Śnieg na drodze - informacja potrzebna jest
Śnieg na drodze - informacja potrzebna jest
Ludnościu -
mam jutro przed sobą 1300 km z Austrii.
Czechy stoją w zaspach. Lecę przez Niemce.
Jak tam sytucaja na Autostradzie ze Zgorzelca do katowic i na Gierkowce.
I co się dzieje na Poznań Stryków.
proszę o info.
jakby się dało to także jutro w razie awarii śnieżnej na email:
[email protected]
Dziękui się
mam jutro przed sobą 1300 km z Austrii.
Czechy stoją w zaspach. Lecę przez Niemce.
Jak tam sytucaja na Autostradzie ze Zgorzelca do katowic i na Gierkowce.
I co się dzieje na Poznań Stryków.
proszę o info.
jakby się dało to także jutro w razie awarii śnieżnej na email:
[email protected]
Dziękui się
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Re: Śnieg na drodze - informacja potrzebna jest
będę rano o 6 przecinał A4 we Wrocławiu, mogę popytać na radiu jak sytuacja, około południa też
W Wielkopolsce sypie, drogi były raczej ok.
Dolce far niente 

przed chwila w Trójce mówili, że Niemcy pod śniegiem, masa stłuczek i wypadków , 25cm sniegu.................... to na teraz
Arno, Ty się nie stresuj i śmiało ruszaj. Śnieg owszem, prószy ale szału nie ma. Te "gigantyczne" opady o jakich mówią, to rzędu 20 cm
. Normalnie kataklizm 

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
Doxa,
Nic takiego, jak zbiora. Jak nie zbiora, to kaszanka.
Znalazlem na GDDKiA warunki. Tam link do Niemieckich i nie bardzo cos pokazuja ze niekoniecznie.
Nic takiego, jak zbiora. Jak nie zbiora, to kaszanka.
Znalazlem na GDDKiA warunki. Tam link do Niemieckich i nie bardzo cos pokazuja ze niekoniecznie.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Raaaaany, Arno, Ty weź nie przesadzaj. Spadło parę cm śniegu. Może parenaście. Zimą tak bywa. Czasami. Dawniej częściej.
Życie nie zamiera, ewolucja nie zaczyna się cofać, jeździć też da się też normalnie. Jedynie banda klozetowych pismaków z rządnych sensacyjnych tematów mediów robi z tego aj waj.
No weź nie rób scen....

Życie nie zamiera, ewolucja nie zaczyna się cofać, jeździć też da się też normalnie. Jedynie banda klozetowych pismaków z rządnych sensacyjnych tematów mediów robi z tego aj waj.
No weź nie rób scen....

No, nie mogę się z Tobą zgodzić - dziś w WWA wystarczyło 3 cm śniegu na drodze, żeby wszyscy zaczęli jeździć jak cioty drogowe 30kmh. Powinni jeszcze przywrócić red flag act
Sądzę, że Arno nie obawia się śniegu, tylko tego, że inni się go obawiają

Sądzę, że Arno nie obawia się śniegu, tylko tego, że inni się go obawiają

Czarownica prawdę Ci powie :D
Jarek ma rację
Arno normalnie jedź , w Niemczech nie dadzą Ci zginąć 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
No, ale w końcu będziesz musiał wjechać do Polski 

Czarownica prawdę Ci powie :D
Wracałem 3 lata temu z Włoch. Na prawym od tak ca. od Regensburga, na prawym wlekli się 50-60 przy kilku cm śniegu. Subaryną gładko 100 można było ciąć. Niezapomniane widoki, jak rwd za 100-150k€ zostawały w tyle... 
No i lambo ładowane na lawetę, bo śniegu koło Kutzbuchel było za dużo i spojlerem robiło za lemiesz...

No i lambo ładowane na lawetę, bo śniegu koło Kutzbuchel było za dużo i spojlerem robiło za lemiesz...
Dolce far niente 

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Tym bardziej na trasie nie ma czym się przejmować.zofija pisze:Sądzę, że Arno nie obawia się śniegu, tylko tego, że inni się go obawiają
Na dwupasmówkach u nas generalnie wygląda to tak, że prawy pas będąc względnie odśnieżony zajmowany jest przez wszystkie cioty drogowe, które mimo całkiem niezłych tam warunków, wloką się i tak jak ślimaki, a lewy jest kompletnie pusty i można pomykać tam przez nikogo nie niepokojonym po śniegu, bo rzeczone cioty na ten śnieg nie wjadą.
I można z normalnymi prędkościami, mimo sporego ruchu, się przemieszczać.
Się zobaczy. Strach jest ale staram się żeby mieć kwit
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Dokładnie, taki śnieg to rewelacjajarmaj pisze: Na dwupasmówkach u nas generalnie wygląda to tak, że prawy pas będąc względnie odśnieżony zajmowany jest przez wszystkie cioty drogowe, które mimo całkiem niezłych tam warunków, wloką się i tak jak ślimaki, a lewy jest kompletnie pusty i można pomykać tam przez nikogo nie niepokojonym po śniegu, bo rzeczone cioty na ten śnieg nie wjadą.

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Dokładnie tak. Dzięki temu w ostatnią sobotę powrót (Gierkówką) spod Warszawy do Krakowa zajął mi 3 godziny. Wszyscy jechali prawym pasemjarmaj pisze:
Tym bardziej na trasie nie ma czym się przejmować.
Na dwupasmówkach u nas generalnie wygląda to tak, że prawy pas będąc względnie odśnieżony zajmowany jest przez wszystkie cioty drogowe, które mimo całkiem niezłych tam warunków, wloką się i tak jak ślimaki, a lewy jest kompletnie pusty i można pomykać tam przez nikogo nie niepokojonym po śniegu, bo rzeczone cioty na ten śnieg nie wjadą.

