Audio i bardzo głośny przelotowy wydech.
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Audio i bardzo głośny przelotowy wydech.
To jest skandal jakie głośniki Subaru montuje do imprezy. Jak to możliwe, że lepsze audio montują do corolli albo C5. Audio to dużo powiedziane. W Imprezie jakość głośników jest tak niska, że lepiej zrobiliby według mnie zostawiając po prostu puste miejsca. No ale do rzeczy. Nie mam zamiaru bawić się w żadne caraudio ani pympmajrajd ale czasem stoję w korku albo jadę powoli i posłuchałbym sobie czegoś fajnego. Czy uważacie, że da się osiągnąć przyzwoity efekt bez żadnych wzmacniaczy i sabłuferów? Jakie głośniki są najlepsze i pasują w miejsce oryginalnych tak, żeby nie było widać? Czy trzeba wymieniać także kable i wygłuszać drzwi?
PS. Jaka średnica głośników jest w STi?
PS. Jaka średnica głośników jest w STi?
Re: Audio i bardzo głośny przelotowy wydech.
Skoro chcesz poprawiać audio, tzn., że nie masz głośnego wydechu.
Żadnego efektu nie osiągniesz bez wzmacniacza na seryjnej jednostce, chyba, że masz inną?
Jeśli masz inną z w miarę wzmacniaczem (np. 4x50W) to wygłuszenie drzwi i przyzwoite głośniki (tylko nie te high-endowe, bo one wymagają wzmacniacza) i powinno być przyzwoicie.
Żadnego efektu nie osiągniesz bez wzmacniacza na seryjnej jednostce, chyba, że masz inną?
Jeśli masz inną z w miarę wzmacniaczem (np. 4x50W) to wygłuszenie drzwi i przyzwoite głośniki (tylko nie te high-endowe, bo one wymagają wzmacniacza) i powinno być przyzwoicie.

411KM @ 575Nm
Seryjna jednostka da radę z wygłuszeniem drzwi i wymianą głośników. Nie będzie to 1/10 hajędu ale będzie dużo lepiej niż seria. Głośniki 16,5 cm, trzeba dołożyć oring/dystans. Patrz też tu: http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... hilit=dlsy
mozesz zalozyc np hertze esk 165, 2-drozne, odseparowane. Wchodza na glebokosc. Zwrotnice mieszcza sie w drzwiach, a tweetery na trojkatach. Latwo sie montuje, latwo sie wyglusza. Koszt okolo 500zl. Mozna tez nieodseparowane i bedziesz mial spokoj z tweeterami, montaz bolt-on.
Jak nie chcesz kupowac dystansow (30-40zl mdf), mozesz wyciac seryjne glosniki. Ja wymienilem jeszcze radio na jakies alpine bez cd, ale z mp3 i portem do ipoda.
pozdrawiam,
Piotr
Jak nie chcesz kupowac dystansow (30-40zl mdf), mozesz wyciac seryjne glosniki. Ja wymienilem jeszcze radio na jakies alpine bez cd, ale z mp3 i portem do ipoda.
pozdrawiam,
Piotr
Dzięki za merytoryczne odpowiedzi. Nie będę kupował wzmacniacza ani nowego radia, zmienię tylko głośniki.
-
carfit
- 3 gwiazdki
- Auto: RS6 MY17, JAG E-PACE, WRX by Carfit i inne
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Kurde Michał, też miałem taką nadzieje, jak kupowałem Forka od razu zmieniłem głośniki , nie pamietam jakie ale jakies dobre 1600 zł kpl , ze zwrotnicami i twetarami, oraz kazałem wygłuszyć drzwi, owszem było lepiej, ale dalej dla mnie to marnotamichal pisze:Seryjna jednostka da radę z wygłuszeniem drzwi i wymianą głośników. Nie będzie to 1/10 hajędu ale będzie dużo lepiej niż seria. Głośniki 16,5 cm, trzeba dołożyć oring/dystans. Patrz też tu: http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... hilit=dlsy

Jak wsiadam do AUDI , pomimo że to fabryczny sprzet tylko jakiś lepszy, BOSE podajże, to naprawde róznica jest nie do opisania

noaśnie... nie wymagam wiele. to mówisz carfit, że nadal kupa? no to w ogóle warto robić cokolwiek?
matzerath pisze: noaśnie... nie wymagam wiele. to mówisz carfit, że nadal kupa? no to w ogóle warto robić cokolwiek?
Albo wzmacniacz, albo inna jednostka centralna. Najlepiej oba.

411KM @ 575Nm
dobra zrobię głośniki, dystanse i zobaczę. Na prawdę niewiele mi wystarczy.Z tyłu i tak wywalę kanapę, w bagażniku dawno gołe blachy. Chodzi tylko o higienę żeby nie pierdziało jak ojciec Tadeusz o geotermii opowiada. W razie czego zmienię radyjo.
carfit pisze: Tak szczerze to dalej jestem rozczarowany i to dość mocno, fabrycznego subwofera wogóle nie słychac, a też w tamtym miejscu został wygłuszony![]()
Edwin, fabryczny "sabłufer" to zdechła żenująca smutna elipsa - jego trzeba odłączyć na samym początku, bo jak zmieniasz głośniki przednie na lepsze to fabryczny łufer nie robi nic innego tylko pierdzi. Jasne, że audio w forku ma się nijak do porządnego audio, ale zostawiając jednostkę główną i dokładając sensowne głośniki jest dużo lepiej.
rozumiem, że obk, forek i impreza mają tą samą średnicę głośników?
hmmm patrzę i patrzę na to allegro i zastanawiam się, które głośniki będą najlepsze. JBL może zamiast hertzów? A jak jest lepiej - jak tweetery są osobno czy eeeeee "nieosobno". Dam radę sam to zrobić czy trzeba być miszczemświata?
DLSy kup. Ja miałem i byłem bardzo zadowolony.

411KM @ 575Nm
Wyjdzie, że się w ogóle nie znam na car audio, ale chciałbym, żeby przy najbliższej okazji ktoś posłuchał jak to gra u mnie w US-specu. Bo wg mnie gra to całkiem nieźle, a co chwilę czytam, że gra kiepsko - czy to moje uszy, czy montowali różne głośniki w różnych wersjach.matzerath pisze: To jest skandal jakie głośniki Subaru montuje do imprezy.
Dobra kupię. Rozglądam się jeszcze w sprzęcie używanym. Czy są jakieś przeciwwskazania w kupowaniu sprzętu używanego??owoc666 pisze:DLSy kup. Ja miałem i byłem bardzo zadowolony.
matzerath pisze: Czy są jakieś przeciwwskazania w kupowaniu sprzętu używanego??
No jak zawsze, możesz trafić na zepsute/spalone.

411KM @ 575Nm
A takie coś pewnie nie za bardzo? http://www.allegro.pl/item857610710_jbl ... ml#gallery
A w ogóle to lepsze są z tweeterami osobno czy w głośniku?
A w ogóle to lepsze są z tweeterami osobno czy w głośniku?
Ostatnio zmieniony 27 gru 2009, o 11:33 przez matzerath, łącznie zmieniany 1 raz.
Takie głośniki bez wzmacniacza nie będą dobrze działały.

411KM @ 575Nm
owoc, u mnie dlsy dzialaja bez wzmacniacza - miszczostfo hajędu to to nie jest ale jest akceptowalne i dużo lepiej niż w serii.
No u mnie też działały, ale z Alpinem, poza tym materac wkleił JBLe.

411KM @ 575Nm