Coś niedobrego
Re: Coś niedobrego
remek, no tak za kierownica p playstation 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Właśnie, na trzeźwo to żadna sztuka takiego objechać 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
a łóżko pływało...Kruszyn pisze: Chloru, i po objechaniu OBK się obudziłeś![]()

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
i mały update w związku z tematem wątku... Wracam sobie spokojnie w nocy z rekonesansu, lecę z węzła bielańskiego do wro i nagle na tablicy nad drogą zapala się napis - myślę sobie, typowa tablica "uwaga, zwolnij!".. I faktycznie na dolnej linii widnieje napis "zwolnij", ale na górnej widzę jakiąś dziwną zbitkę znaków... Patrzę dokładniej, a tam co? Mój nr rejestracyjny!
Był środek nocy, fura przysypana gdzieniegdzie śniegiem, brudna, a to coś nie miało wiele czasu do namysłu i bezbłędnie w tak krótkim czasie odczytało numer....... Świat się kończy 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Rozumiem, że ciężarówką jechałeś i Ci osie na Karkonoskiej ważyli....
Pewnie na jednej mialeś więcej, niż 10t...
Pewnie na jednej mialeś więcej, niż 10t...

Dolce far niente 

- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Bez obaw, tam tylko informują, że jedziesz za szybko.eMTi pisze: i mały update w związku z tematem wątku... Wracam sobie spokojnie w nocy z rekonesansu, lecę z węzła bielańskiego do wro i nagle na tablicy nad drogą zapala się napis - myślę sobie, typowa tablica "uwaga, zwolnij!".. I faktycznie na dolnej linii widnieje napis "zwolnij", ale na górnej widzę jakiąś dziwną zbitkę znaków... Patrzę dokładniej, a tam co? Mój nr rejestracyjny! Był środek nocy, fura przysypana gdzieniegdzie śniegiem, brudna, a to coś nie miało wiele czasu do namysłu i bezbłędnie w tak krótkim czasie odczytało numer....... Świat się kończy

Prędkość też mierzą.FUX pisze: Rozumiem, że ciężarówką jechałeś i Ci osie na Karkonoskiej ważyli....

remek pisze: To se mogą w skodach robić![]()
Jakieś zastrzeżenia do czeskiej motoryzacji?

Czy ja wiem. Jako, że nasypało śniegu, to się dzisiaj przesiadłem z Czarnuli na wieloryba, zwanego Odim.Chloru pisze:WRC fan, wyluzuj ja dziś jakiegoś outbacka objechałemPogoda jest zacna, jak sie poluzuje na drogach to tez mozna boczura zapiac

Muszę powiedzieć, że GTek rozpędza się znacznie lepiej i na suchym i na śniegu. Z hamowaniem już gorzej. Może to dlatego że w GT mam letnie i na śniegu nie bardzo chce się zatrzymywać.

czarne jest piękne...
no to nie wiem, jak by się w takim układzie napędzał getek na zimowych... jakiś magazyn motoryzacyjny robił testy evo vs sti w zimie na stockowych letnich i zmiowych oponach.... no i wyszło na to, że mimo napedów, systemów itp na letnich totalnie nic się nie dało zrobić... 5km/h i tyle.... Zmieniaj!vibowit pisze: Może to dlatego że w GT mam letnie i na śniegu nie bardzo chce się zatrzymywać.![]()

eMTi, nie planowałem kupować zimówek, bo i tak zaraz będzie czarno.
Chyba, że uda się jakiś śniegowy SJS zorganizować, to może się zmobilizuję.
Chyba, że uda się jakiś śniegowy SJS zorganizować, to może się zmobilizuję.
czarne jest piękne...
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Chloru pisze:WRC fan, wyluzuj ja dziś jakiegoś outbacka objechałem![]()
Właśnie, a ja wczoraj moim (chwilowo) Opelem jakiegoś bajeranckiego SUV-a.
Ośką tez się da

Jestem teraz w miejscu, w którym, jak zaczął padać śnieg kilka dni temu, to zdjęcia robili. Ogólnie jest zimno i mokro i tyle.remek pisze: Chloru, OBK przecież stał zaparkowany

vibowit a jaki rozmiar fel masz na zimę? pasztet co mamy z sidorem całkiem fajnie radzi sobie ze śniegiem ale max 16tki.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
citan, a ciebie gdzie znowu wywiało , Korea Płn?. bo Płd. już była 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
eMTi pisze: na tablicy nad drogą zapala się napis
Na tej, czy macie już ich we Wrocku więcej