A dokładniej od Wyszkowa, Ostrów Mazowiecka to tylko trochę obwodnicy 2x2 pasy typu ekspresówka.Godlik pisze: Od Ostrowii zaczyna się dwupasmówka i do samej Warszawy lewy był pusty. Kilku nawet próbowało, ale szybko odpadali![]()
Co nie zmienia postaci rzeczy, że jak spadnie śnieg na drogach robią się parkingi

Szkoda, że jeżdżę na letnich oponach, wtedy i na zakrętach czułbym się bezpieczniej

Ale jak je kupię...

Eee no..., fajna droga :). Pierwszy raz od kilku lat jechałam w tym roku w kierunku Augustowa i byłam mile zaskoczona . Jak sobie przypomnę przeprawę starą trasą...kajot pisze: A dokładniej od Wyszkowa, Ostrów Mazowiecka to tylko trochę obwodnicy 2x2 pasy typu ekspresówka.

Komunikat z Podhala : u mnie pada deszcz, i jest -4 stopnie, zapowiadają halny

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
Teraz to już jest przyjemnie-d*powóz na tempomacie równo się toczy i jest fajniej niż wtedy, gdy przejazd Wyszków kosztował 1-2h. Była też droga przez Jadów-zjazd zaraz za obwodnicą Radzymina, a powrót na "8" na początku obwodnicy Ostrowi Maz.Doxa pisze: Eee no..., fajna droga :). Pierwszy raz od kilku lat jechałam w tym roku w kierunku Augustowa i byłam mile zaskoczona . Jak sobie przypomnę przeprawę starą trasą...![]()
Arno,
nic się nie przejmuj,
jechałem około północy na południe trasa katowicką.
Warunki w miarę OK - cały czas jechałem 100-110 km/h,
nawet mnie jakaś beema wyprzedziła... nie wiem, może x-drive?
Ja wolałbym taką trasę 1300 km do Austrii zrobić nocą, bo ruch mały i da się pocisnąć...
za rok dopiero zobaczysz, co to jest zima...
gdy się na mesia rwd przesiądziesz
szerokości !

nic się nie przejmuj,
jechałem około północy na południe trasa katowicką.
Warunki w miarę OK - cały czas jechałem 100-110 km/h,
nawet mnie jakaś beema wyprzedziła... nie wiem, może x-drive?
Ja wolałbym taką trasę 1300 km do Austrii zrobić nocą, bo ruch mały i da się pocisnąć...
za rok dopiero zobaczysz, co to jest zima...
gdy się na mesia rwd przesiądziesz

szerokości !

Teraz mówili, że na autobanach nieciekawie...
Dolce far niente 

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
No tak, masz rację, coś mi się pochrzaniło. Kurde, z Białego jestem i już zapomniałem jak się tam jedzie, nieźle...kajot pisze: A dokładniej od Wyszkowa, Ostrów Mazowiecka to tylko trochę obwodnicy 2x2 pasy typu ekspresówka.

Ale teraz jeżdżę bardzo rzadko i pamiętam trasę raczej z czasów:
kajot pisze: gdy przejazd Wyszków kosztował 1-2h. Była też droga przez Jadów-zjazd zaraz za obwodnicą Radzymina, a powrót na "8" na początku obwodnicy Ostrowi Maz.
- Godlik
- 6 gwiazdek
Wg TVN24 w Polsce jest nieciekawie. M.in. całkowicie zablokowana jest A2:
"Całkowicie zablokowana jest autostrada A2 (Konin-Stryków) w kierunku Warszawy. W nocy z piątku na sobotę na 314. kilometrze trasy, w okolicach Poddębic, zderzyły się dwa TIR-y; jeden z nich stanął w poprzek drogi - wynika z informacji straży pożarnej i służb drogowych.
Na odcinku od węzła Wartkowcie do węzła Dębie autostrada w kierunku stolicy jest całkowicie zamknięta. Ruch odbywa się drogami krajowymi nr 72 i 92 - poinformowano PAP w łódzkim oddziale Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad. Nie wiadomo, jak długo potrwają utrudnienia."
http://www.tvn24.pl/-1,1637324,0,1,sliz ... omosc.html
"Całkowicie zablokowana jest autostrada A2 (Konin-Stryków) w kierunku Warszawy. W nocy z piątku na sobotę na 314. kilometrze trasy, w okolicach Poddębic, zderzyły się dwa TIR-y; jeden z nich stanął w poprzek drogi - wynika z informacji straży pożarnej i służb drogowych.
Na odcinku od węzła Wartkowcie do węzła Dębie autostrada w kierunku stolicy jest całkowicie zamknięta. Ruch odbywa się drogami krajowymi nr 72 i 92 - poinformowano PAP w łódzkim oddziale Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad. Nie wiadomo, jak długo potrwają utrudnienia."
http://www.tvn24.pl/-1,1637324,0,1,sliz ... omosc.html
pada marznący deszcz, na Forku rano było pięć milimetrów powłoki lodowej
, jest niezłe lodowisko

- Godlik
- 6 gwiazdek
Znalazłem stronkę z kamerami
http://mapy.zumi.pl/index.html?turystyk ... tive=false
http://mapy.zumi.pl/index.html?turystyk ... tive=false