jak oszukac map sensor,komputer gt 97
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
namiot
- 2 gwiazdki
- Auto: było sti 2002 teraz 2.0R 2008
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
jak oszukac map sensor,komputer gt 97
witam mam pytanko jak oszukać map sensor czujnik ciśnienia doładowania,dokładniej komputer w gt 97, godzi mi oto zęby zwiększyć doładowanie a zęby komputer tego nie widział, ze przeładowuje
-
namiot
- 2 gwiazdki
Re: jak oszukac map sensor,komputer gt 97
nie zamierzam mam zamiar ustawić sobie ciśnienie mbc , a wiec ktoś wie
namiot pisze: nie zamierzam mam zamiar ustawić sobie ciśnienie mbc , a wiec ktoś wie
Genialny pomysł w 97...
Ja wiem, trzeba mieć fuel cut defencer, kupuje się to za parę groszy, możemy nawet dostarczyć, ale to dobra droga do wysadzenia motoru za parę Nm więcej.
Do lekkiego podniesienia cisnienia pewnie i tak nie trzeba nic ruszac?
Nie wiem przy jakim cisnieniu obcina paliwo gt my97 - ale podejrzewam, ze jakies lekkie plus 0.1bara - o ile warto sie o to bic? - przezyje?
Ale chyba lepiej olac faktycznie i podejsc do tematu raczej przez konkretne modyfikacje i remap - chociaz to koszta.
Ale jakbys chcial koszta wysadzonego silnika, tez Ci moge podliczyc :)
Nie wiem przy jakim cisnieniu obcina paliwo gt my97 - ale podejrzewam, ze jakies lekkie plus 0.1bara - o ile warto sie o to bic? - przezyje?
Ale chyba lepiej olac faktycznie i podejsc do tematu raczej przez konkretne modyfikacje i remap - chociaz to koszta.
Ale jakbys chcial koszta wysadzonego silnika, tez Ci moge podliczyc :)
Jacek "AMI" Rudowski
- pablonas
- 5 gwiazdek
- Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
- Polubił: 1 raz
Jaki jest /- koszt tego ustrojstwa? Mam u siebie walbro 255 i seryjne doładowanie 0,8. Zakładając, że przestałem lubić moją skrzynię i chciałbym się jej szybko pozbyć to jakie doładowanie powinna wytrzymać bez szkody dla silnika moja babcia MY94? "Na mieście"Azrael pisze: Ja wiem, trzeba mieć fuel cut defencer, kupuje się to za parę groszy, możemy nawet dostarczyć, ale to dobra droga do wysadzenia motoru za parę Nm więcej.

Tak sobie tylko hipotetycznie zapytuję

pablonas, Ty to kup sobie Alcateca/Simteca i nie rzeźb. Jak musisz taniej to ew. tego programowalnego chipa.
- pablonas
- 5 gwiazdek
- Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
- Polubił: 1 raz
Kiedy ja naprawdę teoretycznie pytam. Podnoszenie mocy jest fajne ale nie w moim samochodzie. GTek jest dla mnie super na seryjnej mocy i myślę, że nie ma co zwiększać sobie ryzyka usterki dla kilku koni mechanicznych... lepiej nauczyć się jeździćAzrael pisze: pablonas, Ty to kup sobie Alcateca/Simteca i nie rzeźb. Jak musisz taniej to ew. tego programowalnego chipa.

Wracając do MBC. Masa turbodziadków jeździ bezawaryjnie z mbc. Ciekawi mnie to, no bo skoro antyk ma praktycznie tę samą mechanikę co moja babcia to znaczy, że jakieś tam zapasy paliwa i wytrzymałości w moim motorze są...
Ponoć dopiero od MY97 zaczęło być niefajnie z bezkarnym podnoszeniem doładowania. Ale właśnie. Adamusmax w swojej wannie kupę czasu jeździł z EBC... spsuł coś? Bo nie wiem...
I tak w związku z powyższym zapytuje sobie to tu, to tam

Z tego co pamietam Adamus sprzedal swojego HKS'a EVC w momencie przesiadki na Apexi Power FC, wiec chyba nic nie zepsul.
Ale najlepiej u zrodla pewnie sie dowiedziec :)
Ale najlepiej u zrodla pewnie sie dowiedziec :)
Jacek "AMI" Rudowski
-
namiot
- 2 gwiazdki
jak zwykle wszyscy starają się mnie od tego odwieść,ja chce sobie rozwalić skrzynie silnik itp.czy ktoś jest wstanie mi odpowiedzieć na moje pytanie jak oszukac tan map sensor
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Azrael pisze: a wiem, trzeba mieć fuel cut defencer, kupuje się to za parę groszy, możemy nawet dostarczyć,
namiot,
Tu otrzymałeś odpowiedź.
Ale to jest one-way ticket

Link: http://www.youtube.com/watch?v=7DYA1raD-YY
Brak podpisu.
DobreGrzesiek_67 pisze:
Ale to jest one-way ticket

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
namiot
- 2 gwiazdki
Alcateca/Simteca to uzadzenia powiedz jak sie to nazywa to obie znajde i gdzie mozna kupic
Nigdy nie sprowadzaliśmy ale nasz dostawca ma w ofercie coś takiego, kosztuje to parę groszy, moge poprosić o wyliczenie ceny dla klienta.
-
namiot
- 2 gwiazdki
a co do tego Alcatec E1S97 ile z wystrojeniem i czy będzie jakaś zniżka a czy można go wystroić na 300km
jeśli masz na myśli 300 kilometrów, to myślę, że bez problemu.namiot pisze:a czy można go wystroić na 300km

czarne jest piękne...
Ecu mozna wystroic pewnie i na "pincet" koni.
Kwestia, czy Twoj samochod da sie wystroic na tyle - seria? przypuszczam, ze nie sadze.
A conajwyzej na krotko.
Kwestia, czy Twoj samochod da sie wystroic na tyle - seria? przypuszczam, ze nie sadze.
A conajwyzej na krotko.
Jacek "AMI" Rudowski