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

16".inquiz pisze:vibowit a jaki rozmiar fel masz na zimę? pasztet co mamy z sidorem całkiem fajnie radzi sobie ze śniegiem ale max 16tki.
czarne jest piękne...
A Nubiry nie potrafi odczytać i pokazuje tylko "zwolnij"Arti pisze:Bez obaw, tam tylko informują, że jedziesz za szybko.eMTi pisze: i mały update w związku z tematem wątku... Wracam sobie spokojnie w nocy z rekonesansu, lecę z węzła bielańskiego do wro i nagle na tablicy nad drogą zapala się napis - myślę sobie, typowa tablica "uwaga, zwolnij!".. I faktycznie na dolnej linii widnieje napis "zwolnij", ale na górnej widzę jakiąś dziwną zbitkę znaków... Patrzę dokładniej, a tam co? Mój nr rejestracyjny! Był środek nocy, fura przysypana gdzieniegdzie śniegiem, brudna, a to coś nie miało wiele czasu do namysłu i bezbłędnie w tak krótkim czasie odczytało numer....... Świat się kończySam byłem w mocnym szoku jak się wyświetliły kiedyś numery typa przede mną. Duży szacun dla tych, którzy ogarneli ten system identyfikacji.
![]()

Na pewno są w 2 miejscach - na wschodzie przy wjeździe ze strony Warszawy (DK8) i na południu przy wjeździe od strony autostrady (też DK8).rrosiak pisze:eMTi pisze: na tablicy nad drogą zapala się napis
Na tej, czy macie już ich we Wrocku więcej
rrosiak, no to barbie wszystko wyjaśniła...
inquiz, te wasze nalewki to jest hardkor dla kogoś, kto by i tak większość czasu jeździł w mieście i to po suchym/mokrym asfalcie... Wtedy spalanie jak i przyczepność słabsza... A pewnie na wyjazdy vibek i tak bierze pewnie Odiego

inquiz, te wasze nalewki to jest hardkor dla kogoś, kto by i tak większość czasu jeździł w mieście i to po suchym/mokrym asfalcie... Wtedy spalanie jak i przyczepność słabsza... A pewnie na wyjazdy vibek i tak bierze pewnie Odiego

to badziewia nie samochodyjarmaj pisze: bajeranckiego SUV-a

z całym szacunkiem, ale jarmaj Ty to byś nawet traktorem każdego objechał, więc tym bardziej przy opelku suvik nie miał żadnych szansjarmaj pisze: Ośką tez się da![]()

może hardkor ale porównójąc z michelinami alpin 4x4 które miałem w OBK to wcale nie są głośniejsze na suchym a kosztowały zdecydowanie mniej. a jak vibek ma zapasowe fele i garaż to zmienić kółka na weekend to nie jest aż tak wiele pracy.eMTi pisze: inquiz, te wasze nalewki to jest hardkor dla kogoś, kto by i tak większość czasu jeździł w mieście i to po suchym/mokrym asfalcie... Wtedy spalanie jak i przyczepność słabsza... A pewnie na wyjazdy vibek i tak bierze pewnie Odiego
no to firma sidora ma 16tki, jak chcesz możesz obejrzeć przy najbliższej okazji zanim zdecydujesz.vibowit pisze: 16".
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
co Ty wrocławia nie opuszczasz? dobre parę miesięcy to tam jest. Szkoda, że nie mam tablic D0 WIŚNIA, bo dopiero by było fajnieeMTi pisze: i mały update w związku z tematem wątku... Wracam sobie spokojnie w nocy z rekonesansu, lecę z węzła bielańskiego do wro i nagle na tablicy nad drogą zapala się napis - myślę sobie, typowa tablica "uwaga, zwolnij!".. I faktycznie na dolnej linii widnieje napis "zwolnij", ale na górnej widzę jakiąś dziwną zbitkę znaków... Patrzę dokładniej, a tam co? Mój nr rejestracyjny!Był środek nocy, fura przysypana gdzieniegdzie śniegiem, brudna, a to coś nie miało wiele czasu do namysłu i bezbłędnie w tak krótkim czasie odczytało numer....... Świat się kończy
![]()

Gdzie są wszyscy? Siedzę sama w domu a mąż w pracy jeszcze 

- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/
Bathol: tez chcialem to wrzucic 
Jak babcie kocham - w zyciu nie kupie nic firmowanego logo GM. Moge nawet jezdzic... Citroenem, ale do zadnego Opla nie wsiade.
Jedyne pocieszenie, ze nasz dawny saabolot salapal sie do mozaiki: http://www.rescue-saab.com/global/downl ... wnload.jpg (jest w logo
)

Jak babcie kocham - w zyciu nie kupie nic firmowanego logo GM. Moge nawet jezdzic... Citroenem, ale do zadnego Opla nie wsiade.
Jedyne pocieszenie, ze nasz dawny saabolot salapal sie do mozaiki: http://www.rescue-saab.com/global/downl ... wnload.jpg (jest w logo