tak serio, to z remkiem rozmawialiśmy dokładnie na ten sam temat, tylko o Tobie...

A że Arti konkretnie ogarnia, to wiadomo

BTW - jarmaj, ten filmik Artiego widziałeś?
Link: http://www.youtube.com/watch?v=e2WbIL65xts
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
eMTi, tak widziałem. Ale tu nie chodzi o filmki, tylko o to, co sam widziałem. A one to jedynie potwierdzają.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Tylko nawet pominąwszy inne rzeczy, to ja już jestem w wieku emerytalnym na jakiekolwiek starty.eMTi pisze:a tak serio, to z remek rozmawialiśmy dokładnie na ten sam temat, tylko o Tobie...![]()
a właśnie, a na ostatnim supersprincie 4turbo w tychach we wrześniu brałeś udział? A jeśli nie, to czemu?
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Ty to przede wszystkim musisz mieć dobrą wymówkęjarmaj pisze: Tylko nawet pominąwszy inne rzeczy, to ja już jestem w wieku emerytalnym na jakiekolwiek starty.

Ale Cię namówię na rallysprint jakiś. Dla funnu

Roger that!Arti pisze:Szanowni fani zimy, którzy jutro planują pojawić się na spotkaniu po raz pierwszy albo tacy którzy już na takim byli ale zapomnieli jak to jest.![]()
Do rzeczy:
.
.
.
.
.
prawdopodobnie ja i tak większość czasu spędzę oglądając was/robiąc foty , jeżdżąc za wami chyba się niczego nie nauczę,
gdyby jakiś bezsamochodowy fachura chciał pobawić się w instruktora, to oferuję podwózkę i zawózkę, i jeżeli da radę nie wyrwać mi kierownicy z rąk to butelczynę mojej malinówki dla złagodzenia nerw
- Żemol
- 4 gwiazdki
- Auto: Impreza Classic`96 / Forester `99
Tu panowie i panie wrzucę leciutki off top, który dostałem z samego rana od rifera na gadulca - koleś jest niemożliwy
Link: http://www.youtube.com/watch?v=vKb572Yo2aM
Link: http://www.youtube.com/watch?v=vKb572Yo2aM
...zaś dnia ósmego, stworzył Awd i ubrał Ją w szatę SexownąTajemnicząintrygującą...

"Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh

"Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
Dostałem meldunek z terenu niedawno, krótki ale treściwy: "śniegu jest od zajebania"
Ja już się pakuję i zaraz jadę w samo oko cyklonu. Dostępu do neta raczej nie będę miał. Wszelkie pytania techniczne i organizacyjne proszę kierować na moją komórkę.
Do zobaczenia wieczorem.

Ja już się pakuję i zaraz jadę w samo oko cyklonu. Dostępu do neta raczej nie będę miał. Wszelkie pytania techniczne i organizacyjne proszę kierować na moją komórkę.

Do zobaczenia wieczorem.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
No ja właśnie w tym kontekście, pozytywnymjarmaj pisze:Jedno drugiego nie wyklucza.Konto usunięte pisze:wariat jesteś, a tu porządeczek itp![]()
Zresztą jakby nie był wariat, to by tym slowmammalem nie poganiał tak, że "przeszło 300 konne potwory ledwo nadążają" (by Lucek na Elmocie)

Natomiast organizacja tych jodłownikowych przejazdów po prostu wzbudziła mój wielki szacun. Zwłaszcza jak patrzę na różne parkingowe spoty wielbicieli tego i owego. Totalny chaos i improwizacja. Fajne, że potraficie się tak profesjonalnie zorganizować

- MAZI
- 5 gwiazdek
- Auto: Srebrne Plejadki Imprezowe
i?? 

NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....
- MAZI
- 5 gwiazdek
- Auto: Srebrne Plejadki Imprezowe
Kawas cykor ??
NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....
Żemol, było kilka dni temu w "coś śmiesznego"... Ja dorzuciłem też innego kolesia, z podobnym talentem
:
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... 63#p145463

http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... 63#p145463