Zaciski Brembo od Evo do WRX ???
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zaciski Brembo od Evo do WRX ???
Mam pytanie, czy zaciski od evo http://allegro.pl/item839733777_mitsubi ... mplet.html będą pasować do WRX MY'05 US spec ? Wydaje mi się że wizualnie są bardzo podobne do zacisków od STI.
Re: Zaciski Brembo od Evo do WRX ???
Ciekawe
Cena bardzo dobra , jak by podeszły to fajny patent .

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Rozstaw otworów mocowania do zwrotnicy jest inny, ale zdaje się różnica jest mała. To jak idzie o przód. Tył nie wiem.
- Dyzio_d
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru impreza WRX MY '06
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Z góry wyglądają identycznie jak złote z STI.
Nie ma tego złego co by nam nie wyszło 

-
carfit
- 3 gwiazdki
- Auto: RS6 MY17, JAG E-PACE, WRX by Carfit i inne
Nie podejdzie, prawie bez szans żeby to było bezpieczne, niedość że rozstaw śrub nie pasuje , to jeszcze nie bedzie pasowała odległość od zwrotnicy do tarczy, trzeba by było podkładkami regulowaćkalikart pisze:Mam pytanie, czy zaciski od evo http://allegro.pl/item839733777_mitsubi ... mplet.html będą pasować do WRX MY'05 US spec ? Wydaje mi się że wizualnie są bardzo podobne do zacisków od STI.
Szkoda że nie pasują, w takim razie trzeba wrzucać do skarbonki na jakieś hamowanko od sti...
Ja uważam że hamulce od STi to nie jest dobra droga do modeli ze słabymi hamulcami bo wmusza zmianę felg itp. Wole opcję z K-sport/d2/XYZ
Azrael, ale zdaje się, że na D2 też nie wejdą felgi 16, więc w zasadzie na jedno wychodzi. Oczywiście biorąc pod uwagę hamulce z STi z 5x100.
Czy nie mam racji?
Czy nie mam racji?
czarne jest piękne...
-
carfit
- 3 gwiazdki
też bym wolał jak by można było kupić same zaciski, bo tarcze i klocki w tych zestawach to zwykły Taiwański śmietnik. A jak sie doliczy dobre tarcze np. AP i dobre klocki to wychodzi tyle co zestaw AP Racing, więc chyba wogóle nie ma tematuAzrael pisze: Wole opcję z K-sport/d2/XYZ

No dobrze, a jak wygląda w takim razie różnica w hamowaniu tym:Azrael pisze: Ja uważam że hamulce od STi to nie jest dobra droga do modeli ze słabymi hamulcami bo wmusza zmianę felg itp. Wole opcję z K-sport/d2/XYZ
http://www.sklep.subaru.pl/zestaw-bremb ... d-286.aspx
i tym:
http://sklep.4turbo.pl/product-pol-8224 ... iski-.html
bo w cenie zasadnicza...

Death ain't nothin' but a heartbeat away...
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
No nie taka duża.Bilex pisze:bo w cenie zasadnicza...(tyle tylko, że SIP dorzuca felgi, to może już nie taka duża wtedy...)
Proponowałbym sprawdzić, ile potem kosztuje eksploatacja jednych i drugich - ile kosztują same tarcze i jakieś sensowne klocki (i jak z dostępnością).
Brembo są czterotłoczkowe a K Sporty - ośmio... to ma jakieś większe znaczenie czy tak dla picu tylko i zwykły śmiertelnik nie zauważy? 

Death ain't nothin' but a heartbeat away...
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Bilex pisze: Brembo są czterotłoczkowe a K Sporty - ośmio.
Niby równomierniej dociska (8 tłoczkowy) ale sądzę, że główne znaczenie ma wielkość powierzchni styku klocek/tarcza i materiały (mieszanki) z jakich te trące elementy są wykonane. Zwykły śmiertelnik pozostanie niewidomym na niuans 4-, 8- tłoczków

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
To nie jest tak, że lepiej muszą hamować. Przy większym klocku więcej tłoczków powinno zapewnić bardziej równomierny docisk, ale to sprawa konstrukcji zacisku i nie wiązałbym tego na zasadzie: więcej to lepiej, albo odwrotnie.Bilex pisze:Brembo są czterotłoczkowe a K Sporty - ośmio... to ma jakieś większe znaczenie czy tak dla picu tylko i zwykły śmiertelnik nie zauważy?
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
jarmaj,
no przecież napisałem
Lepiej byś napisał, jak mam oszukać selenoid i ECU i .... wszystko naraz, żeby mi ładował śmiało 7,0 br.

no przecież napisałem

Lepiej byś napisał, jak mam oszukać selenoid i ECU i .... wszystko naraz, żeby mi ładował śmiało 7,0 br.

