Sprzegło Dwumasowe w Outbacku '08
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
waldek_subaru
- 0 gwiazdek
- Auto: Subaru Outback 2008
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Sprzegło Dwumasowe w Outbacku '08
Witam,
wlasnie oczekuję na nowego otb z 2008, jest na przegladzie zerwowym i otrzymalem info, ze cos nie tam z pot. dwumasem - czy normalne w tym aucie, nowym?????
Mechanik wyczuwa jakieś drgania i auto prawdopodobnie będzie miało wymieniane koło dwumasowe? Powiedzieli, ze to "normalne", czy ktoś miał jakieś doświadczenia w tym temacie?
Na co zwrócić uwagę przy odbiorze wspomnianego modelu? Fakt, że nowe, ale sam nie wiem, czego mogę się spodziewać. Przyznaję, że jestem zaskoczony tą sytuacją.
Pozdrawiam wielbicieli Subaru,
wlasnie oczekuję na nowego otb z 2008, jest na przegladzie zerwowym i otrzymalem info, ze cos nie tam z pot. dwumasem - czy normalne w tym aucie, nowym?????
Mechanik wyczuwa jakieś drgania i auto prawdopodobnie będzie miało wymieniane koło dwumasowe? Powiedzieli, ze to "normalne", czy ktoś miał jakieś doświadczenia w tym temacie?
Na co zwrócić uwagę przy odbiorze wspomnianego modelu? Fakt, że nowe, ale sam nie wiem, czego mogę się spodziewać. Przyznaję, że jestem zaskoczony tą sytuacją.
Pozdrawiam wielbicieli Subaru,
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Re: Sprzegło Dwumasowe w Outbacku '08
Niestety te dwumasy padają.
Dobrze, jeżeli serwis nie robi problemu z wymianą na gwarancji, bo z tym to jest mocno różnie....
Dobrze, jeżeli serwis nie robi problemu z wymianą na gwarancji, bo z tym to jest mocno różnie....
-
waldek_subaru
- 0 gwiazdek
Proszę o info tak z praktyki, co ile padają te sprzęgła? Gdyż wcześniej też jeździłem autem z dwumasem i byłem przygotowany, ze może paść po 80k-120k, oczywiście zależne od sposobu/stylu jazdy. Ja jeżdżę dość umiarkowanie, bez tzw. podłogi na każdym biegu.
waldek_subaru, tu trochę o tym jest
http://www.forum-subaru.pl/bb3/viewtopi ... =a#p114198
http://www.forum-subaru.pl/bb3/viewtopi ... =a#p114198
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Tak. To w subaru normalne...
Po 5kkm bedziesz musiał wymienic na wlasny koszt. Taki Importer...
Dolce far niente 

-
waldek_subaru
- 0 gwiazdek
witam,
otrzymałem dzisiaj dwumas w ramach gwarancji, jeszcze nie jezdzilem tym samochodem i chyba jest cos na rzeczy skoro sami wymienili zawczasu. Czy cos zmienilo sie w dwumasie z roku 2007,2008 w stosunku do montowanego w modelu 2010?
burat: dzięki za link, trochę mnie przeraziły posty, zakupiłem auto nowe, Japończyka z full opcją bez nawigacji i miało być bez problemów, a tutaj takie rzeczy. Mam nadzieje, ze jak już mi go podstawią pod dom, to bedzie mi sluzył długo i bezawaryjnie...
otrzymałem dzisiaj dwumas w ramach gwarancji, jeszcze nie jezdzilem tym samochodem i chyba jest cos na rzeczy skoro sami wymienili zawczasu. Czy cos zmienilo sie w dwumasie z roku 2007,2008 w stosunku do montowanego w modelu 2010?
burat: dzięki za link, trochę mnie przeraziły posty, zakupiłem auto nowe, Japończyka z full opcją bez nawigacji i miało być bez problemów, a tutaj takie rzeczy. Mam nadzieje, ze jak już mi go podstawią pod dom, to bedzie mi sluzył długo i bezawaryjnie...
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
A to full opcja z nawigacją ma już nawigację?waldek_subaru pisze: Japończyka z full opcją bez nawigacji

W sensie mapę Polski?
oj tam... oj tam.... ja mam 12500 i wciąż jeszcze sprzęgło od nowości...FUX pisze:Tak. To w subaru normalne...

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
zawsze się ma sprzęgło od nowości, chyba, że sie wybitnie oszczędzaAlek pisze: ja mam 12500 i wciąż jeszcze sprzęgło od nowości...![]()

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
a te złośliwcze też padają jak sprzęgła w dyszlach? W benzynie chyba tego nie maAlek pisze: od nowości samochodu złośliwcze![]()

z tego, co widzę złośliwcze w równym stopniu występują w dyszlach i w benzynach a szybkości zużycia jest zależna wyłącznie od eksploatacji 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Jakoś o uszy nie obił mi się fakt przedwczesnych, masowo wystepujących wymian w benzynie...
Dolce far niente 

FUX, bo przy odpowiedniej eksploatacji te same złośliwcze dają się używać w kolejnych autach nawet przez kilkadziesiąt lat zarówno w dyszlach, jak i w benzynach