Brak podpisu.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Pisząc nie widziałem.Grzesiek_67 pisze:jarmaj,
no przecież napisałem
A niestety tak wolno piszę, że nim skończę posta, to czasem wątek zdąży ze trzy razy już temat zmienić.

No wiesz, ja bym je zwyczajnie spróbował naściemniać. Jak coś, to potwierdzimy wszystko.Grzesiek_67 pisze:Lepiej byś napisał, jak mam oszukać selenoid i ECU

- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
jarmaj pisze: Pisząc nie widziałem.
Ja mam tak w piątki-soboty po dwudziestej

jarmaj pisze: No wiesz, ja bym je zwyczajnie spróbował naściemniać.
A jak ja bym te ECU w ogóle wziął i szarpnął ? I pyrgnął chet za siebie, to to mogłoby pomóc ? I wtedy 7,0 br droga Redakcjo zdjęło by mi gumy z felg. A jak

Chyba tak zrobię...
Idę...
Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
So What! pisze: A które tarcze powinny być trwalsze - nacinane, czy wiercone![]()
Nacinane, wiercone na drogę to jakieś totalne nieporozumienie, są robione tylko ze względów estetycznych.
So What!, Brembo to dobra firma. Nie mam za bardzo zdania o tych ich zestawach bo znam tylko wyczynowe, ale sądzę że nie będą złe. JA osobiście naprawdę wierzę tylko w Alcona i AP Racing, ale K-sport jest bardzo dobry jak na swoją niską cenę.
-
carfit
- 3 gwiazdki
JasneAzrael pisze: wiercone na drogę to jakieś totalne nieporozumienie, są robione tylko ze względów estetycznych.

Nieporozumieniem to może być Twoja wypowiedż, bo jakoś bardzo mi sie wiąże z tym ze SIP sprzedaje BREMBO wiercone ( i to w doskonałej cenie ), a Wy przypadkiem akurat nie

BREMBO to z całą pewnością nr. 1 jeden na świecie , AP, czy Alcon , mogą jedynie im póki co zazdrościć

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
carfit, walizkają mnie tam takie nieporozumienia, ale tylko tak gwoli ścisłości, to chciałem zauważyć, że Az napisał i o nacinanych i wierconych.
Sami nacinanych mają (4t)sporo w ofercie, więc nie wiem, czy wniosek o celowym dyskryminowaniu konkurencji z powodu drugiej z wymienionych cech, jest tu właściwy.
No ale nic mi tam do tego....
A co kto uważa za dobre, najlepsze, chętnie poczytam. Byle poparte argumentami technicznymi i praktycznymi, nie personalnymi. Może kiedyś odwali mi zmienić hamulce i warto będzie wiedzieć jakie jest zdanie praktyków.
Sami nacinanych mają (4t)sporo w ofercie, więc nie wiem, czy wniosek o celowym dyskryminowaniu konkurencji z powodu drugiej z wymienionych cech, jest tu właściwy.

No ale nic mi tam do tego....
A co kto uważa za dobre, najlepsze, chętnie poczytam. Byle poparte argumentami technicznymi i praktycznymi, nie personalnymi. Może kiedyś odwali mi zmienić hamulce i warto będzie wiedzieć jakie jest zdanie praktyków.
Było już wstrząsane do u... śmierci (nawet z obrazkami). Otwory powodują spiętrzanie naprężeń i od nich zaczyna się pękanie tarcz. Przy czym jak kogoś stać jest na wypaśego Prosiaka czy Ferrari, to stać go też na częstą wymianę tarcz.carfit pisze: JasneFerrari, Lambo , SLR, Porsche, nawet z ceramicznymi hamulcami mają otworki w tarczy dla ozdoby, wyczynowe motocykle , czy rowery, z wierconymi tarczami to pewnie tez nieporozumienie
![]()
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.